Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Λαμπράκη σε πήραμε χαμπάρι... ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των ΔΟΛοπλόκων ΤΩΡΑ!!!

Από το blog ΣΚΕΨΕΙΣ

Η διακύμανση της στάσης των συγκροτημάτων

Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με τη συμπεριφορά των συγκροτημάτων από τις εκλογές και μετά. Μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο επεισόδιο της σειράς αυτής.

Εδώ και μια εβδομάδα ο "έντυπος" ΔΟΛ εμφανίζεται απαξιωτικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA στις 27/3/2008 είδαμε και την "τούμπα" και του ηλεκτρονικού ΔΟΛ. Στο δελτίο εμφανίστηκαν αρχικά οι Βουλγαράκης και Λοβέρδος. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε στο MEGA -για πρώτη ίσως φορά- να αντιπολιτεύεται τη Νέα Δημοκρατία μόνο του. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στη συνέχεια μόνος, χωρίς να έχει κάποιον απέναντι για να αντιπολιτευθεί Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα "αρνητικά" της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ: απόπειρα εκτροπής του πολιτεύματος και άλλα γραφικά (προσωπικά δεν συμμερίζομαι τις απόψεις αυτές). Επιπλέον, για πρώτη μάλλον φορά είχαμε τηλεοπτική εικόνα από συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σε όλους τους τόνους ακούσαμε ότι ήταν περίπου 600 άτομα. Γνώμη μου είναι ότι ήταν περισσότεροι γιατί με 600 άτομα δεν κλείνει η Βασ. Όλγας.
Ενδεικτικά της μεταστροφής του ΔΟΛ για τον ΣΥΡΙΖΑ:
Ψυχάρης για 1958: http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15317&m=A01&aa=1
Πρετεντέρης για Τσίπρα: http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15317&m=A04&aa=2
Κεντρικό δελτίο ειδήσεων MEGA εδώ

Μετά από αυτά ας περιμένουμε τις επόμενες δημοσκοπήσεις για να διαπιστώσουμε αν όντως υπάρχει τούμπα στη συμπεριφορά των συγκροτημάτων.

Κατά τη γνώμη μου ο ΔΟΛ -και άλλα συγκροτήματα- προσπάθησαν το τελευταίο διάστημα να χειραγωγήσουν την πολιτική σκηνή και να επιβάλλουν μια ιδιότυπη "νέα τάξη" όπου την πολιτική σκηνή θα της καθορίζουν απόλυτα τα ΜΜΕ. Ένας "μπερλουσκονισμός" Ελληνικού τύπου ήταν ο στόχος.

Η προσπάθεια αυτή είχε διάρκεια. Εκδηλώθηκε αρχικά με την προσπάθεια επιβολής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με εξωπραγματικές δημοσκοπήσεις και πρωτοσέλιδες παροτρύνσεις προς τον Παπανδρέου να παραιτηθεί.


Στη συνέχεια -και μετά την καθαρή επικράτηση του Παπανδρέου- άρχισαν οι "ζυμώσεις" για τη σύσταση νέου κόμματος με αναφορά στο "κοινωνικό κέντρο". Οι κρυφές δημοσκοπήσεις όμως δείχνανε ότι "δεν έβγαινε" η προσπάθεια, οπότε δεν βρέθηκε ικανός πολιτικός να μπει μπροστά σε αυτή τη προσπάθεια - και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο μιας και "πρόθυμοι" υπήρχαν και από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Μόνιμη επωδός αυτό τη διάστημα ήταν ότι ο Παπανδρέου "δεν τραβάει" και ότι υπάρχει κενό αξιόπιστης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης. Η απαραίτητη "τεκμηρίωση" προέκυπτε είτε από την απόκρυψη γεγονότων είτε από τη μισή αναφορά γεγονότων.

Σε αυτή την πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιήθηκε ως δημοσκοπικό αντίβαρο. Αξιοποιήθηκε ως μέσο άσκησης πίεσης στο ΠΑΣΟΚ.

Γιατί λοιπόν η διαφαινόμενη τούμπα των συγκροτημάτων; Απλή η απάντηση: δεν υπάρχει εναλλακτική. Ό,τι και να δοκίμασαν οι συγκροτηματάρχες δεν τους βγήκε. Ούτε νέο κόμμα, ούτε ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα τους. Με τη ΝΔ δεν μπορούν να πάνε τώρα πια που η κυβέρνηση φθείρεται. Δεν έχουν άλλη επιλογή πια!

Από τον Παπανδρέου απαιτώ, ακόμη και αν όντως αλλάζει η στάση των συγκροτημάτων απέναντί του, να μείνει πιστός στην μέχρι τώρα στάση του. Να εμμείνει σε αυτά που είπε στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ:

"Ζητούμε και απαιτούμε και παλεύουμε για ελεύθερα, ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης, που διασφαλίζουν την πληροφόρηση. Που βοηθούν, διαπαιδαγωγούν αναδεικνύουν αξίες στη διαμόρφωση γνώμης, στην πολιτική συμμετοχή, στον έλεγχο της εξουσίας. Εμείς, υπερασπιζόμαστε την ελευθερία των Μέσων, τόσο από κρατικές παρεμβάσεις, όσο και από οικονομικά συμφέροντα. Έστω και αν κάποιοι δεν το θέλουν, αυτή τη μάχη τη δίνουμε και θα τη δίνουμε αδιάκοπα για την αυτονομία και των Μέσων και της πολιτικής. Χωρίς αυτό, αλλοιώνεται η δημοκρατία στον τόπο μας. Ενθαρρύνουμε και τα νέα Μέσα τα διαδίκτυα. Τα διαδίκτυα, της επικοινωνίας. Διότι ξέρουμε ότι αυτά είναι από τη βάση, από τους πολίτες και δίνουν οξυγόνο στη δημοκρατία μας. Και θέλω να χαιρετίσω όλους τους μπλόγκερς, που σήμερα είναι μαζί μας και ανεξάρτητα θα πληροφορήσουν πολλούς για τις εργασίες μας."
http://www.pasok.gr/portal/gr//58285/7/7/1/showdoc.html


Αν δεν μείνει σταθερός, θα "απολαμβάνει" μεν την "καθοδηγητική υποστήριξη" των συγκροτημάτων, θα απολέσει όμως την υποστήριξη όσων του έδωσαν το δικαίωμα να κινηθεί κόντρα στις υποδείξεις των συγκροτημάτων μέχρι σήμερα. Δεν πιστεύω βέβαια ότι θα εκχωρήσει εύκολα το προνόμιο που κατέκτησε με τόσο κόπο και τόσο κόστος!

ΥΓ: καταλαβαίνω ότι παίρνω θέση πολύ πρόωρα και ότι υπάρχει κίνδυνος να διαψευστεί η εκτίμησή μου σχετικά με την αλλαγή της στάσης των συγκροτημάτων. Αλλά είπαμε: οι προβλέψεις έχουν μεγαλύτερη αξία όταν διατυπώνονται δημόσια και δικαιώνονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: