Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Μέγα ζήτημα η στημένη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Από την εφημερίδα Καθημερινή

«Η αδράνεια απαξιώνει τη Δικαιοσύνη»

«Η σιωπή, η ανοχή και η αδράνεια απέναντι στα προβλήματα της Δικαιοσύνης δεν ενισχύουν το κύρος της, αλλά αντίθετα το βλάπτουν και το απαξιώνουν» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, κ. Σωτ. Μπάγιας, ο οποίος πληροφορήθηκε από τον Τύπο, όπως είπε, την άσκηση σε βάρος του πειθαρχικής δίωξης για τις απόψεις που εξέθεσε σε ζητήματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δίωξη, με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταθέτει σχετική ερώτηση, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» την ενέργεια αυτή.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ. Στ. Λαμπρινίδης ζητεί να κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν οι κανόνες του κοινοτικού δικαίου για την προστασία της ελευθερίας του λόγου και του συνδικαλίζεσθαι καλύπτουν και τους δικαστικούς λειτουργούς και δη τους συνδικαλιστές.

Στο πλευρό του κ. Μπάγια βρίσκεται και η Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων, η οποία σε ανακοίνωσή της θεωρεί ότι «ο πειθαρχικός έλεγχος του προέδρου αντιβαίνει προς την αρχή του σεβασμού της ελεύθερης έκφρασης των στοχασμών, της συνδικαλιστικής δράσης και της ουσιαστικής ανεξαρτησίας των δικαστικών».

Η Ενωση τονίζει ότι «οι εισαγγελείς και οι δικαστές, οι οποίοι απολαύουν πλήρης προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, έχουν απαραβίαστο δικαίωμα προσωπικής γνώμης», καθώς και ότι «το κράτος οφείλει να σέβεται και διασφαλίζει τη συνδικαλιστική αυτή ελευθερία».

Τη δυσμενή εξέλιξη στην υπόθεσή του, ο κ. Μπάγιας «ανέμενε με βεβαιότητα» για δύο λόγους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του:

Πρώτον, διότι, όπως σημειώνει, πριν από μια εβδομάδα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «τον κατηγόρησε ευθέως ενώπιον εισαγγελέων, αιτιολογώντας τη βασιμότητα της πειθαρχικής δίωξης, καθ’ ον χρόνο διαρκούσε η προκαταρκτική εξέταση (που ο ίδιος είχε παραγγείλει)».

Ενας ακόμη λόγος, πιστεύει ότι συνηγόρησε υπέρ της δίωξής του. Το γεγονός ότι «δεν ανακάλεσε, δεν ανασκεύασε, αλλά αντιθέτως, επέμεινε στις κρίσεις και τις απόψεις που είχε διατυπώσει». Ο κ. Μπάγιας υπεραμύνεται στη συνέχεια του δικαιώματος των συνδικαλιστικών οργάνων και εκπροσώπων τους «ν’ ασκούν κριτική για όλα τα μείζονα θέματα της Δικαιοσύνης».

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμά ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων, «διορθώνονται τα κακώς κείμενα, αναβαθμίζεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης και θωρακίζεται το κύρος της».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...Μπαίνουν σε κόμματα..,/
"καραβανάδες"/
και κομματόσκυλα..,/
πατούν σε πτώματα.../
και Πλούσιοι νά 'τοι..,/
κομπινοχρήματοι..,/
στην Εξουσιόσκαλα..!

Κι είν' ανεξέλεγκτοι..,.../
ποιός να ελέγξει/
σ' αλάνα ξέφραχτη..,.../
σ' Ελλάδα ανέλλαδη...
το "πόθεν έσχες"/
πρόστυχο μύθευμα..,/
κι η "Θέμις" άπραχτη..!

...Αέρα εμαγείρευε..,/
μη τρέχα και μη γύρευε..,.../
άξια στα θυελλοβρόχια..,/
λαοτζίκια, ρε, μαζόχια..!

Γεια..: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.siopi.gr
Αποκωδικοποίηση...: ψυχής, σιωπής,
θρησκειών, μυθολογιών,...
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,...