Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Μ. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ έπεσε στην παγίδα της επιτυχίας»

Απο την Καθημερινή
Παρασκευή, 13/3/2008

Την εισήγηση για τις Πολιτικές Θέσεις παρουσίασε ο Μίμης Ανδρουλάκης από το βήμα του 8ου Συνεδρίου του Κινήματος και κάλεσε τους συνέδρους να αναλάβουν την επανίδρυση του Κινήματος.

«Υπάρχει ένας από εσάς, έστω ένας που θα ξεχωρίσει από το πλήθος και μες στη σύγχυση και την επιδημία της κλάψας θα φωνάξει: το νέο ΠΑΣΟΚ είμαι εγώ; Η αναγέννηση της προοδευτικής Αριστεράς κρέμεται από εμένα; Το πράσινο comeback έρχεται με μένα;», ρώτησε τους συνέδρους και πρόσθεσε ότι η εκ νέου ίδρυση του ΠΑΣΟΚ θα γίνει από το άθροισμα των μελών και των φίλων του Κινήματος.

Είπε ακόμη ότι τα ελάχιστα για το νέο ΠΑΣΟΚ τα έθεσε στη χθεσινή του ομιλία ο Γιώργος Παπανδρέου και είναι: η νέα ενότητα, με θέρμη και όχι ψυχαναγκαστικά, η ανάδειξη μιας ηγεσίας που καθρεφτίζει τη δυναμική και την προοπτική του κόμματος και το γρήγορο πέρασμα μιας νέας γενιάς στο προσκήνιο.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα, είπε, στον πολιτικό και κοινωνικό χώρο και χρόνο είναι ότι ρευστοποιείται, μετακινείται και μετατοπίζεται ο άξονας του πολιτικού συστήματος.

«Μας προκαλεί», τόνισε «να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, πολιτευόμαστε, εκπροσωπούμε την κοινωνία και ασκούμε τη διακυβέρνηση».

Πρόσθεσε ότι οι κοινωνικές δυνάμεις δεν είναι ίδιες με το χθες και δεν είναι πια «εκπροσωπήσιμες» και «κυβερνήσιμες» με τον παλιό τρόπο.

Τόνισε ακόμα ότι «η νέα διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι πρόσκληση σε πάρτυ» και πρόσθεσε ότι «είμαστε ένα κόμμα που κυβέρνησε και θέλει να κυβερνήσει με νέο τρόπο και η χαζοχαρούμενη αριστεροσύνη των βολεμένων δεν του ταιριάζει. Απαιτείται προγραμματική και γνωστική πυκνότητα».

Πρόκληση για τον Γιώργο Παπανδρέου και για το κάθε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι, όπως είπε, η οριακή στιγμή που κερδίζεις με μία κίνηση, ενώ απευθυνόμενος σε όσους αμφισβήτησαν τον πρόεδρο του Κινήματος είπε ότι «αν είχαμε δουλέψει όλοι σωστά τα τέσσερα αυτά χρόνια στην ερώτηση, «ποιο είναι το πρόγραμμά σας;» θα μπορούσαμε να απαντήσουμε ότι αποτελείται από τις εξής λέξεις: «Γιώργος Παπανδρέου».

Και όλοι θα καταλάβαιναν τι εννοούμε για τη ζωή τους, την εκπαίδευση, το νέο τρόπο διακυβέρνησης για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας».

Αναφερόμενος στην άνοδο του ΣΥΝ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έπεσε στην «παγίδα της επιτυχίας» και έχασε τα «μικρά» που συμβαίνουν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί, όπως είπε, «να εκφράσει τους «παλιούς πελάτες» και πολύ περισσότερο τους «νέους εν δυνάμει πελάτες».

Τότε, πρόσθεσε, εμφανίζεται στην αγορά ένας απρόβλεπτος νεοεισερχόμενος με ένα νέο ή δήθεν νέο προϊόν και την κάνει άνω - κάτω.

Παράλληλα είπε, ότι «και τα μέλη της άλλης Αριστεράς βιάστηκαν να αποχαιρετίσουν το διπολισμό», επισημαίνοντας ότι ο δικομματισμός είναι βαθιά ριζωμένος, ενώ τόνισε:

«καλωσορίζουμε το μήνα του μέλιτος στον ΣΥΝ. Μακάρι να μην είναι μια μικρή, πρόωρη άνοιξη. Χρειαζόμαστε ανταγωνιστές- συμπαίκτες για να συνδημιουργήσουμε τον «πράσινο- κόκκινο» νέο πολιτικό αστερισμό της πολυφωνικής πλειοψηφικής προοδευτικής Αριστεράς».

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει στο λαό και την «άλλη» Αριστερά, τη μόνη, όπως τόνισε, υπαρκτή και διαυγή νέα προοδευτική, εναλλακτική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: