Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Παρέμβαση Βενιζέλου για το πολιτικό σύστημα

Από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Του Βασίλη Σκουρή

Με επικρίσεις κατά του συνόλου του πολιτικού συστήματος επανήλθε χθες ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, με τη Χαριλάου Τρικούπη να υποβαθμίζει την επανεμφάνιση του πρώην υπουργού και την Αννα Διαμαντοπούλου να αφήνει αιχμές εναντίον του για επαναφορά της εσωστρέφειας.

Παράλληλα, τη Χαριλάου Τρικούπη απασχολεί το θέμα των σχέσεων με τον Συνασπισμό, με τον υπεύθυνο για τον διάλογο του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά, Κ. Σκανδαλίδη, να συναντάται σήμερα με τον κ. Παπανδρέου ενόψει της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα.

Μετά την προχθεσινή του παρέμβαση για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και τη συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Βενιζέλος επανήλθε χθες με παρέμβασή του στην εναρκτήρια εκδήλωση της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Βιβλίο και πολιτική».

«Συχνά στην εποχή μας πίσω από ένα πολιτικό βιβλίο κρύβεται η κρίση των πολιτικών ιδεολογιών και η αμηχανία των πολιτικών προτάσεων.

Οποιοδήποτε όμως βιβλίο είναι προτιμότερο από τον συνθηματολογικό και ατεκμηρίωτο λόγο που κυριαρχεί όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, αναπαράγοντας τα πιο συντηρητικά στερεότυπα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του συνόλου του πολιτικού κόσμου, αλλά και του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ.

Γ. Παπακωνσταντίνου
Η Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, επιχείρησε να υποβαθμίσει το νόημα των παρεμβάσεων του πρώην υπουργού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου, αν και υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν εμφανίστηκε και δεν εμφανίζεται παράκλητο για οτιδήποτε», τόνισε πως οι δηλώσεις Βενιζέλου για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ «είναι απολύτως ενταγμένες» μέσα στο επίσημο πλαίσιο.

«Δεν δημιουργούν κανένα εσωκομματικό πρόβλημα και δεν πιστεύω πως έχουν να κάνουν με οποιοδήποτε κενό αντιπολιτευτικής τακτικής», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας πως «οποιαδήποτε συζήτηση που επανέρχεται στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και σε υποτιθέμενες διαφοροποιήσεις δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας αφορά».

Οσον αφορά στις δηλώσεις Βενιζέλου για πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ πάει στις εκλογές για να κερδίσει.

«Εχουμε αυτή τη στιγμή μια συστράτευση όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ γύρω από αυτό τον στόχο και βεβαίως και του κ. Βενιζέλου. Και ο κ. Βενιζέλος ήταν και πολύ καθαρός επ αυτού, είπε ότι όλοι μαζί στρατευόμαστε γι αυτό», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Προφίλ
Για το αρχηγικό προφίλ της επανεμφάνισης του κ. Βενιζέλου ρωτήθηκε χθες («Αθήνα 9,84») η κ. Α. Διαμαντοπούλου.

«Δεν νομίζω ότι ήταν αυτός ο στόχος του όπως το προσέλαβα» απάντησε η πρώην Επίτροπος. Βγήκε και υποστήριξε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη συνεργασία με τον ΣΥΝ, υποστήριξε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία ακριβώς με τον τρόπο που το ΠΑΣΟΚ τις κατέθεσε. Από εκεί και πέρα τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και οι ηγεσίες και λοιπά, νομίζω ουσιαστικά επαναφέρουν την εσωστρέφεια, την οποία δεν τη θέλει κανείς, ούτε ο κ. Βενιζέλος», υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Σήμερα, πάντως, ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τον διάλογο με την Αριστερά κ. Κ. Σκανδαλίδης, συναντάται με τον κ. Παπανδρέου, καθώς τη Δευτέρα στο Πολιτικό Συμβούλιο συζητούνται οι σχέσεις της Χαρ. Τρικούπη με την Κουμουνδούρου.

Ο κ. Σκανδαλίδης συμμετείχε χθες στον «πρωινό καφέ» όπου αποφασίστηκε να μην τεθεί σε καμία περίπτωση θέμα προεκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων, ενώ θα καταθέσει στον κ. Παπανδρέου εισήγηση για κοινές πρωτοβουλίες των δύο κομμάτων στην κοινωνία.

Χθες, συνεχίστηκαν οι δηλώσεις κατά της συνεργασιολογίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, όπως αυτές του κ. Χρ. Βερελή και της κ. Διαμαντοπούλου.

«Το ΠΑΣΟΚ πού είναι;»
Μετά τον κ. Αλαβάνο και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας απέρριψε το ενδεχόμενο της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Η Δεξιά είναι εκεί, τη βλέπουμε και την πολεμάμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας από τα Γιάννενα. «Το ΠΑΣΟΚ πού είναι;

Ας αποφασίσει αν αναζητά τον εαυτό του στις κυβερνήσεις Σημίτη ή στην αντι-νεοφιλελεύθερη ρητορεία, στον Τόνι Μπλερ ή στο σουηδικό μοντέλο, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας ή στις διακηρύξεις για μια δίκαιη κοινωνία. Και μετά ας έρθει να μας προτείνει συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: