Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Τα είπε ο Τατούλης όλα αυτά;

Από το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ :
"ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ"


...

Τώρα «χτύπησε» μέσα στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ και μάλιστα ενώπιον του Καραμανλή.

Και τι δεν είπε!

Είπε ότι «ο λαός δεν χρειάζεται "χατμάνους", που αποφασίζουν για αυτόν χωρίς αυτόν, πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν χρειάζεται "Καίσαρες", που απαξιώνουν τις αξίες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού».

Είπε ακόμα ότι «νομίσαμε ότι η ιστορία της διαφθοράς έχει να κάνει με πέντε νταβατζήδες για να αντιληφθούμε επί των ημερών μας και από δικά μας στελέχη ότι όλο το σύστημα όπως έχει δομηθεί είναι φυτώριο διαφθοράς.

Αν καλώς ελέχθησαν τα περί νταβατζήδων τότε δεν αλλάξαμε τους όρους του παιχνιδιού προκειμένου κι άλλοι να καταφέρουν να διεκδικήσουν μερίδιο της πίττας την οποία μοιράζονται οι λίγοι και γνωστοί». Και αυτή η αποστροφή του λόγου θεωρήθηκε ως αιχμή προς τον ίδιο τον Καραμανλή…

Έκανε επίθεση και προς το «περιβάλλον» του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «μιλώ
για τα στοιχεία εκείνα που όψιμα παρεισέφρησαν στον κομματικό μηχανισμό χωρίς να ανήκουν ιδεολογικά σε αυτόν, χωρίς να έχουν τεθεί ποτέ στην κρίση του ελληνικού λαού χωρίς να νοιάζονται για το μέλλον της κεντροδεξιάς, μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι η διαιώνιση του δικούς τους θώκου και της παρέας τους».


Και το σημαντικότερο;

Προέβλεψε ότι «το πολιτικό σύστημα έχει μπει στην περίοδο των μεγάλων αναταράξεων, ο κρατικοδίαιτος δικομματισμός τελειώνει, πρέπει να προετοιμασθούμε για μία περίοδο αστάθειας μέχρι να μοιραστεί ξανά η πολιτική τράπουλα».

Όταν ο Τατούλης ολοκλήρωσε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, ο
Ζαγορίτης (γραμματέας της ΝΔ) και ο Αγγέλου (διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού) βγήκαν αμέσως έξω από την αίθουσα και πήγαν σε έναν άλλο χώρο του ξενοδοχείου.


Κλείστηκαν για λίγη ώρα και συζήτησαν για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις νέες «ρουκέτες» του Πέτρου…

Συζήτησαν και την περίπτωση διαγραφής του, όμως το γεγονός ότι η Κυβέρνηση διαθέτει οριακή πλειοψηφία μέσα στη Βουλή, απέρριψαν αμέσως αυτό το ενδεχόμενο.

Και τελικά επέλεξαν να ρίξουν τους τόνους δημοσίως και να μιλήσουν για τα δικαιώματα του καθενός να εκφράζει τις απόψεις και άλλα τέτοια… Τι να κάνουν;

Δημοσιογράφοι οι οποίοι καλύπτουν επί χρόνια το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, μετέδιδαν το βράδυ του Σαββάτου, ότι αυτός ο οποίος ουσιαστικά σώνει τον Τατούλη από τη διαγραφή είναι ο Κώστας Κουκοδήμος!

Με ποιον τρόπο;

Αν ,μετά την πρόσφατη πολιτική του περιπέτεια, ο Κουκοδήμος είχε επιλέξει να παραιτηθεί από τη βουλευτική του ιδιότητα και έπαιρνε τη θέση του ο επιλαχών υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, τότε η διαγραφή του Τατούλη θα ήταν δεδομένη.

Όμως, ο Κουκοδήμος προτίμησε να μην παρατηθεί από βουλευτής, αλλά να παραμείνει στη Βουλή ως ανεξάρτητος.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η ΝΔ έχει μείνει με 151 βουλευτές και κατά συνέπεια η διαγραφή του Τατούλη είναι αδύνατη…

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες που λένε ότι ο Καραμανλής είναι «πυρ και μανία» με τον Τατούλη. Εδώ και καιρό.

Και εκνευρίστηκε πάλι το Σάββατο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Δεν μπορούσε να «χωνέψει» όλα όσα έλεγε ο Πέτρος.

Μάλιστα, ρεπόρτερ που ήταν μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης, έλεγαν ότι ο Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τατούλη, χτύπαγε νευρικά και αμήχανα το χέρι του στο τραπέζι. Και προσέθεταν με σιγουριά ότι αν μπορούσε, ο Καραμανλής θα είχε διαγράψει τον βουλευτή της Αρκαδίας. Για δεύτερη φορά.

Η πρώτη ήταν το 1997… Το ξεχάσατε;

Μετά την ομιλία του βουλευτή Αρκαδίας, βγήκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και δήλωσε ότι ο Τατούλης «πρέπει ο ίδιος να εκτιμήσει τη θέση του». Τι εννοούσε άραγε ο Βαρβιτσιώτης;

Ότι πρέπει να παραιτηθεί από τη βουλευτική του ιδιότητα ο Πέτρος; Δεν το διευκρίνισε αυτό.

Επειδή όμως ο Μιλτιάδης νομίζει ότι ξεχνάμε εύκολα, θα του θυμίσουμε ότι πολύ πρόσφατα είχε συμφωνήσει με τον Τατούλη για τη σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση «Siemens» και μάλιστα είχαν ασκήσει από κοινού κριτική στην Κυβέρνηση για την απόρριψη αυτής της πρότασης του ΠΑΣΟΚ…

Θα του θυμίσουμε επίσης ότι είχε ζητήσει από κοινού με τον Τατούλη να προηγηθεί η σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν από οποιαδήποτε συμφωνία για το «Σκοπιανό» ζήτημα.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν μέχρι πριν από λίγο καιρό να συμφωνεί με τον Τατούλη και τώρα να του κάνει δημοσίως υποδείξεις για την κριτική του απέναντι στην
Κυβέρνηση;

Να’ τος και ο Αχιλλέας Καραμανλής ο οποίος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ο καθένας πρέπει να προσέχει τι λέει…

Τι είναι αυτό πάλι;
Προειδοποίηση προς τον Τατούλη;

Και ποιος λέτε ότι ήταν εκείνος ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του Τατούλη
στα κανάλια;

Δεν θα το πιστέψετε …

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης!!!! Δεν είναι απίστευτο;

Βγήκε λοιπόν ο Νομάρχης και είπε προχθές στον «Άλφα» ότι σε πολλά έχει δίκιο ο Πέτρος και ότι δεν πρέπει να τεθεί θέμα διαγραφής του.

Συγνώμη, κύριε Ψωμιάδη, αλλά μάλλον ξεχνάτε πολύ εύκολα.

Τόσο γρήγορα λησμονήσατε ότι πολύ πρόσφατα ο Τατούλης βγήκε να μιλήσει για το «Σκοπιανό» σε ραδιόφωνο της Αθήνας και μιλώντας για εσάς και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο είπε: «Γιατί να αφήνουμε τα άκρα πάντα να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις; Οι νηφάλιες δυνάμεις στον τόπο δεν είναι πολύ σημαντικές; Τα άκρα δεν μπορούν να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική μιας σοβαρής χώρας. Είμαι πεντακάθαρος σε αυτό που λέω.»;

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι οι οποίοι λένε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα διαγραφής του, διότι παρά τα όσα λέγονται έκανε το χρέος του μιλώντας στο κεντρικό όργανο του κόμματος.

Και αναρωτιούνται:

«Τόσον καιρό τον κατηγορούσαν ότι έλεγε τις απόψεις του στα κανάλια, τώρα που τα λέει εκεί που πρέπει γιατί έχουν πάλι πρόβλημα;»

Πάντως, είναι αλήθεια ότι οι διάφορες κυβερνητικές πηγές λένε ότι τους χάλασε τη φιέστα...

και το εύλογο ερώτημα είναι:

Γιατί έπρεπε να είναι φιέστα μια συνεδρίαση στο όργανο, όπου έπρεπε υποτίθεται να συζητηθούν τα προβλήματα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν χάνουν τα υπουργεία ΤΟΤΕ γίνονται ''επαναστάτες''.

[''Χαζοπούλι'' σε ευχαριστώ για την αναφορά σου στο ιστολόγιό μου]

Ο Απεργοσπάστης