Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΠΑΣΟΚ -ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΔΡ. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη και ο πολιτικός εκπρόσωπος του Κινήματος για θέματα Επικοινωνιών και Μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με όσα είπε ο κ. Βγενόπουλος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:



Με την σημερινή παρουσία του κ. Βγενόπουλου ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, επιβεβαιώθηκε το ΠΑΣΟΚ για όλα όσα έχει καταγγείλει, σχετικά με τη σκανδαλώδη και εθνικά επιζήμια εκποίηση του ΟΤΕ στην DT.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες:

α) Για την μείωση της μετοχικής συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ κάτω από το 33%, που «άνοιξε την όρεξη των επενδυτών για επιθετική εξαγορά»

β) Για τη στρατηγική σημασία των δικτύων του ΟΤΕ, που θα έπρεπε να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.

γ) Για την τέλεση πράξεων απιστίας εις βάρος του Δημοσίου, τόσο σε σχέση με τον ασύμφορο δανεισμό 2,7 δις από την διοίκηση του ΟΤΕ για την αγορά της Cosmote, όσο και ως προς τη διαφορά τιμής, με την οποία το Δημόσιο πούλησε τις μετοχές του στην αγορά (21 ευρώ), σε σύγκριση με την τιμή των 26 ευρώ, με την οποία πουλήθηκε το πακέτο των μετοχών της MIG στην DT.

δ) Για την αναγκαιότητα δημόσιας πρότασης για την προστασία όλων των υπόλοιπων μετόχων του ΟΤΕ.

ε) Για τον αφελληνισμό μιας στρατηγικής ελληνικής επιχείρησης και την απώλεια κερδών, μερισμάτων, θέσεων εργασίας και προμηθειών που εκχωρούνται σε ξένη κρατική εταιρία.

Όσον αφορά στο ρόλο της MIG στην όλη διαδικασία, ο κ. Βγενόπουλος, αν και προσπάθησε να πείσει ότι η εταιρία του δεν ήταν συμμέτοχος σ’ αυτή, δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στα εξής :

α) Γιατί η σύμβαση DT-MIG, αντίγραφο της οποίας κατέθεσε, θέτει ως προϋπόθεση της συμφωνίας την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, όχι αργότερα από τις 30/04/2008;

β) Γιατί η σύμβαση DT-MIG προβλέπει ότι αν οι όροι δεν εκπληρωθούν έως 30/04/2008, η πρόταση προς την MIG δεν ισχύει;

γ) Γιατί στις 4/12/2007 δήλωνε ότι η MIG δεν θα αποτελέσει εμπόδιο και, μάλιστα, ήταν διατεθειμένη να πουλήσει μέρος του ποσοστού της στον ΟΤΕ, σε περίπτωση απόφασης του Ελληνικού Δημοσίου για περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ μέσω Ευρωπαϊκού στρατηγικού εταίρου;

δ) Γιατί εδώ και 7 μήνες δεν προσφεύγει σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια εναντίον της απόφασης του Ελληνικού Δημοσίου να καταθέσει τροπολογία για το 20% ;

ε) Γιατί δεν υπέβαλε αγωγή κατά της κυβέρνησης και προτίμησε να υποβάλει αγωγή στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου;

Οι απαντήσεις του ως προς αυτά τα σημεία δικαιώνουν τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι, τελικά, ο κ. Βγενόπουλος λειτούργησε ως «ο αναγκαίος κρίκος» της όλης διαδικασίας και χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση, για να παρακαμφθεί η υποχρέωση για διεθνή διαγωνισμό και δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους.

Τέλος, είναι προφανές ότι, σε κάθε περίπτωση, οι όποιες προσπάθειες του κ. Βγενόπουλου, ακόμα και με τη μορφή αγωγών κατά του Πρόέδρου του ΠΑΣΟΚ, που στοχεύουν να περιορίσουν το δικαίωμα των εκπροσώπων του Ελληνικού λαού να εκφράζει την γνώμη του ελεύθερα και να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, θα πέσουν στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: