Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Από το Έθνος
Παρασκευή 14/3/2008

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ

Λίγες ώρες πριν αρχίσει το Συνέδριο, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς- έστειλαν μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, όπου κυρίαρχο στοιχείο ήταν να μην κυριαρχήσουν οι μηχανισμοί, αλλά να τεθούν και να αποσαφηνιστούν οι πολιτικές θέσεις του Κινήματος.

Συνέδριο καθαρής πολιτικής ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής, επισημαίνοντας ότι θα είναι αποτυχία εάν κυριαρχήσει η μάχη των μηχανισμών. Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βερελής είπε: «Ο καθένας μας προσπαθεί με τις δικές του τις δυνατότητες να κάνει αυτό το οποίο μπορεί. Λέμε, ας πούμε «το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά». Ευθυνόμαστε όλοι. Ε, δεν ευθύνονται το ίδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ένα μέλος μιας τοπικής οργάνωσης. Ο καθένας ευθύνεται ανάλογα με το μέγεθος του ρόλου του, των ευθυνών του και της δυνατότητας που έχει να επηρεάσει τα πράγματα. Κακά τα ψέματα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τον μεγαλύτερο ρόλο αυτή τη στιγμή και τη μεγαλύτερη δυνατότητα να επηρεάσει τα πράγματα. Θετικά ή αρνητικά». (ξέρουμε ποιος, τι και πως ευθύνεται Βερελή... το βλέπαμε πριν τις εκλογές του 2004 ακόμα... δεν είναι το θέμα μας ΣΗΜΕΡΑ αυτό...)

Ο κ. Βερελής χαρακτήρισε λάθος την τακτική του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ΣΥΝ, λέγοντας ότι «κάναμε λάθος που δεν βάλαμε καθαρές διαχωριστικές γραμμές από το 2004».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης τάχθηκε μεν υπέρ των συνεργασιών, για να υπογραμμίσει ωστόσο ότι προαπαιτούμενο είναι η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ. «Ο στόχος πρέπει να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, να αποκτήσει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Μπεγλίτης, ενώ σε ό,τι αφορά το Συνέδριο η Μ. Αποστολάκη τόνισε ότι «χρειάζονται οι εξής τρεις παράμετροι: πρώτον, έντονο πολιτικό στίγμα, όχι έτσι κι αλλιώς, όχι και με τον ένα και με τον άλλο, δεύτερον, ηγεσία συλλογική, μαχητική, ενωτική και, τρίτον, χρειάζεται ανανέωση. Νομίζω ότι είναι ένα τρίπτυχο που μπορεί να εξασφαλίσει τη νίκη στο στοίχημα που βάζουμε». (... λοιπόν... ή με τον έναν, ή με τον άλλον... τι λες κι εσύ Μιρέλα;)

Ο Πέτρος Ευθυμίου επεσήμανε ότι «πολύ σπάνια στην ιστορία των κομμάτων ένα συνέδριο είναι σταθμός. Αυτό το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που λέμε ιστορικός σταθμός. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποσαφηνίσουμε τις πολιτικές θέσεις και να συντάξουμε τις δυνάμεις μας». (... αν αυτό γίνει, θα ΕΙΝΑΙ ένα συνέδριο σταθμός ...)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο επίκεντρο ενότητα και ...Τσίπρας

Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και κυρίως το «φαινόμενο Τσίπρα» κυριάρχησαν στις δηλώσεις των στελεχών του Κινήματος κατά την προσέλευσή τους στον χώρο του Συνεδρίου.

«Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου με τον ΣΥΝ, ωστόσο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση επιδιώκουμε να πετύχουμε κοινοβουλευτική αυτοδυναμία», τόνισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππας, ενώ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι «το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι μια μεγάλη και ανοιχτή διαδικασία. Το κόμμα μας βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση και τις επιλογές της». (... παρεπιπτόντως... μ' αρέσεις Μαριλίζα...)

Καυστικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο βουλευτής Π. Μπεγλίτης λέγοντας ότι «διαφωνώ τελείως με αντιλήψεις λαϊκιστικού ακτιβισμού, ο οποίος θα φέρει νέα αδιέξοδα στον ΣΥΝ» (... η αυτοκριτική θα γίνει απ' όλους όταν έρθει η ώρα...).

Πιο ήπιος ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας σημείωσε ότι «ο Τσίπρας είναι ένας νέος άνθρωπος. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε αλαζονικά προς τα άλλα κόμματα, αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς δεν πρέπει και εκείνα να συμπεριφέρονται ως μικρομέγαλα».

Η Μαρία Δαμανάκη επεσήμανε την ανάγκη «το συνέδριο να είναι πολιτικό και όχι συνέδριο μηχανισμών με χαρτάκια για τις ψηφοφορίες» (πολιτικό είναι Μαρία, άκρως πολιτικό...), η Τόνια Αντωνίου έκανε λόγο για «δύσκολη συγκυρία» και για την ανάγκη «το ΠΑΣΟΚ να βγει προς τον λαό και να κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου», και η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι «το συνέδριο είναι ο πρώτος σταθμός από τον οποίο θα δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε ομάδα που δουλεύει για να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση». Ο Πάρις Κουκουλόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκινήσει πορεία για να βρει τον πολυσυλλεκτικό του χαρακτήρα», συμπληρώνοντας ότι «είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε». (... τίποτα δεν είναι δύσκολο...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: