Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Αλαβάνος αυτοαναιρούμενος

Από τον
ΣΥΡΙΖΑ WATCH
Την ανησυχία του τόσο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ όσο και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, σε σύντομη παρέμβαση που έκανε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Εμείς θέλουμε αμοιβαία αποδεκτή λύση με ονομασία σύνθετη που θα έχει γεωγραφικό προσδιορισμό. Όμως δεν αγνοούμε το δύσκολο πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνονται οι διαπραγματεύσεις» τόνισε ο κ Αλαβάνος ξεκαθαρίζοντας καταρχήν τη θέση του κόμματος του ενώ πρόσθεσε:

«Πρέπει όμως να προσέξουμε, γιατί και παλιά βάζαμε κόκκινες γραμμές. Θέλω να εκφράσω τη σοβαρή διαφωνία και ανησυχία μας για τους χειρισμούς που γίνονται και από τη κυβέρνηση και από την αξιωματική Αντιπολίτευση. Ανησυχούμε πολύ σοβαρά γιατί μια διαπραγμάτευση που ήταν στα πλαίσια του ΟΗΕ γίνεται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Έπρεπε να κρατήσουμε ζωντανή τη διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

Στο σημείο αυτό ο κ Αλαβάνος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη κατάσταση στο Κόσοβο τονίζοντας ότι θα έπρεπε να σκεφτεί η κυβέρνηση αν είναι πιο σημαντικό το θέμα των Σκοπίων ή η αναγνώριση του Κοσόβου.

«Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε με την αναγνώριση του Κοσόβου. Θα έπρεπε να σκεφτεί η κυβέρνηση αν είναι πιο σημαντικά τα Σκόπια και όχι το Κόσοβο. Ακόμα και η Ισπανία είπε όχι στην μονομερή αναγνώριση γιατί φοβάται τους Βάσκους, την ΕΤΑ. Εμείς που έχουμε δίπλα μας τα προβλήματα δεν ανησυχούμε;» σημείωσε ο κ Αλαβάνος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα αλλά και για τα όσα ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής, σε σχέση με τη βάση της Σούδα.

«Ανησυχούμε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και για την αντίληψη του για διεργασία με τις ΗΠΑ λέγοντας τους εμείς συνεισφέρουμε στις υποχρεώσεις, δηλαδή θα υπάρχει η βάση σας στη Σούδα. Η δύναμη της προσέγγισης μπορεί να οδηγήσει σε παγίδα. Να δημιουργηθεί ένα προτεκτοράτο των ΗΠΑ».

Και ο κ Αλαβάνος κατέληξε: «Εμείς στηρίζουμε τις ελληνικές θέσεις αλλά έχουμε σοβαρότατες επιφυλάξεις και ανησυχίες, τόσο για τις παρεμβάσεις όσο και για την αμερικάνικη αντίληψη στη βάση ανταλλάγματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: