Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ αυτοοργάνωσης και υποστήριξης

Σχέδιο εισήγησης για την αυτο-οργάνωση

Σχέδιο εισήγησης για την Αυτo-οργάνωση στο ΠΑΣΟΚ των ενεργών πολιτών.Οργάνωση της διασύνδεσής τους με το ΠΑΣΟΚ και της υποστήριξής τους
17 Ιανουαρίου 2008

Α. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Οι μεταβαλλόμενες οικονομικές δομές, η τεχνολογική επανάσταση και η παγκοσμιοποίηση αλλάζουν ριζικά τη δομή του διεθνούς συστήματος.
Το υφιστάμενο διεθνές σύστημα κρατών, οικονομιών, πολιτικών και κοινωνιών, είναι ρυθμισμένο πάνω στο προ- τριών αιώνων status που δημιούργησε η βιομηχανική επανάσταση.
Τα σύγχρονα κράτη, όπως είναι σήμερα γεωγραφικά και θεσμικά διαρθρωμένα, αποτέλεσαν τα εργαλεία που η βιομηχανική περίοδος, επέβαλε στην ανθρωπότητα για να λειτουργήσει.
Η περίοδος αυτή οδεύει στο τέλος της.
Ζούμε σήμερα μια νέα επανάσταση η οποία θα δημιουργήσει με την σειρά της
* νέα πολιτικά και οικονομικά συστήματα
* νέες κοινωνικές και κρατικές δομές
* έναν νέο πολιτισμό
Ο βιομηχανικός πολιτισμός ολοκληρώνει τον κύκλο του, γεννιέται ο πληροφορικός πολιτισμός.
Ο χρηματιστικός καπιταλισμός τείνει να υποκαταστήσει τον παραγωγικό καπιταλισμό.
Η παγκοσμιοποίηση συμπιέζει ολοένα και περισσότερο τις εξουσίες του κράτους, με σημαντικές επιπτώσεις στην ουσιαστική δυνατότητα άσκησης αυτόνομων εθνικών πολιτικών.
Αυτή η κρίση στην οποία υπόκειται η παραδοσιακή μορφή εξουσίας, επηρεάζει άμεσα τη σχέση κράτους-πολίτη. Η προσδοκία εφαρμογής πολιτικών που θα επιλύσουν άμεσα και οριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο πολίτης, υπονομεύεται από την γενική αίσθηση ότι τα κέντρα αποφάσεων βρίσκονται πέρα από τα στενά εθνικά όρια και δεν ελέγχονται εύκολα ή και καθόλου από τις εθνικές κυβερνήσεις.

Στην εξέλιξη αυτών των αλλαγών το παραδοσιακό μοντέλο που προσδιορίζει τη σχέση πολίτη και πολιτικού κόμματος, βρίσκεται σε βαθιά κρίση η οποία βασίζεται σε δύο πυλώνες:

1.Eμμεση αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας του πολιτικού κόμματος, θεσμού που μέχρι και σήμερα έχει τη μορφή αντιγράφου της κρατικής δομής. Μίας δομής που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει ένα αναπτυξιακό μοντέλο που κλείνει τον ιστορικό του κύκλο. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης της σκυτάλης σε νέες δομές που θα ανταποκρίνονται στην παγκοσμιοποίηση.
Έτσι αυτή η αμφισβήτηση εκφράζεται με:
* την αδυναμία διατύπωσης πολιτικού οράματος που θα διεγείρει κοινωνικές ομάδες.
* και την περιορισμένη προσδοκία επιρροής των κομμάτων και των εθνικών κυβερνήσεων στις στρατηγικές επιλογές της χώρας (εθνικά θέματα, αναπτυξιακό μοντέλο, περιβάλλον, οικονομική & νομισματική πολιτική κα).

2.Απογοήτευση του λαού από τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος και την επικράτηση της διαχειριστικής αντίληψης του κράτους από τους πολιτικούς και εκφράζεται με τ’ ακόλουθα στοιχεία:
* με τη συνεχή όξυνση της άδικης διανομής του πλούτου, που έχει ως αποτέλεσμα την σφοδρή συμπίεση των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και τον αποκλεισμό των κατώτερων.
* την επικράτηση της γενικής αντίληψης της αναξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου, που επιβεβαιώνεται καθημερινά από την απόσταση λόγων και έργων και τη μόνιμη υπόνοια της συναλλαγής τμήματος του πολιτικού κόσμου με τα οικονομικά συμφέροντα.
* τη συνεχή συσσώρευση ανεπίλυτων προβλημάτων ενάντια στη κοινή λογική του πολίτη
* την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, την πολιτισμική κατάπτωση και τη διαστρέβλωση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας
* το συμβατό και προβλέψιμο επίπεδο πολιτικής προσφοράς των «φιλόδοξων» πολιτικών προσώπων

Β. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Η Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ βρίσκεται σε σοβαρή κρίση, οικονομική, θεσμική, πνευματική, κοινωνική, πολιτισμική και εν τέλει πολιτική.
Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή ενώ επιχείρησε να αποκαταστήσει επικοινωνιακά στα μάτια του Ελληνικού λαού την παραδοσιακή εικόνα της Δεξιάς, με την γραμμή του «μεσαίου χώρου», στην πραγματικότητα επανήλθε στην εξουσία ακόμα πιο συντηρητική και αντιλαϊκή.
Έθεσε σε κίνδυνο από την πρώτη στιγμή την κοινωνική συνοχή και προσανατόλισε όλες τις επιλογές της στην εξυπηρέτηση των παρασιτικών οικονομικών συμφερόντων που επένδυσαν στην εκλογή της.
Παλινόρθωσε το κράτος της Δεξιάς επαναφέροντας την αντιδραστική αντίληψη στη διαχείρισή του και επανέφερε την χώρα στο παρελθόν με όλες τις αυταρχικές μεθόδους που μπορούσε.
Χρησιμοποιεί το κράτος σαν εκλογικό μηχανισμό και μειώνει με κάθε νομοθετική της πράξη τον παρεμβατικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του.
Τ’ αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι τραγικά, αφενός διότι επιδεινώνουν καθημερινά την θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και αφετέρου διότι αφαιρούν την ελπίδα και εξανεμίζουν το κεφάλαιο των θετικών πολιτικών των προηγούμενων προοδευτικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Η χώρα έχει ν’ αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος μέσα στο 2008 (Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Σκόπια, ανεξαρτητοποίηση Κοσσόβου, νέο σχέδιο για την Κύπρο) και ο πρωθυπουργός αδύναμος και εγκλωβισμένος βουλιάζει στη συνεχώς αυξανόμενη λίστα των σκανδάλων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Οι επικοινωνιακοί επιτελείς του πρωθυπουργού δε διστάζουν να θέσουν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα σε κρίση, προκειμένου να του προσφέρουν έξοδο διαφυγής από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.
Η γραμμή άμυνάς τους είναι ο «συμψηφισμός» και η δημαγωγική θέση ότι η πολιτική τους είναι «μονόδρομος» στη οποία δήθεν συμφωνούσε στο παρελθόν και η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν είχε το σθένος να την εφαρμόσει.
Είναι η ανεύθυνη γραμμή που επιδιώκει να συμπαρασύρει όλο τον πολιτικό κόσμο στη θέση του απολογούμενου. Ενώ αφαιρεί και τη τελευταία ελπίδα να ξεφύγουμε από την κρίση.
Η στάση αυτή πέρα από αντιδημοκρατική είναι και άκρως επικίνδυνη γιατί εξυπηρετεί τα σενάρια της πολιτικής ανωμαλίας. Προετοιμάζει το έδαφος στην προοπτική των αδύναμων «μεγάλων» πολιτικών κομμάτων που θα αναζητούν δεκανίκια διακυβέρνησης σ’ ένα πλαίσιο συναλλαγής και όχι προγραμματικής σύγκλισης ή και εφαρμογή του «Γερμανικού μοντέλου».

Γ. Η ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματική, άδικη και αντιαναπτυξιακή χωρίς διευκρινισμένο στόχο.
Συνθέτει την γραμμή του νεοφιλελευθερισμού και του κομματικού κρατισμού με μόνο στόχο τη διατήρηση της στην εξουσία.
Αναγάγει την «αγορά» ως μοναδική αξία και αντιμετωπίζει τις κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις σαν «βαρίδια» που εμποδίζουν την ανάπτυξη. Ενώ παράλληλα προωθεί έναν άκρατο κομματισμό και τροφοδοτεί την γραφειοκρατία και τη διαφθορά.
Η κυβέρνηση επικαλείται ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας η οποία περιορίζεται στην εισροή, με σημαντικές απώλειες, κοινοτικών πόρων και ασταθών βραχυπρόθεσμων χρηματιστηριακών κεφαλαίων.
Παράλληλα η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ συρρικνώνουν το οικογενειακό εισόδημα ενώ έχουμε αύξηση των ελλειμμάτων και υπερχρέωση.
Την ίδια ώρα έχουμε υπέρογκη αύξηση των κερδών των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Η φορολογική πολιτική είναι κοινωνικά άδικη και αντιαναπτυξιακή, το 60% του εισοδήματος του κράτους προέρχεται από την έμμεση φορολογία ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT η Ελλάδα ανήκει στις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που εφαρμόζουν με ευθύνη της κυβέρνησης χαμηλή άμεση φορολογία στο εισόδημα που προέρχεται από το κεφάλαιο και υψηλή άμεση φορολογία στο εισόδημα από την εργασία.
Οι δαπάνες για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση μειώθηκαν ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
Την κρίση πληρώνουν καθημερινά τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ζει σε καθεστώς αβεβαιότητας και άγχους για την μελλοντική επιβίωση.
Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη τόσο για την κοινωνική συνοχή όσο και για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Η κατάσταση αυτή φέρνει το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο γρήγορα μπροστά στις ευθύνες του ν’ αναλάβει στο πλαίσιο μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας την διακυβέρνηση της χώρας.

Δ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ προέρχεται από μια δημιουργική διαδικασία που φαινομενικά ήταν προϊόν πολιτικής κρίσης προσώπων και ηγεσίας, αλλά ουσιαστικά αντιμετώπισε τα κεντρικά ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα που αφορούν την προοδευτική παράταξη στη Ελλάδα για την επόμενη δεκαετία.

Ο Γ.Α.Παπανδρέου είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος από μια ευρεία δημοκρατική διαδικασία και έχει λάβει έγκριση η πολιτική που κατέθεσε για να υλοποιήσει ως Πρωθυπουργός με κύριους άξονες μεταξύ άλλων:

Α.Την αυτονομία του πολιτικού συστήματος από τα οικονομικά συμφέροντα ( πρόταση εκλογικού Νόμου)
Β.Την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου που παράγει η χώρα( πρόταση φορολογικής μεταρρύθμισης)
Γ.Την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας και παιδείας, περιφρούρηση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων
Δ.Το αναπτυξιακό μοντέλο δομημένο πάνω στις σύγχρονες ανάγκες του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Τόσο ο δημόσιος πολιτικός διάλογος που αναπτύχθηκε όσο και η εκλογική διαδικασία με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που κατέθεσαν την γνώμη τους στην κάλπη αναδεικνύουν την πολιτική αξία του ανοικτού κόμματος και καθιστούν το ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά πρωτοπορία στη λειτουργία της σύγχρονής πολιτικής οργάνωσης.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολιτικό κίνημα που συσπειρώνει στο εσωτερικό του τον σκληρό πυρήνα της προοδευτικής παράταξης. Αυτός είναι και ο λόγος που ολόκληρη η κοινωνία είναι προσανατολισμένη πάνω του και αν και το κρίνει αυστηρά και ελέγχει την αξιοπιστία του, εντούτοις περιμένει απ’ αυτό λύσεις από τα σημερινά αδιέξοδα.
Το πεδίο δράσης του ΠΑΣΟΚ είναι πολυεπίπεδο. Ξεκινά από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκεί, τις προγραμματικές προτάσεις που καταθέτει, την επικοινωνιακή πολιτική που προωθεί και φυσικά με την οργάνωση που διατάσει τους φίλους και τα μέλη του τόσο για την παραγωγή πολιτικών θέσεων όσο και την αναπαραγωγή τους στις τοπικές κοινωνίες.

Ε. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η οργάνωση δεν υπήρξε για το ΠΑΣΟΚ ποτέ αυτοσκοπός, αλλά ένα εργαλείο με βάση το οποίο προωθούσε την ιδεολογική και πολιτική του πρόταση στη κοινωνία με ενιαία μέθοδο. Αφού πρώτα την είχε αναλύσει διεξοδικά και την είχε συμφωνήσει δημοκρατικά. Κάθε άλλη προσέγγιση για την οργάνωση μπορεί να κατασκευάσει μια αναποτελεσματική εσωστρεφή γραφειοκρατία αξιωματούχων που ενεργεί μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας.
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει στα χέρια του ένα μεγάλο πλεονέκτημα, έχει μια χαλαρή οργανωτική σχέση με το ένα τρίτο περίπου του εκλογικού σώματος που το επιλέγει στις εθνικές εκλογές. Είναι ένα μοναδικό προνόμιο που διαθέτει σε σχέση με τα άλλα πολιτικά κόμματα στην χώρα και οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε.
Σήμερα υποστηρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη μια οργάνωση εκλογικό μηχανισμό, αλλά μια οργάνωση με ισχυρή εντατικοποιημένη κοινωνική δράση που θα αποδεικνύει την αξία της συμμετοχής του πολίτη στα κοινά.
Επιδιώκουμε τη δημιουργία μιας οργάνωσης που θα προωθεί τον καθημερινό πολιτικό έλεγχο όλων των μορφών εξουσίας.
Εκτιμούμε πως η κοινωνία από μόνη της σε πολλές περιπτώσεις αυτενεργώντας καλύπτει οργανωτικά κενά που αφήνει το οργανωτικό σχήμα λενινιστικού τύπου. Υπάρχουν ήδη δεκάδες οργανώσεις που ενεργούν στις παραδοσιακές παρυφές της οργάνωσης ΠΑΣΟΚ με καθημερινά σημαντικά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη διόγκωση αυτού του πολιτικού φαινομένου και να το υποστηρίξουμε.
Στα οργανωτικά σχήματα που ακολουθήσαμε ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, προσπαθήσαμε να προβάλουμε αυτές στις δράσεις της κοινωνίας στην οργανωτική μας δομή. Όμως τα αποτελέσματα είναι μάλλον πενιχρά διότι στην πραγματικότητα προσπαθήσαμε να «στριμώξουμε την κοινωνία» στο πεπερασμένο οργανωτικό μας σχήμα.
Είναι αυτονόητο πως βασική μας επιδίωξη είναι το ΠΑΣΟΚ ν’ αναλάβει στις επόμενες εκλογές τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, ώστε ν’ ασκήσει σύγχρονες προοδευτικές πολιτικές που θα επιλύσουν τα προβλήματα της χώρας και του λαού.
Αυτός ο στόχος για την οργάνωσή μας σημαίνει ότι σύντομα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για εκλογική μάχη και δεν πρέπει να απορρίψουμε, τουλάχιστον σήμερα, ούτε τα θετικά του σημερινού οργανωτικού σχήματος, αλλά ούτε και να σταματήσουμε να επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε νέες δομές που θα βάζουν την κοινωνία σε πολιτική κίνηση.
Το ΠΑΣΟΚ πρόσφατα «έζησε» μια μορφή πολιτικής αυτό-οργάνωσης που εκφράστηκε με την αυθόρμητη συμμετοχή χιλιάδων φίλων και μελών του, στη διαδικασία ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες ρωτήθηκαν, προσκλήθηκαν, συμμετείχαν και έδωσαν οριστικές λύσεις. Έχουμε υποχρέωση αυτή τη θετική εξέλιξη της μεγάλης συμμετοχής να την αξιοποιήσουμε.
Επιπλέον λαμβάνουμε καθημερινά «μηνύματα» πως υπάρχει αναγκαιότητα να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πολιτικό πεδίο συμμετοχής στο ΠΑΣΟΚ, κοινωνικά ευαίσθητων πολιτών που αντιλαμβάνονται με διαφορετικό τρόπο τη συμμετοχή στα κοινά.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε την πρόσκληση για αυτο-οργάνωση του λαού στα πλαίσια του ΠΑΣΟΚ.

Η επιτροπή «αυτο-οργάνωσης και υποστήριξης» κατά την προσυνεδριακή περίοδο θα αναπτύξει δράσεις που θα σηματοδοτούν το νέο πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο και μετά το συνέδριο οφείλει διευρύνει τη δράση της:

Α) Είναι απαραίτητη η συνεργασία με την οργάνωση ΠΑΣΟΚ αλλά και με τις επιτροπές που ήδη ασχολούνται με ειδικό κοινό και συγκεκριμένες θεματικές ενότητες ( οργανωτικό, συνδικαλιστικό, ΜΚΟ, εθελοντές διαδικτύου, bloggers, πρωτοβουλίες για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, ινστιτούτο επιμόρφωσης, μετανάστες κα).

Αυτό για δύο λόγους:
ι) υπάρχει εμπειρία που πρέπει να ενσωματωθεί και δε πρέπει να στραφεί το όλο εγχείρημα σε ανταγωνιστική εσωστρέφεια με το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ και
ιι) η προσπάθεια αφορά την πολιτική ενεργοποίηση και σύνδεση με το ΠΑΣΟΚ προοδευτικών πολιτών που κινούνται στο ιδεολογικό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού και που δεν επιθυμούν να οργανωθούν στο παραδοσιακό οργανωτικό σχήμα ΠΑΣΟΚ είτε για αντικειμενικούς είτε για υποκειμενικούς λόγους.

Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την πολιτική παρουσία των θέσεων ΠΑΣΟΚ σε κάθε κοινωνική ομάδα και να προκαλέσουμε την συμμετοχή πολιτών που δεν τους απασχολούν οι δημόσιές σχέσεις και η ένταξη τους στην κομματική επετηρίδα.
Είναι μια προσπάθεια απενοχοποίησης των κινήτρων για την συμμετοχή στην πολιτική και επικράτησης των εθελοντικών κινήτρων επί των προσωπικών στρατηγικών.

Β) απευθύνουμε πρόσκληση δια μέσου των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου, για την ανάληψη πρωτοβουλιών αυτοοργάνωσης σε κάθε χώρο, γεωγραφικό, εργασιακό και θεματικό.
Κομβικό σημείο είναι η κατανόηση απ’ όλους ότι οι ομάδες αυτοοργάνωσης δεν λειτουργούν αντιθετικά προς τις ήδη υπάρχουσες οργανώσεις αλλά συνθετικά και είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν σ’ ένα πλαίσιο ενιαίας εικόνας και συνεργασίας με όλες τις δράσεις που αναπτύσσονται στο ΠΑΣΟΚ.

Γ) παρέχουμε κάθε μορφή πολιτικής και τεχνοκρατικής υποστήριξης προκειμένου να ενθαρρύνουμε πολιτικές πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης.

Δ) η ιστοσελίδα μας αποτελεί το κεντρικό σημείο συνάντησης με όλους όσους ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας.

* Καταγράφουμε και προβάλλουμε τις πρωτοβουλίες τους.
* Συμβάλλουμε στην συνεργασία και στην συμμετοχή μεμονωμένων πολιτών να έρθουν σ’ επαφή με πρωτοβουλίες.
* Παροτρύνουμε τις οργανώσεις ν’ αναπτύσσουν δράσεις υπό τη μορφή σημειολογίας, ακτιβισμού, διαμαρτυρίας, καλλιτεχνικών παρεμβάσεων με σκοπό την ανάδειξη θεμάτων.
* Συγκεντρώνουμε, σταχυολογούμε και αναδεικνύουμε τις πολιτικές θέσεις και προτάσεις που παράγουν.
* Δημιουργούμε αρχείο πρωτοβουλιών, δράσεων, κατά γεωγραφικό χώρο και θεματικό αντικείμενο, ώστε να λειτουργήσουν σαν υπόδειγμα δράσεων προς ενδιαφερομένους.
* Παρέχουμε κάθε μορφή πολιτικής ενημέρωσης μέσω ανταλλαγής mail

Ε) Την πολιτική ευθύνη για την επικοινωνία και την οργανωτική σύνδεση θα έχει η επιτροπή αυτοοργάνωσης και υποστήριξης.

Με ευθύνη της θα συγκροτηθούν:
ι) ομάδα πολιτικής υποστήριξης της επικοινωνίας μέσω διαδικτύου
ιι) ομάδες διαφόρων τεχνοκρατικών ειδικοτήτων προκειμένου να παράσχουν τεκμηρίωση στις πολιτικές πρωτοβουλίες που απαιτούν εξειδίκευση
ιιι) η εγκατάσταση της επιτροπής θα γίνει στα γραφεία της Βαλτετσίου 29 και Χαρ.Τρικούπη και η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι autoorganosi@pasok.gr

Στ) Άμεσα προχωρούμε σε συνεργασία με τις επιτροπές οργανωτικού, συνδικαλισμού, ινστιτούτο επιμόρφωσης, νεολαίας, ΜΚΟ, εθελοντών διαδικτύου, bloggers, μεταναστών και δικτύων προκειμένου προωθήσουμε από κοινού πρόγραμμα πρωτοβουλιών αυτοοργάνωσης πανελλαδικά.

Ζ) Η πρώτη μας πολιτική πρωτοβουλία πανελλαδικού χαρακτήρα θα είναι προσκαλέσουμε τους πολίτες σε αυτοοργάνωση για τα θέματα καταστροφής περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις στην τροφική αλυσίδα, το νερό και την ατμόσφαιρα.

Στόχος μας να δημιουργήσουμε οργανώσεις που με κίνητρο ν’ αναδείξουν «τη μαύρη βίβλο» των επιπτώσεων στην υγεία μας από την μόλυνση της ατμόσφαιρας, του νερού και της τροφικής αλυσίδας, τα μέλη τους θα εισέλθουν στην κοινωνία της πολιτικής οργάνωσης και θα μας ενισχύσουν και με την φυσική παρουσία και την πολιτική τους πρόταση.
Η συγκεκριμένη δράση έχει πιλοτικό χαρακτήρα και είναι αυτονόητο ότι οι δράσεις που ήδη υπάρχουν και αυτές που θα δημιουργηθούν με νέους στόχους θα τύχουν πλήρους «κάλυψης» της επιτροπή μας.

Προωθούμε πρωτοβουλία αυτό-οργάνωσης στο χώρο των νέων εργαζομένων με στόχο «η γενιά των 700 ευρώ» ν’ οργανώσει την πολιτική της παρουσία.

Επιπλέον ήδη έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία συγκρότησης ομάδων αυτό-οργάνωσης στο χώρο των νέων επιστημόνων (μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων και διδακτόρων).

Τέλος προωθούμε τη δημιουργία πρωτοβουλιών αυτό-οργάνωσης πολιτών, στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ για τα συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα των περιφερειών της χώρας και το αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να επενδύσουμε σε κάθε διοικητική περιφέρεια.-

Για την επιτροπή τής αυτό-οργάνωσης
Νίκος Μαδεμλής- Μαρία Παυλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: