Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ "ΑΝΤ1 97.2" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΡΑΤΗ ΛΙΑΡΕΛΛΗ

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Γεια σας κ. Παπακωνσταντίνου.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καλή σας μέρα κ. Λιαρέλλη, τι κάνετε;

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Καλά. Σας βλέπω τώρα στα κεραμίδια τον τελευταίο καιρό και κυρίως τις τελευταίες τρεις μέρες, εξ αιτίας της αγωγής του κ. Βγενόπουλου στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν ξέρω αν έχουμε βγει στα κεραμίδια, αλλά σίγουρα, αυτό το οποίο έχει συμβεί είναι πρωτόγνωρο στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Εμείς, από την αρχή είπαμε ό,τι αυτό που μας αφορά, δεν είναι το προσωπικό στοιχείο, δηλαδή ότι υπάρχει μία προσωπική αγωγή. Αυτό που μας ενδιαφέρει και αυτό για το οποίο θέλουμε να μιλήσουμε είναι τι σημαίνει αυτό για το πολιτικό σύστημα, τι σημαίνει για τη σχέση κάποιων επιχειρηματιών με την πολιτική, τι σημαίνει για την αυτονομία της πολιτικής στην Ελλάδα σήμερα και τι σημαίνει, βεβαίως, για την ανοχή που έχουν τέτοιες συμπεριφορές από την κυβέρνηση.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Κύριε Παπακωνσταντίνου, για να μπορέσουν να καταλάβουν και οι ακροατές και οι ακροάτριες, θα ήθελα να σας ρωτήσω ορισμένα θέματα, με βάση και τη θέση του κ. Βγενόπουλου. Συμφωνώ μαζί σας ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές, δεν το έχουμε ξανασυναντήσει. Ουσιαστικά διαβάζοντας τις ανακοινώσεις του κ. Βγενόπουλου είναι προς συζήτηση. Εάν εσείς πιστεύετε ότι κάτι άλλο κρύβεται μπορείτε να μας το πείτε και να το συζητήσουμε.

Ο κ. Βγενόπουλος λέει: «Οι Πολιτικοί έχουν συνηθίσει να υβρίζονται μεταξύ τους, εμένα δε με ενδιαφέρει αυτό, εάν κάποιος με θίγει θα του κάνω αγωγή, θέλω να ζω σε μια ευνομούμενη χώρα και το ότι κάνω αγωγές και δεν διστάζω, διότι κάποιος θα πει μα που το πάει αυτός κάνοντας αγωγές κάποια στιγμή θα του τη στήσουν, είναι διότι δεν εξαρτώμαι από το δημόσιο».

Αυτό, ανεξαρτήτως προθέσεων ή βαθύτερων σκέψεων, κάποιος μπορεί να το ακούσει επί της διαδικασίας και να το αξιολογήσει, έτσι δεν είναι;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Όλοι θέλουμε να ζούμε σε μία ευνομούμενη χώρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄ αυτό. Και είναι προφανές, επίσης, ότι κάθε πολίτης έχει δικαιώματα. Όμως, κ. Λιαρέλλη, σκεφθείτε σε τι είδους χώρα θα ζούμε, εάν ένας, για παράδειγμα τοπικός βουλευτής φοβάται να φέρει στη Βουλή κάτι που αφορά έναν εργολάβο, διότι αυτός θα του κάνει αγωγή.

Υπάρχει μία λογική, η οποία διέπει τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας, που δίνει τη δυνατότητα στους πολιτικούς να έχουν την ελευθερία του λόγου.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Να αντιστρέψω το ερώτημα; Τι θα γίνει στην περίπτωση που ο Βουλευτής που θα φέρει το θέμα εναντίον κάποιου εργολάβου εξυπηρετεί συμφέροντα άλλου εργολάβου; Διότι αυτός είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Προφανώς, είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Ο εργολάβος λοιπόν που θα θιγεί επειδή ο πολιτικός είναι υποχείριο του ανταγωνιστή του πώς θα βρει το δίκιο του;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Υπάρχει πάντα η δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης του λόγου, από όλους τους πολίτες. Θα σας θυμίσω ότι, και στο πρόσφατο παρελθόν, εμείς κάναμε στη Βουλή κάποιες ερωτήσεις, οι οποίες αφορούσαν στις σχέσεις του Δημοσίου με κάποιες επιχειρήσεις. Κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις θεώρησαν ότι, αυτό που λέμε, θίγει τα συμφέροντά τους. Έστειλαν, λοιπόν, μία επιστολή, με την οποία μας εξηγούσαν τις απόψεις τους και τη δημοσιοποίησαν κιόλας. Αυτό είναι μία αντίδραση.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Μάλιστα. Μου λέτε δηλαδή ότι η αντίδραση δια μίας ανακοινώσεως για της επιχειρηματολογίας και δια της παρουσίασης των θέσεων είναι πιο ενδεδειγμένη από το να συρόμαστε στα δικαστήρια για κάθε κατηγορία που ακούγεται;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Λέω ότι εδώ υπάρχει μία λογική «εκβιασμού», η οποία λέει ?μην τολμήσεις να πεις κάτι για μένα, διότι εγώ θα σε σύρω στα δικαστήρια?. Κι άμα το γενικεύσουμε αυτό και δεν βάλουμε πολύ καθαρά τις διαχωριστικές γραμμές που πρέπει, πού μπορεί και πού δεν μπορεί να γίνεται, τότε πάμε σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις να φιμώνουμε τους πολιτικούς, οι οποίοι πρέπει εκ του λειτουργήματός τους και εκ της νομιμοποίησης που έχουν από τη λαϊκή ψήφο να μπορούν να είναι απολύτως ελεύθεροι στο να λένε αυτό που πιστεύουν.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Χωρίς βέβαια και θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Μα ξέρετε, υπάρχει πάντα έλεγχος στους πολιτικούς και αυτός είναι και ο έλεγχος από τον Ελληνικό λαό. Όποτε έχει επιχειρηθεί και στο παρελθόν, σας θυμίζω, η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, τα έχουμε βρει μπροστά μας ως χώρα.

Εγώ αντιλαμβάνομαι μία υγιή αντίδραση κάποιου, που λέει ότι ?βρε παιδιά, εντάξει, αυτός θίχθηκε, γιατί να μην μπορεί να πάει στα δικαστήρια?; Αυτό, ως αντίδραση, το αντιλαμβάνομαι, χωρίς να μπω καν στην ουσία, διότι αυτά τα οποία λέγονται μέσα στην αγωγή είναι παντελώς αστήρικτα, γιατί ο κ. Παπανδρέου μίλησε επί συγκεκριμένων περιστατικών και εγκάλεσε κυρίως την κυβέρνηση και τις σχέσεις της με άλλους, και πολύ λιγότερο τον κ. Βγενόπουλο.

Αλλά από αυτήν την αντίδραση, ενός ανθρώπου, ο οποίος λέει ότι ?προφανώς, πρέπει και ο όποιος απλός πολίτης ή επιχειρηματίας να μπορεί να μιλά για το δίκιο του κατά κάποιο τρόπο?, μέχρι το να πάμε σε μία βιομηχανία αγωγών, έτσι ώστε οποιοσδήποτε πολιτικός, να πρέπει να σκέφτεται πέντε και έξι φορές προτού βγει και πει κάτι, επειδή θα θιγεί κάποιος επιχειρηματίας και θα τον πάει στα δικαστήρια, υπάρχει μια μεγάλη απόσταση.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Θα συμφωνήσω μαζί σας. Βεβαίως είπατε ότι ?όσες φορές επιχειρήθηκε να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή του τόπου το βρήκαμε μπροστά μας σα χώρα?.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Βεβαίως.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Μάλιστα. Τώρα ακούω τον κ. Παπανδρέου να προαναγγέλλει Προανακριτική Επιτροπή και τον κ. Πάγκαλο επί τέσσερις μέρες συνεχώς να δηλώνει ότι ?θα μπει κάποιος φυλακή? και μάλιστα την τελευταία μέρα το Σάββατο στον FLASH που τον άκουγα είπε ότι ?θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μπει ένας άνθρωπος στη φυλακή?. Αυτό δεν είναι ποινικοποίηση;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Προσέξτε, εμείς θεωρούμε ότι πέρα από πολιτικές ευθύνες, η διαδικασία που ακολουθήθηκε ζημιώνει το Ελληνικό δημόσιο. Όταν υπάρχει ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, το πολιτικό μας σύστημα δίνει διάφορες δυνατότητες, από Εξεταστική Επιτροπή, μέχρι Προανακριτική Επιτροπή, για να διερευνηθεί αυτή η απιστία. Εμείς αυτό κάνουμε, χρησιμοποιούμε τους θεσμούς που μας δίνει το Κοινοβούλιο, για να ελεγχθεί η κυβέρνηση, όχι απλώς για το πολιτικό σκέλος, αλλά και για όποιο άλλο υπάρχει.

Κύριε Λιαρέλλη, να σας θυμίσω ότι περάσαμε μία εποχή όπου οποιαδήποτε απλή πράξη υπουργών εγκαλούνταν από την προηγούμενη κυβέρνηση, μία εποχή έξαλλης αντιπολίτευσης, με τον κ. Καραμανλή τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης, περάσαμε μία εποχή, όπου οι απλές υπουργικές πράξεις πήγαιναν στα δικαστήρια.

Εμείς είμαστε πολύ προσεκτικοί, εδώ, όμως, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, ένα ζήτημα στο οποίο, φαίνεται από την αλληλουχία των ενεργειών, ότι υπάρχουν και προκύπτουν νομικά ζητήματα. Θα ήταν παράλειψή μας, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, αν αυτά δεν τα φέρναμε στη Βουλή.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Ωραία. Μια και είστε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επειδή το ρωτάω από την περασμένη Πέμπτη μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το ρώτησα και την Παρασκευή μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου, το ρώτησα και χτες σε διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το αδίκημα της απιστίας το οποίο ζητάτε να διερευνηθεί φαντάζομαι ότι θα το προσωποποιήσετε, έτσι δεν είναι; Δεν το έκανα εγώ, δεν το έκανε ο «Χ» ή ο «Z».

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, αλλά το πώς ακριβώς θα διατυπωθεί, αυτό πρέπει να περιμένουμε. Έχουμε ήδη ενδείξεις που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι το Δημόσιο πούλησε μέσα σε δύο χρόνια ένα 20% σε χαμηλή τιμή σε ιδιώτη κι ένα 20% που το πουλάει σε πολύ χαμηλή τιμή με την εγγύηση του Δημοσίου, διότι είναι προφανές ότι η Deutsche Telekom δεν θα αγόραζε το 20% της MIG, εάν δεν έπαιρνε ταυτοχρόνως και τον έλεγχο της επιχείρησης από το Δημόσιο με το 3%. Άρα, υπάρχουν μία σειρά από πράγματα μέχρι τώρα, περιμένουμε όμως να δούμε και το πλήρες κείμενο της συμφωνίας, το οποίο ζητάμε εδώ και μέρες, για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στο πώς ακριβώς θα διατυπώσουμε αυτή τη θέση.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Το ρωτώ αυτό για τον εξής λόγο: Διότι οι εξηγήσεις που έχουν δώσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι κάποια ότι φταίει ο κ. Βουρλούμης, κάποια ότι φταίει ο κ. Αλογοσκούφης κι ο κ. Χατζηδάκης, κάποιοι άλλοι ότι φταίει η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, κάποιοι άλλοι ότι μπορεί να φτάσετε μέχρι και τον Πρωθυπουργό δεδομένου ότι πρόκειται για μια κορυφαία επιλογή η οποία εν πάση περιπτώσει ως τελική απόφαση είναι υπό την ευθύνη της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ας μη βιαζόμαστε, κ. Λιαρέλλη, για το πώς ακριβώς θα διατυπωθεί αυτή η Προανακριτική. Εμείς έχουμε μιλήσει για το πολιτικό σκέλος, έχουμε μιλήσει για τα νομικά προβλήματα, έχουμε δείξει τις κατευθύνσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαδικασία αυτή της εκχώρησης του ΟΤΕ, το πώς θα διαμορφωθεί αργότερα, θα περιμένουμε και το πλήρες κείμενο της συμφωνίας και μετά θα πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Μάλιστα. Κύριε Παπακωνσταντίνου, επειδή δεν έχουμε πάρα πολύ χρόνο, συνηθίζω αυτές τις μέρες, δηλαδή το θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή μου αν και πολλές φορές το ξεχνάμε και εμείς οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε και στη διατύπωση και στη διαμόρφωση του δημόσιου λόγου στην Ελλάδα, να συνομιλώ με τους συνομιλητές μου για το θέμα της παιδείας.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Βεβαίως.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Είμαστε σε μια ένταση στο χώρο της παιδείας. Καταλαβαίνω ότι θα μου πείτε οι εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Στυλιανίδη, θα μου πείτε οι Πρυτανικές Αρχές, ο νόμος της κας Γιαννάκου, τα καταλαβαίνω, τα σέβομαι, έχουν διατυπωθεί.

Θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τη θέση, όπως τη διατύπωσε χθες ο Υπουργός της Παιδείας για την «ίδρυση» μη κρατικών πανεπιστημίων νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου -προσέχω τι λέω- από φορείς μη κερδοσκοπικούς, όπως είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου από το ’96;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Λιαρέλλη, να κάνουμε μία διάκριση. Το τι λέμε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, είτε μέσα στο ισχύον πλαίσιο, είτε μέσα σε ένα καινούργιο πλαίσιο, μετά την αναθεώρηση του άρθρου 16, και εδώ έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια ότι υπάρχει η δυνατότητα, υπάρχει μία γνωμοδότηση του κ. Βενιζέλου ότι, μέσα στο ισχύον πλαίσιο, μπορούν να δημιουργηθούν κάποια νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, από την Αυτοδιοίκηση κλπ.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Αυτό ξέρουμε.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ότι αν αλλάξει το άρθρο 16, θα μπορούν να δημιουργηθούν μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, αλλά σε ένα πλαίσιο το οποίο εμείς ορίζουμε, αυτό είναι ένα ζήτημα.

Το δεύτερο ζήτημα -που εγώ θα ήθελα να καταλάβω - είναι, γιατί κάθε μέρα, αυτές τις μέρες, που ξεκινούν οι εξετάσεις, που υπάρχει μία ένταση με τις πρυτανικές εκλογές, γιατί κάθε μέρα ο κ. Στυλιανίδης μιλάει για τα μη κρατικά πανεπιστήμια; Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό;

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Άρα λέτε ότι έτσι όπως διατύπωσε τη θέση του ο κ. Στυλιανίδης μπορεί και να μη διαφωνείτε επί της αρχής με βάση και τη γνωμοδότηση Βενιζέλου...

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Λέμε ότι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι...

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Λέτε όμως ότι υπάρχουν προθέσεις του κ. Στυλιανίδη που ανοίγει το θέμα τις τελευταίες δέκα μέρες;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Λέμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί αυτή τη στιγμή ο κ. Στυλιανίδης έρχεται κάθε μέρα και ομιλεί για τα μη κρατικά.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Γιατί; Έχετε εξήγηση εσείς;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Διότι επιχειρεί να πυροδοτήσει μία κρίση στην παιδεία αυτή τη στιγμή, για να αλλάξει η ατζέντα της κυβέρνησης. Θα σας το πω πάρα πολύ απλά, κύριε Λιαρέλλη.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Ο αποπροσανατολισμός λέτε είναι.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αυτό ακριβώς. Έχουμε ζητήματα που αφορούν στην ακρίβεια, στην καθημερινότητα του πολίτη, στην υπερχρέωση των νοικοκυριών και, ξαφνικά, ασχολούμαστε με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Είναι προφανές ότι, ακούγοντας κάθε μέρα τον κ. Στυλιανίδη, αντί να ασχολείται με την αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου, να κάνει μία θεωρητική συζήτηση περί μη κρατικών, είναι προφανές ότι αυτό ανεβάζει στα κάγκελα -για να χρησιμοποιήσω και την προηγούμενη έκφραση σας- και στα κεραμίδια, όπως είπατε πριν, τους φοιτητές.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Στα κεραμίδια, ακριβώς.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Και αναρωτιέμαι γιατί το κάνει ο υπουργός.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Μάλιστα. Εύλογο το ερώτημά σας, οφείλω να πω ότι το έθεσα και πριν σε συνομιλητή που είχα απ’ την πλευρά της συμπολίτευσης.

Ένα τελευταίο ερώτημα. Η ΠΑΣΠ ως οργάνωση θα μετάσχει -το λέω επειδή ξέρω ότι είχατε μια σύσκεψη με την κα Διαμαντοπούλου χθες στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ραγκούσης μάλλον- θα μετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Υπήρξε μία συνάντηση της ΠΑΣΠ με τον κ. Ραγκούση και την κυρία Διαμαντοπούλου. Η ΠΑΣΠ θα πάρει τις αποφάσεις της για το πού θα συμμετάσχει και πού δεν θα συμμετάσχει, μόνη της και αποκεντρωμένα σε κάθε πανεπιστήμιο.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Λέτε δηλαδή ότι σε κάποια πανεπιστήμια μπορεί να μετάσχει και σε κάποια πανεπιστήμια μπορεί να μη μετάσχει.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, είναι σαφές αυτό.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα, έχει άποψη επί του θέματος; Η ΠΑΣΠ μπορεί με την αυτονομία της να πάρει τις δικές της αποφάσεις. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι οι φοιτητές πρέπει να ψηφίσουν;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Λιαρέλλη, εμείς έχουμε πει ότι το ζήτημα της συμμετοχής, το ζήτημα της καθολικής ψηφοφορίας είναι κάτι το οποίο εμείς το βλέπουμε θετικά, είμαστε θετικοί στην καθολική ψηφοφορία των φοιτητών. Είναι ένα κομμάτι του νόμου-πλαισίου, το οποίο εμείς θεωρούμε ότι είναι το πιο θετικό του κομμάτι. Διαφωνούμε με το συνολικό πλαίσιο. Αυτή τη θέση μας, την έχουμε πει δημόσια.

Από εκεί και πέρα, η ΠΑΣΠ θα πάρει τις αποφάσεις της για το κατά πόσον θα θελήσει να αντιπαρατεθεί στο συνολικό ή να συμμετάσχει σε αυτό το ειδικότερο ζήτημα. Εμείς έχουμε εξηγήσει τη θέση μας, η ΠΑΣΠ έχει μία συζήτηση σφαιρική, σε κάποια πανεπιστήμια μπορεί να πάει έτσι, σε άλλα μπορεί να πάει αλλιώς.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Κύριε Παπακωνσταντίνου να σας ευχαριστήσω. Κι επειδή εγώ συνηθίζω να λέω τη γνώμη μου και πολλές φορές να αντιπαρατίθεμαι και με τους συνομιλητές μου, με δεδομένο ότι δεν έχουμε και ιδιαίτερα προσωπική σχέση, διότι όταν εμφανιστήκατε στο πολιτικό προσκήνιο εγώ είχα φύγει από το ρεπορτάζ, πρέπει να σας πω ότι κάθε φορά που συζητώ μαζί σας καταλαβαίνουμε πού συμφωνείτε και πού διαφωνείτε.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Να ’στε καλά, ευχαριστώ πολύ.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Και αυτό τουλάχιστον είναι πολύ θετικό για ένα πολιτικό στέλεχος. Να ’στε καλά, ευχαριστώ πολύ.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ευχαριστώ πολύ. Γεια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: