Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ, ΟΜΟΛΟΓΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ

Αθήνα, 28 Μαΐου 2008

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Βουλή, σχετικά με τον Α. Βγενόπουλο, το σκάνδαλο των ομολόγων, την Παιδεία και τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παπουτσή, κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούν εσάς στο ΠΑΣΟΚ ότι ήταν «αυτογκόλ» η πρόσκληση του κ. Βγενόπουλου στη Βουλή.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Είναι προφανές ότι οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση , ο κ. Αλογοσκούφης αλλά και ο κ. Βγενόπουλος είχαν χθες ένα και μόνο στόχο: Πώς θα κρατήσουν αποστάσεις ο ένας από τον άλλο για να μην μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να αποδείξει αυτό το οποίο ξέρει όλος ο κόσμος. Ότι υπήρχε συμπαιγνία , ότι υπήρχε συνεργασία, ότι υπήρχε προσυνενόηση και υπήρχε ολοκληρωτική ανάμειξη του ενός και του άλλου στο μεγάλο έγκλημα της εκποίησης του μεγαλύτερου Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού της χώρας, του ΟΤΕ.

Υπάρχει επίσης ένα άλλο θέμα. Χθες και σήμερα αποδείχθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι, σε καμία περίπτωση, σε θέση να εγγυηθεί τη διαφάνεια. Αυτό αποδείχθηκε από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Αρνήθηκε για ακόμη μια φορά την Εξεταστική Επιτροπή για το μεγάλο σκάνδαλο των Ομολόγων, στο οποίο έτσι κι αλλιώς, με βάση το πόρισμα του κ. Πεπόνη, είχε εμπλακεί και ο κ. Βγενόπουλος και η Marfin Bank. Την ίδια περίοδο ο κ. Αλογοσκούφης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκαναν πως δεν καταλάβαιναν για τα χρηματιστηριακά παιχνίδια τα οποία έκανε ο κ. Βγενόπουλος στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών προκειμένου να ενισχύσει τη δική του θέση και να βρεθούν τα κεφάλαια με τα οποία στη συνέχεια θα αγόραζαν τον ΟΤΕ.

Ένα «ωραίο» σκηνικό το οποίο με κάθε τρόπο προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό, να προχωρήσει στο ξεπούλημα του ΟΤΕ. Και την ίδια στιγμή για αποπροσανατολισμό πυροδοτεί την κρίση στα Πανεπιστήμια, πυροδοτεί την κρίση στην Παιδεία, δημιουργεί σκηνές βίας , τις οποίες καταδικάζουμε από όποια πλευρά κι αν προέρχονται. Αλλά όμως είναι ένα τοπίο , το οποίο διαμορφώνεται από την ένταση την οποία η κυβέρνηση με συνειδητό τρόπο καλλιεργεί.

Θέλω να πω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε τη διαφάνεια, ούτε τη λειτουργία των θεσμών, ούτε την ορθολογική χρήση του προϋπολογισμού της χώρας, των δημοσιονομικών της χώρας. Δεν μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία της Παιδείας. Δεν μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα και την ελπίδα στη ζωή των πολιτών.

Η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί. Η χώρα δεν αντέχει αυτή την κατάσταση. Οι πολίτες δεν μπορούν να ζήσουν άλλο σε ένα καθεστώς το οποίο κάθε μέρα γίνεται δυσβάσταχτο για τη ζωή τους. Ο κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του πρέπει να συναισθανθούν το χρέος τους απέναντι στην κοινωνία , απέναντι στη χώρα μας και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Σε κάθε περίπτωση ο λαός θα αντιδράσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:: Ζητάτε πρόωρες εκλογές;

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Ζητάω να παραιτηθεί η κυβέρνηση από την προσπάθεια την οποία κάνει καθημερινά να φέρνει το λαό σε πιο δύσκολη θέση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή;

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Ούτως ή άλλως έχουμε πει ότι η οριακή πλειοψηφία την οποία έχει η ΝΔ στη Βουλή βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αυτό φαίνεται παντού. Φαίνεται ακόμη και στις δημοσκοπήσεις, τις οποίες με έντεχνο και επικοινωνιακό τρόπο επιχειρεί να διαβάσει ανάποδα η Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο ίδιος ποτέ δε θα σήκωνε το τηλέφωνο του κ. Βγενόπουλου , όπως έκανε η κ. Κατσέλη, για να προσυνενοηθεί, όπως είπε.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Ο κ. Καρατζαφέρης έχει τη δική του τακτική. Έχει στραμμένη την προσοχή του προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ και προσπαθεί να κερδίσει αξιοπιστία κάνοντας συνεχείς επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση και ο κ. Καρατζαφέρης και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται να ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνουν να προσέχουν. Και να προσέχουν γιατί τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο. Θα παίρνουν απάντηση και μέσα στη Βουλή και εκτός της Βουλής. Ο λόγος μας είναι καθαρός. Οι θέσεις μας είναι συγκεκριμένες. Έχουμε συγκεκριμένη πολιτική και κοινοβουλευτική συμπεριφορά προς όλα τα κόμματα της Βουλής αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε από κανέναν να θίγει και να αμφισβητεί την εντιμότητα του ΠΑΣΟΚ και κυρίως τον αγώνα μας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ των συμφερόντων του λαού και του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: