Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Θέσεις των Ελλήνων Σοσιαλιστών για το 8ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2008

«Το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διεξάγεται σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης. Κρίσης και για το ΠΑΣΟΚ : αμφισβητείται, για πρώτη φορά από το 1977, η δυνατότητά του να λειτουργήσει ως πόλος διακυβέρνησης. Το Συνέδριο δεν ολοκληρώνει αυτή την συζήτηση. Την ανοίγει».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παντελής Οικονόμου, εν όψει του συνεδρίου του Κινήματος, που ξεκινάει τις εργασίες του την προσεχή Πέμπτη, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ρεύματος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ (αριστερή πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.).

Κατά τον κ. Οικονόμου, το πρώτο θέμα διαλόγου είναι η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και η αμφισβήτηση της δυνατότητάς του να κυβερνήσει. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το Κίνημα έχασε το ¼ της δύναμης του. «Το θέμα», τόνισε ο κ. Οικονόμου, «δεν είναι η ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Με την προϋπόθεση ότι δεν θεωρούμε το Κίνημα φυλακή, με προαυλιζόμενους πολιτικούς καριέρας ή γραφείο ευρέσεως εργασίας πολιτευτών».

«Το δεύτερο θέμα, συνέχισε ο ομιλητής, είναι η επιδίωξη του κατεστημένου να συντηρήσει την πορεία φθοράς του τόπου με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Απαντάμε : ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ!»

Το τρίτο θέμα είναι να διαμορφωθεί σχήμα με δυνατότητα διακυβέρνησης και προοδευτικό προσανατολισμό. Πως ; «Με διάλογο πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα. Καταθέτουμε και σχέδιο κοινού προγράμματος και σχέδιο διεξαγωγής διαλόγου.»

Και παραδίδοντας στη δημοσιότητα τις θέσεις των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, ο εκπρόσωπος της αριστεράς πτέρυγας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τόνισε: «Είναι η ώρα της ενεργοποίησης του λαϊκού παράγοντα. Άνεργοι και εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, στο χωράφι, στο γραφείο με την συνδρομή του κόσμου του πνεύματος καλούνται από τα πράγματα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Θα είμαστε δίπλα τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: