Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Κωνσταντόπουλος : Συμμαχία πριν τις εκλογές για ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

Την προεκλογική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ που θα βάλει στο πολιτικό πεδίο «ένα απρόβλεπτο παράγοντα» πρότεινε από το βήμα του συνεδρίου του ΙΣΤΑΜΕ για τον Μάη του ’68 ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Θετική η πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.
Συμμαχία πριν τις εκλογές για ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ
Σύμφωνα με τον Ν. Κωνσταντόπουλο «είναι πλέον σαφές ότι τα δύο κόμματα λειτουργούν με τη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων» καθώς το μεν ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την έντονη επιφύλαξη του λαού ενώ ο Συνασπισμός «παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο, έχοντας κερδίσει ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ή και νέων».

Διετύπωσε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι "στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τυπικό δείγμα ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και η Αριστερά δεν ανήκει στην εικόνα της υπόλοιπης ευρωπαϊκής Αριστεράς".

Επομένως, σύμφωνα με το σκεπτικό του πρώην πρόεδρου του ΣΥΝ, η επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει είναι η προεκλογική συμμαχία. Κάλεσε τις δύο πλευρές να ανατρέψουν τις αγκυλώσεις και τις περιχαρακώσεις ώστε «να βάλουμε στο πολιτικό πεδίο έναν απρόβλεπτο παράγοντα».

Από τη μεριά του θετικός στην πρόταση εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζοντας την επιθυμία του κινήματος για διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας και αν αυτό δεν το θέλουν κάποιες πολιτικές δυνάμεις, θα το επιβάλλει ο ελληνικός λαός, όπως τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη λύπη του για αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, λέγοντας πως μοιάζει με μια χώρα που άγεται και φέρεται από αδιαφανή συμφέροντα. Αναφερόμενος στην αγωγή Βγενόπουλου τη χαρακτήρισε σοβαρότατο θέμα για τη δημοκρατία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει δημιουργήσει μια αντίληψη ότι, όποιος θέλει να αυθαιρετεί, μπορεί. Κανείς δεν θα μας εμποδίσει να λέμε την αλήθεια, είπε.

Θέλουμε ένα κράτος που να μπορεί να υπηρετεί τον πολίτη, είπε, προσθέτοντας ότι βασική πολιτική των δεξιών κομμάτων παγκοσμίως είναι να δημιουργούν ανασφάλεια, φόβο και έλλειψη ελπίδας στους πολίτες. "Εμείς, όμως, λέμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: