Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Περίεργο τηλεφώνημα Βγενόπουλου σε ΠΑΣΟΚ

Αιφνιδίασε τη Χ. Τρικούπη η πρωτοβουλία του

Από τα ΝΕΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος

Περίεργη, το λιγότερο, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την πρωτοβουλία του επιχειρηματία Α. Βγενόπουλου να τηλεφωνήσει χθες στην πολιτική εκπρόσωπο του κόμματος για θέματα οικονομίας Λούκα Κατσέλη και να επιχειρήσει να την... ενημερώσει για την εκποίηση του ΟΤΕ στην Ντόιτσε Τέλεκομ.

Η πρωτοβουλία του επιχειρηματία που αιφνιδίασε τη Χαριλάου Τρικούπη έκανε τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να αναζητούν μια πειστική εξήγηση στο γιατί το έκανε ο κ. Βγενόπουλος, αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν καταλήξει κάπου συγκεκριμένα.

Έτσι η επικρατέστερη εκδοχή ήταν ότι ο επιχειρηματίας Α. Βγενόπουλος επιδιώκει πλέον να λάβει ορατές αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της εκποίησης του ΟΤΕ, δεδομένης και της δημόσιας τοποθέτησης του Κινήματος ότι για την υπόθεση αυτή στοιχειοθετείται σειρά ποινικών αδικημάτων- της απιστίας συμπεριλαμβανομένης.

Όπως έγινε γνωστό, η συνομιλία του επιχειρηματία, επικεφαλής του ομίλου ΜΙG, με την κ. Κατσέλη δεν διήρκεσε περισσότερο από 5 λεπτά. Στη διάρκεια της συνομιλίας αυτής ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι η δική του συμφωνία με την Ντόιτσε Τέλεκομ ήταν μια «καθαρή» συμφωνία, και πως δεν λειτούργησε ως «διαμεσολαβητής», όπως τον κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν υπάρχει τίποτε το αδιαφανές στις ενέργειες της ΜΙG και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος είναι επιχειρηματίας και δεν θέλει να εμπλέκεται στην πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων.

Η κ. Κατσέλη, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν άφησε τον επιχειρηματία Βγενόπουλο να επεκταθεί στο θέμα και του κατέστησε σαφές ότι κατά τη σημερινή του ακρόαση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έχει κληθεί μαζί με τον πρόεδρο του ΟΤΕ Παν. Βουρλούμη, θα έχει όλη την άνεση και τη δυνατότητα να εκθέσει τις απόψεις του για την επίμαχη συμφωνία.

Η κ. Κατσέλη φέρεται επίσης να συνέστησε τον επιχειρηματία να απαντήσει «όπως εκείνος νομίζει» στις ερωτήσεις και την κριτική των βουλευτών της αντιπολίτευσης «σχετικά με όλες τις πτυχές της ζημιογόνας παράδοσης του ελέγχου του ΟΤΕ στην Ντόιτσε Τέλεκομ από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή της Χαριλάου Τρικούπη ανέφερε σχετικά ότι «δεν μας είπε κάτι που δεν ξέρουμε για την υπόθεση» και πρόσθεσε πως «ήταν εμφανής η προσπάθειά του να δείξει ότι ο ίδιος λειτούργησε μόνο επιχειρηματικά και όχι ως διαμεσολαβητής στην παράδοση του ΟΤΕ στους Γερμανούς».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το αρχικό σοκ του τηλεφωνήματος Βγενόπουλου στην κ. Κατσέλη ενημερώθηκε αμέσως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθεί αμέσως το γεγονός με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την- προφανή- αποτυχία του εγχειρήματός του, ο επιχειρηματίας Βγενόπουλος δεν προχώρησε σε ανάλογη ενέργεια προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: