Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Με στόχο μια νέα πολιτική συμφωνία αρχίζει σήμερα το...

cypsearch.com 13.03.08

Αθήνα:

Το απόγευμα της Πέμπτης αρχίζει το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την επίτευξη μιας νέας πολιτικής συμφωνίας, στη βάση μιας νέας ενότητας, που θα δημιουργήσει νέα δυναμική στο Κίνημα και κοινωνική πλειοψηφία που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα πορεία, σύμφωνα με τα όσα προσδοκά η ηγεσία του κόμματος.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Τετάρτη, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Νίκος Αθανασάκης, μίλησε για καθοριστική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα. Το Συνέδριο, όπως ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι σταθμός στην πορεία του Κινήματος, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα ενότητα και μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία για να οδηγηθεί η χώρα σε μια νέα πορεία.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα στη νέα πορεία και με νέα αυτοπεποίθηση να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει».

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, αναφέρθηκε στις πολλές δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπιστούν στην πορεία προς το συνέδριο, λόγω και των εσωκομματικών τριβών που προηγήθηκαν, για να επισημάνει ότι αυτές οι δυσκολίες το ΠΑΣΟΚ θα τις έχει υπερβεί αμέσως μετά το συνέδριο και θα διαμορφώσει μια νέα δυναμική.

Όπως τόνισε ο κ. Πολυζωγόπουλος, έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να συγκροτηθεί το Κίνημα απο τη βάση μέχρι την κορυφή με ισχυρό κεντρικό ιστό και ισχυρή περιφέρεια.Ο κ. Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε, δε, ότι υπάρχουν οι όροι για μια νέα πολιτική συμφωνία και όλες οι δυνάμεις του Κινήματος με συντονισμό και εξωστρέφεια θα ανταποκριθούν σε αυτά που επιτάσσει η προϊστορία και η προοπτική του Κινήματος.

Μίλησε, επίσης, για μια νέα πολιτική συμφωνία, η οποία θα υποστηριχθεί από όλους, χωρίς προσπάθειες απαξίωσης του Κινήματος και με πλήρη στήριξη του προέδρου.

Η Λούκα Κατσέλη, η οποία είναι αρμόδια για τον διάλογο που θα αναπτυχθεί σε πέντε ενότητες, παράλληλα με τη λειτουργία της Ολομέλειας του Συνεδρίου, μίλησε για επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας του Κινήματος στο Συνέδριο, το οποίο, όπως τόνισε, ξεφεύγει από τα όρια μιας στενής κομματικής διαδικασίας.

Επίσης, ανέφερε ότι στο συνέδριο θα φανούν και οι μεγάλες διαφορές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και με τα άλλα κόμματα, ενώ παράλληλα θα δοθεί βήμα για την έκφραση των κοινωνικών κινημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: