Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Αστυνομικοί λήστευαν… Πακιστανούς!

Συνέβη κι αυτό στην ΕΛ.ΑΣ. του 2008: δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έπεσαν στα χέρια των «Αδιάφθορων», επειδή λήστευαν… Πακιστανούς και μάλιστα σε ώρα υπηρεσίας!

Οι αστυφύλακες αποτελούσαν πλήρωμα περιπολικού το οποίο πραγματοποιούσε ελέγχους στην περιοχή του Κορωπίου. Εκεί σταμάτησαν δύο Πακιστανούς, δήθεν για έλεγχο. Τα χαρτιά των αλλοδαπών ήταν εντάξει, αφού βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα, αλλά αυτό δεν πτόησε τους δύο εκπροσώπους του νόμου που τους ζήτησαν να τους παραδώσουν όσα χρήματα είχαν πάνω τους για να μην τους πάνε για εξακρίβωση στοιχείων και χάσουν το μεροκάματό τους!

Οι άτυχοι πρόσφυγες έδωσαν στους αστυνομικούς 187 ευρώ και 40 λεπτά κι εκείνοι, ικανοποιημένοι πια, τους άφησαν να φύγουν… Όμως, λίγα λεπτά αργότερα τους σταμάτησε το κλιμάκιο των «Αδιάφθορων» και τους συνέλαβε. Η δράση των δύο επίορκων αστυνομικών, ήταν από καιρό γνωστή στους συναδέλφους τους της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Στις 30 Μαρτίου και 18 Απριλίου, άλλοι δύο αλλοδαποί είχαν καταγγείλει ότι απέσπασαν συνολικά 270 ευρώ για να μην τους πάνε στο αυτόφωρο για διάφορες ποινικές παραβάσεις!

Οι επίορκοι τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα, που διέταξε να παραπεμφθούν σε ΕΔΕ με το ερώτημα της απόταξης… Η εντολή είναι να περατωθεί όλη η διαδικασία μέσα σε δέκα ημέρες, ώστε να πάψουν να ανήκουν στην ΕΛ.ΑΣ.. Εναντίον τους θα κινηθεί και ποινική διαδικασία, αφού διέπρατταν ληστείες και εκβιάσεις, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας.

Και μπορεί για μερικά ευρώ οι δύο συγκεκριμένοι να χάσουν τη δουλειά τους και, πιθανότατα, την ελευθερία τους, όμως το γόητρο της Αστυνομίας δέχθηκε για μια ακόμη φορά βαρύτατο πλήγμα, αφού η Άμεση Δράση στην οποία υπηρετούν θεωρείται η υπηρεσία –«βιτρίνα» της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: