Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Δήλωση-«βόμβα» του Πάγκαλου για την συμφωνία για τον ΟΤΕ

Από www.2810.gr

Μετωπική σύγκρουση για τον ΟΤΕ είχαν μία ημέρα μετά τον «αρραβώνα» με την Deutsche Telekom κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ρ/σ City 99,5 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη συμφωνία του Δημοσίου με την Deutsche Telekom χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις και είπε χαρακτηριστικά, ότι «κάποιος θα πάει φυλακή και θα είναι πολιτικό πρόσωπο». Την ίδια ώρα, ο Γερμανικός όμιλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας εξαγοράς μετοχών του ΟΤΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Πάγκαλο κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για απιστία και ζήτησε να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο της συμφωνίας. «Θα αναζητήσουμε ευθύνες, όπου κι αν είναι αυτές, πολιτικές αλλά και νομικές» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ικανοποιημένος για τη συμφωνία δήλωσε από τη μεριά του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με όσους αντιδρούν στη συμφωνία, το «μελανό» σημείο είναι η δυνατότητα που δίνεται για περαιτέρω εξαγορά από την Deutsche Telekom ποσοστού του Δημοσίου, το οποίο μπορεί μέχρι το 2011 να χάσει μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη συνέχεια ακόμα και όλα τα δικαιώματα βέτο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε την Πέμπτη ότι «η συμφωνία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι μια συμφωνία απόλυτης παράδοσης του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom. Αυτή η συμφωνία ισοδυναμεί με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και με εθνικό οικονομικό ακρωτηριασμό». Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής εταιρείας χαρακτήρισε τον ΟΤΕ ισχυρό σύμμαχο στη Νοτιανατολική Ευρώπη, καθώς η Deutsche Telekom μπορεί πλέον να διεισδύσει στα Βαλκάνια μέσω του δικτύου του ΟΤΕ σε Ρουμανία, Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία και Σερβία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα εξαγορά στο μέλλον. «Από τη στιγμή που θα προκύψει η κατάλληλη ευκαιρία στην κατάλληλη χρονική στιγμή, εμείς θα την αδράξουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Ρενέ Όμπερμαν.

«Βουτιά» όμως στον πίνακα του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημείωσε η μετοχή του ΟΤΕ, που έκλεισε από τα 20,40 ευρώ στα 18,82 ευρώ, σημειώνοντας απώλειες 7,75%. Σύμφωνα με τον χρηματιστή Θέμη Κωστόπουλο που μίλησε στον ALPHA, αυτό συνέβη επειδή «η συμφωνία δεν άρεσε σε θεσμικούς επενδυτές». Μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του «πακέτου» του 19,9% που κατείχε η MIG στον ΟΤΕ προς την Deutsche Telekom έναντι 26 ευρώ ανά μετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: