Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Παρέμβαση Ν. Αθανασάκη

Από Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Παρασκευή, 13/3/2008

"Δωρητές σώματος ή δωρητές οργάνων μπορεί να γίνουμε - είναι εξάλλου και καλή πράξη - αλλά δωρητές ψηφοφόρων δεν θα γίνουμε και αυτό το λέω στο όνομα των 90.000 που ψήφισαν για αντιπροσώπους της νεολαίας, των 200.000 που ψήφισαν για αντιπροσώπους στο Συνέδριο, των 800.000 που ψήφισαν για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και των 2.727.837 που μας εμπιστεύθηκαν στις τελευταίες εκλογές", υπογράμμισε στην ομιλία του στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Νίκος Αθανασάκης.

Ο κ. Αθανασάκης τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να μπει σε "φάση αυτοκτονικού ιδεασμού", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε "εκείνους που ονειρεύονται μεγάλους συνασπισμούς, "αλά Γερμανία", ή κατακερματισμό των κομμάτων" καθώς και "εκείνους που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να υποταχθεί στους αριθμούς των δημοσκοπήσεων".

"Είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων και για την νίκη στις επόμενες εκλογές" τόνισε ο κ. Αθανασάκης, υπενθυμίζοντας "πού βρισκόταν πριν 3 μήνες στις δημοσκοπήσεις ο Σαρκοζί και πώς πέτυχε νίκη στις δημοτικές εκλογές στην Γαλλία το Σοσιαλιστικό Κόμμα παρά τα προβλήματά του".

"Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας" είπε ο κ. Αθανασάκης, καλώντας ταυτόχρονα σε ενότητα στην δράση, ειλικρίνεια και πίστη στον στόχο, καθώς "η Δεξιά απέδειξε ότι δεν μπορεί να αλλάξει, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο άλλαξε την Ελλάδα, και γνωρίζει και το καθήκον του, αλλά και τον τρόπο να το επιτύχει".

Αναφερόμενος στο παρελθόν, ο κ. Αθανασάκης είπε το ΠΑΣΟΚ δεν αντελήφθη έγκαιρα την χρεωκοπία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και αφέθηκε ορισμένες στιγμές "στην μαγεία των δεικτών και των αριθμών".

Επικαλούμενος στοιχεία της σημερινής πραγματικότητας, διεθνούς και εσωτερικής, ο κ. Αθανασάκης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και ταυτόχρονα να ανοίγει τον "άλλο δρόμο".

Αποτιμώντας την δική του θητεία ως γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από τον Δεκέμβριο του 2006, ο κ. Αθανασάκης ζήτησε "να κριθεί αυστηρά".

Παράλληλα στην αποτίμηση αυτή στάθηκε, πρώτον, στα ζητήματα της διαφάνειας που προωθήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ μέσω της ψήφισης του Κώδικα Δεοντολογίας και της συγκρότησης της Επιτροπής Διαφάνειας.

Το δεύτερο ζήτημα στο οποίο στάθηκε ο κ. Αθανασάκης ήταν η διαμόρφωση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή να ψηφιστεί από το Συνέδριο η συγκρότηση και η πάγια λειτουργία Διαρκούς Επιτροπής Προγράμματος.

Ιδιαίτερα επικριτικός, σε ό,τι αφορά την πρακτική του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, ήταν ο κ. Αθανασάκης στο ζήτημα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως το Κίνημα την κακομεταχειρίστηκε και την χρησιμοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: