Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

3η ημέρα Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ : Χτύπησε καμπανάκι αφύπνισης…

Από την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ
Σάββατο, 15/3/2008

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ: Χτύπησε καμπανάκι αφύπνισης…

Με τις ομιλίες κορυφαίων στελεχών συνεχίζονται οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, όπου παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις για τις πολιτικές θέσεις και το καταστατικό.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν το άνοιγμα του προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου προς τον ΣΥΝ, αλλά και οι αναφορές του Ευ. Βενιζέλου στις δημοσκοπήσεις που «πρέπει να μας ταρακουνήσουν».

Στην ομιλία του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ευ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ περνά από τη «δυσκολότερη φάση της ιστορίας του» και ότι ένα μεγάλο τμήμα προοδευτικών πολιτών αντιμετωπίζει το Κίνημα ως μέρος του προβλήματος της χώρας και όχι μέρος της επίλυσής του, θεωρεί δυστυχώς, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ ως τμήμα του χθες και όχι του αύριο».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις από τον Ιανουάριο και μετά καταγράφουν μία τάση «που οφείλει να μας ταρακουνήσει». «Στην κοινωνία υπάρχει, παρ’ όλα αυτά, μία σαφής κεντροαριστερή πλειοψηφία, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί στο χαμηλότερο σημείο επιρροής των τελευταίων 30 ετών». Για να ξεπεραστούν όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε μια παραλυτική εσωστρέφεια.

Πρέπει, πρόσθεσε, να δημιουργήσουμε νέες σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας και να μπορέσουμε να έχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και με τους πολίτες. Το Συνέδριο πρέπει να αποφασίσει ότι η λύση στα σημερινά προβλήματα δεν είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ορισμένοι στο πολιτικό και το επικοινωνιακό σύστημα που πιστεύουν και προωθούν μια τέτοια λύση.

Ν. Αθανασάκης: Περί δωρεάς ψήφων

Έμμεση απάντηση στις αναφορές του κ. Βενιζέλου έδωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, λέγοντας ότι «κάποιοι θέλουν να υποταχθούμε στις καθημερινές δημοσκοπήσεις, στους αριθμούς των δημοσκοπήσεων. Εμείς είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων, τελικά είμαστε εδώ για το εκλογικό αποτέλεσμα της νίκης στις επόμενες εκλογές».

«Δωρητές σώματος ή δωρητές οργάνων μπορεί να γίνουμε -είναι εξάλλου και καλή πράξη- αλλά δωρητές ψηφοφόρων δεν θα γίνουμε» υπογράμμισε κ. Αθανασάκης, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να μπει σε «φάση αυτοκτονικού ιδεασμού», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε «εκείνους που ονειρεύονται μεγάλους συνασπισμούς, α λα Γερμανία, ή κατακερματισμό των κομμάτων».

Ο Α. Λοβέρδος

«Η χώρα και το πολιτικό σύστημα βρίσκονται σε κρίση, την πρώτη καθολική κρίση του πολιτικού συστήματος μετά τη μεταπολίτευση», ανέφερε ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος.

Ταυτόχρονα, τόνισε, οι πολίτες δεν βλέπουν κυβερνητική διέξοδο στο ΠΑΣΟΚ ούτε όμως και στα άλλα κόμματα, ενώ τάχθηκε κατά της λεγόμενης μεγάλης συμμαχίας, κατά το γερμανικό πρότυπο, διότι, όπως είπε, κάτι τέτοιο θα διέλυε τη χώρα.

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε τον κίνδυνο να χάσει το ΠΑΣΟΚ το ρόλο του ως πλειοψηφικού εκφραστή της κεντροαριστεράς, το οποίο θα έχει ως συνέπεια αυτό να εκφραστεί στους μαζικούς χώρους και απέδωσε τον κίνδυνο αυτό στην έλλειψη πολιτικού στίγματος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με το διάλογο με τα κόμματα της άλλης αριστεράς και ειδικότερα με τον ΣΥΝ, τόνισε ότι πρέπει να απευθυνθεί πρόταση διαλόγου και ενδεχόμενης σύγκλισης, αλλά όχι μια αφηρημένη πρόταση.

Αυτή, πρόσθεσε, πρέπει να στηρίζεται σε συγκεκριμένα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: