Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ευ. Στυλιανίδη, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

· Σύστημα εξετάσεων

Ο υπουργός, σε συνεντεύξεις του τις τελευταίες μέρες, αλλά και βγαίνοντας από τον πρωθυπουργό, ανοίγει με τον πλέον πρόχειρο και επιπόλαιο τρόπο το θέμα των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Είναι σαφές ότι προσπαθεί πάλι σε βάρος των νέων και της παιδείας να αλλάξει την ατζέντα. Υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει, και το επανέλαβα πριν από δύο μήνες, τις θέσεις του για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το πλαίσιο αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση, δια του υπουργού, υποβαθμίζει ακόμη μία φορά το ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει τη δεύτερη θητεία του το επόμενο διάστημα.

Προκαταλαμβάνοντας τα πάντα με πρόχειρο τρόπο, ο υπουργός δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να επαναλαμβάνει τις πρακτικές που οδήγησαν στο παρελθόν στην αποχώρηση του συνόλου της αντιπολίτευσης απ’ το διάλογο στο Εθνικό Συμβούλιο.

· Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Όσον αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, ο υπουργός επιμένει να συνδέει την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των δημοσίων Πανεπιστημίων με τη λειτουργία των μη κρατικών!

Ο ρόλος του υπουργού Παιδείας είναι πρωτίστως να υποστηρίζει το δημόσιο Πανεπιστήμιο και να σέβεται την αυτονομία του. Μία αυτονομία που δεν μπορεί να θυμάται όταν αναφέρεται στις εκλογές και να την ξεχνά όταν αναφέρεται στον 4ετή προγραμματισμό και τη χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: