Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Απόρρητο σημείωμα του ΠΑΣΟΚ καταγράφει την εμπλοκή δικαστικών λειτουργών σε υποθέσεις που ενδιαφέρουν την κυβέρνηση

Από το ΕΘΝΟΣ

του Γιάννη Αντύπα

Εφτά κορυφαίοι δικαστικοί έχουν μπει στο μικροσκόπιο των επιτελών της Χαριλάου Τρικούπη ως κρίσιμοι κρίκοι του συστήματος ΝΔ στα άδυτα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Τα περισσότερα πυρά δέχεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, τον οποίο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν πως «συντονίζει τη λειτουργία του παρα-συστήματος των κυβερνητικών παρεμβάσεων»!

Σύμφωνα με πηγές από τον Τομέα Τεκμηρίωσης του Κινήματος, ο... «στόχος» επιτυγχάνεται με τη συνεργασία συγκεκριμένων δικαστών που ανακυκλώνονται σε υποθέσεις, «οι οποίες τελικά δεν φθάνουν σε διαλεύκανση και απόδοση ευθυνών με ταχύτητα που αρμόζει στη σοβαρότητά τους».

Εν αναμονή αποδείξεων, το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο -πέραν της πολιτικής καταγγελίας- να κλιμακώσει την πίεση και στους εμπλεκόμενους δικαστικούς λειτουργούς. Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή την προηγούμενη εβδομάδα, όταν κατατέθηκε ερώτηση για την εμπλοκή της Ε. Ράικου στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Χθες, ακολούθησε η ερώτηση-κατηγορητήριο κατά του Γ. Σανιδά, ενώ τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθεί η συλλογή των στοιχείων, θα γίνουν ενέργειες με στόχο τον πειθαρχικό έλεγχο και άλλων εισαγγελέων.

Οπως αποκάλυψε χθες το «Εθνος», οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου «δουλεύουν» πάνω στην αντιστοίχηση δικαστικών λειτουργών και υποθέσεων με κυβερνητικό ενδιαφέρον. Η πρώτη καταγραφή, σύμφωνα με απόρρητο σημείωμα, που βρίσκεται στα συρτάρια των επιτελών της Χαριλάου Τρικούπη, έχει αποδώσει τα εξής:

Γ. Κολιοκώστας, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών: Εχει χειριστεί τις υποκλοπές, το σκάνδαλο Ζαχόπουλου και τα Ομόλογα. Τον Αύγουστο του 2007, προεκλογικά, προανήγγειλε τη μη ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στο σκάνδαλο των Ομολόγων, ενώ -όπως τονίζεται στο σημείωμα- «πρωταγωνίστησε στην εξαφάνιση του πορίσματος Ζορμπά».

Για τον κ. Κολιοκώστα, έχει κατατεθεί εδώ και μήνες μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση του εγκλήματος της υπεξαγωγής δημοσίου εγγράφου σχετικά με το πόρισμα Ζορμπά, αλλά «ως εκ θαύματος κανένας από τους βουλευτές που την κατέθεσαν δεν έχει κληθεί ως μάρτυρας, ενώ ακούγεται ότι έχει τεθεί στο... αρχείο».

Πυρά
Σύμφωνα με το «κατηγορητήριο», δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαία η εμπλοκή του στην υπόθεση Βαρθολομαίου, ενώ ο κορυφαίος δικαστικός «βαρύνεται» με την άμεση διαταγή δικαστικής διερεύνησης των καταγγελιών Καραμανλή για τον πρώην γενικό διευθυντή
του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ι. Ντογιάκος: Συμμετείχε στην υπόθεση του καρτέλ γάλακτος και στη δικαστική έρευνα των καταγγελιών κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.Στο σημείωμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην «ιδιαίτερα αυταρχική συμπεριφορά και άμεση παρέμβαση για τη διατύπωση κατηγοριών κατά την πρωτοφανή σύλληψη και κράτηση 49 διαδηλωτών στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις κατά μίας ακόμα καραμανλικής μεταρρύθμισης». «Στο ακροατήριο αθωώθηκαν όλοι», επισημαίνουν οι συντάκτες του εγγράφου.

Π. Αθανασίου: Είχε ή έχει εμπλοκή στα εξοπλιστικά, στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου (ιδίως οι οικονομικές πτυχές του σκανδάλου και οι αμέτρητες καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα στο ΥΠΠΟ με την εποπτεία Ζαχόπουλου και την ανοχή του πρωθυπουργού) και στη Siemens.

Ι. Σακελλάκος: Ανέλαβε ρόλο στο σκάνδαλο των Ομολόγων και στη δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ.

Ι. Σιδέρης: Χειρίστηκε το παραδικαστικό, ενώ στο ΠΑΣΟΚ λένε πως έχουν καταγγελίες «για μετατροπή του σε εργαλείο εκφοβισμού μη αρεστών στην κυβέρνηση δικαστών». Στο πλαίσιο αυτό, καταγγέλθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση ο ρουσφετολογικός διορισμός της κόρης του σε θέση εργασίας στη Βουλή.

Ε. Ράικου: Είναι στο team των δικαστικών λειτουργών που διερευνούν το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, «παρά το γεγονός ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους και η εχεμύθειά της σε αποκαλύψεις για εκβιασμούς και DVD που της είχε εμπιστευθεί ο πρώην γ.γ. πριν από την παραίτησή του συνιστούν λόγο εξαίρεσης, τον οποίο η ίδια θα έπρεπε να είχε προβάλει και να μην αναλάβει την υπόθεση». «Παρά την εμπλοκή της και τη μη έγκαιρη εξαίρεσή της, παραμένει στην υπόθεση, δεν διώχθηκε πειθαρχικά, όπως θα συνέβαινε για οποιονδήποτε άλλο συνάδελφό της, ούτε καν διατάχθηκε η απομάκρυνσή της», υπογράμμισε στο «Εθνος» κορυφαίος παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν θέλουμε πόλεμο με τους δικαστές, θέλουμε οι λειτουργοί της Θέμιδος να κάνουν χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις τη δουλειά τους», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό, θυμίζουν την ομιλία του προέδρου του κόμματος στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όταν είχε δεσμευτεί πως το ΠΑΣΟΚ θα προστατέψει τη
μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων της δικαιοσύνης που κάνουν με ευσυνειδησία τη δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: