Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008

ΠΑΣΟΚ-ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ «ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κρύψει τις νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις της που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας, σε μια αγορά ασύδοτη που θα λειτουργεί χωρίς κανόνες, χωρίς την στοιχειώδη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Κι αν επιμένουμε στην αντιπαράθεση είναι για να αποκαλύψουμε τις αληθινές τους προθέσεις.

· Τι πρεσβεύει σήμερα η νεοδεξιά; Εκφράζεται ναι ή όχι από τη Νέα Δημοκρατία;

· Τι επιβάλει ο νεοφιλελευθερισμός; Ποιες είναι οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας για την αγορά;Και ρωτώ συγκεκριμένα:

Υπάρχει σεβασμός των συλλογικών συμβάσεων; Όχι βέβαια, όπως αποδεικνύεται από τη συμπαιγνία της κυβέρνησης με το Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, κ. Αράπογλου.

Προφανώς, όλα γίνονται με την υποκίνηση του κ. Αλογοσκούφη.Όπως επίσης θέτω το ερώτημα,

· Είναι, ναι ή όχι επιλογή της Ν.Δ. να επιτρέψει τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων;· Είναι, ναι ή όχι επιλογή της, οι προσλήψεις χωρίς υποχρεωτική ασφάλιση και χωρίς συγκεκριμένο ωράριο;· Είναι ναι ή όχι επιλογή της, η πλήρης ιδιωτικοποίηση όλων των Δημόσιων Οργανισμών και Επιχειρήσεων;Όπως αποδεικνύεται στον ΟΤΕ, στα Λιμάνια, τη ΔΕΗ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κλπ.

Η Ελλάδα οδηγείται σε μια κοινωνία ολίγων και ισχυρών με πολλές ευκαιρίες και σε μια κοινωνία πολλών και αδυνάτων, που οι ευκαιρίες τους να συμμετέχουν στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι λιγοστεύουν και δυστυχώς λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο.Προφανώς αισθάνονται μεγάλη άνεση οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με τα υπερκέρδη τους που πραγματοποιούν στις ολιγοπωλιακές συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης. Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν συνδέονται σε τέτοιο βαθμό με την εναρμόνιση των επιχειρηματικών πρακτικών εις βάρος των καταναλωτών, όπως συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα.Όλοι στην πιάτσα έχουν πάρει το μήνυμα: Οι κουμπάροι εγγυώνται την «καρτελοποίηση» της ελληνικής αγοράς και ο κ Αλογοσκούφης την μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων. Αυτή την πολιτική θα συνεχίσει η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όσο μένει στην κυβέρνηση.Προσέξτε τι γίνεται με το διατροφικό έγκλημα του νοθευμένου ηλιέλαιου.

Ανεξέλεγκτες εισαγωγές δεκάδων χιλιάδων τόνων, που από εκεί και πέρα χάνονται τα ίχνη τους. Κάποιοι διευκολύνουν τις εισαγωγές χωρίς έλεγχο. Κάποιοι φαίνεται ότι είχαν βρει την άκρη για να κάνουν τόσο μεγάλες ποσότητες εισαγωγή. Οι κυβερνητικοί μηχανισμοί με ενοχή ή ανεύθυνη ανοχή, επέτρεπαν σε κάποιους να θησαυρίζουν δηλητηριάζοντας το λαό.Εμείς, πιστεύουμε σε ολοκληρωμένα δίκτυα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, για τον άνεργο, τον άπορο, το φτωχό ασθενή, το άτομο με αναπηρίες, το μετανάστη, τον πολύτεκνο, τον χαμηλο - συνταξιούχο, αλλά και τον εργαζόμενο και, ιδιαίτερα, τον σκληρά εργαζόμενο εργάτη, τον σκληρά εργαζόμενο αγρότη. Και πάνω απ? όλα για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τα οποία η Κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει να αρνείται να συζητήσει, και να οριοθετήσει.

Είμαστε υπέρ του δικαιώματος της εργασίας για όλους, γιατί θεωρούμε ότι η ανεργία είναι μια από τις χειρότερες μορφές της σύγχρονης δουλείας, της σύγχρονης καταπίεσης, της απαξίωσης του ανθρώπου.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση συνεργεί και στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Προσέξτε τι γίνεται στην περίπτωση του ΟΤΕ, του κ. Βγενόπουλου, του κ. Αλογοσκούφη, του κ. Καραμανλή.

Εμείς θεωρούμε ότι όλη αυτή την περίοδο, παρακολουθούμε ένα θέατρο σκιών.

Γνωρίζουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι στο θέατρο σκιών ερωτάται ο Χατζηαβάτης, και απαντά ο Καραγκιόζης, ερωτάται ο Καραγκιόζης και απαντά το Κολλητήρι. Αυτοί οι ήρωες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, αλλά και μπαγαπόντηδες.

Η κυβέρνηση συνεργάζεται σε αυτό το θέατρο σκιών επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και, κυρίως, να στρέψει αλλού την προσοχή, αποκρύπτοντας την πραγματική διάσταση αυτού του μεγάλου σκανδάλου που αφορά στην εκποίηση, στο ξεπούλημα του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

Κανείς δεν πρόκειται να φιμώσει τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν πρόκειται να μας εμποδίσει να διατυπώνουμε τις θέσεις μας, να ασκούμε κριτική και έλεγχο, να αγωνιζόμαστε για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού και βεβαίως να αγωνιζόμαστε για την αυτονομία της πολιτικής.

Το μήνυμά μας είναι καθαρό, είναι σαφές και απευθύνεται σε όλους και προς πάσα κατεύθυνση.

Είναι επίσης ανεπίτρεπτη η προσπάθεια του κ. Βγενόπουλου να κάνει κριτή τον δικαστή, τη δικαιοσύνη, η οποία εξ ορισμού δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να παρεμβαίνει στην πολιτική άποψη. Οι παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου και όλων μας, απ' την αρχή μέχρι σήμερα, αφορούν στην πολιτική ουσία της εμφανούς μεθόδευσης της κυβέρνησης που ακολούθησε στο ξεπούλημα του ΟΤΕ.

Κι ας μην τρίβουν ορισμένοι τα χέρια τους απ' αυτές τις πρωτοβουλίες του κ. Βγενόπουλου. Κι αναφέρομαι σε εκείνους που εμπλέκονται σε αντίστοιχες υποθέσεις και σε άλλους χώρους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, συμφωνίες και ξεπουλήματα. Αναφέρομαι ιδιαίτερα στο χώρο της ενέργειας.

Δεν θα περάσουν αυτά τα σχέδια.

Εμείς στρεφόμαστε αποκλειστικά στην κυβέρνηση και ελέγχουμε τον υπουργό Οικονομικών, κ. Αλογοσκούφη, γιατί χρησιμοποίησε ως άλλοθι και έναντι υψηλής αμοιβής τις 3 τράπεζες - συμβούλους, εγνωσμένου διεθνούς κύρους και τεχνογνωσίας. Αλλά, τελικά, ο ίδιος επέλεξε ως στρατηγικό εταίρο τον κ. Βγενόπουλο, λειτουργώντας έτσι ως εγγυητής της υπεραξίας για την εκχώρηση των διοικητικών δικαιωμάτων του ΟΤΕ στη γερμανική εταιρεία Deutsche Telekom.

Ελέγχουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, γιατί εμφανίστηκε στη Βουλή με νομοθετική πρωτοβουλία, δήθεν για την προστασία του ΟΤΕ από την επιθετική εξαγορά του κ. Βγενόπουλου, στη συνέχεια, έσπευσε ο ίδιος να δώσει εγγυήσεις για τη μεταβίβαση των διοικητικών δικαιωμάτων στην Deutsche Telekom, αμείβοντας έτσι πλουσιοπάροχα τη MIG, για τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης που προσέφερε.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση αποκρύπτει το πόρισμα του Εισαγγελέα Πεπόνη , από το καλοκαίρι του 2007 , ότι η Marfin Bank ενέχεται στην υπόθεση της αγοραπωλησίας των τριών ομολόγων του Ταμείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Καθ’ όλη , δε, αυτή την περίοδο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκλεινε τα μάτια στις οφθαλμοφανείς παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την MIG.

Δεν υπάρχουν σχόλια: