Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - Οδομαχίες με μπράβους και κουκουλοφόρους

Στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Πειραιά όπου διεξάγονταν χθες πρυτανικές εκλογές, τα επεισόδια άρχισαν λίγο πριν από το μεσημέρι, όταν ομάδα δεκάδων φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς από άλλα ιδρύματα επιχείρησε να ματαιώσει τη διαδικασία καταστρέφοντας τις κάλπες, όπως έχει συμβεί τις προηγούμενες ημέρες και σε άλλα ιδρύματα. Όταν όμως οι αριστεριστές μπήκαν στο ίδρυμα, συνάντησαν ομάδα περιφρούρησης φοιτητών της ΔΑΠ, ενισχυμένη από... φουσκωτούς μπράβους, ορισμένοι εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν από φοιτητές ως πορτιέρηδες νυχτερινών κέντρων!

Με ρόπαλα και λοστούς

Ακολούθησαν άγρια επεισόδια, έγιναν γυαλιά- καρφιά πολλοί χώροι του Ιδρύματος, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα, σιδηρολοστοί, αλλά και... σπρέι πιπεριού που είχαν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, μαζί τους οι μπράβοι.

Ακολούθησε ειδοποίηση μέσω του Ίντερνετ να κατέβουν στον Πειραιά και άλλοι φοιτητές για ενισχύσεις.

Έτσι, γύρω στις δύο το μεσημέρι ακολούθησε νέα αναμέτρηση, μόνο που αυτή τη φορά στο Ίδρυμα είχαν φτάσει και αναρχικοί για να ενισχύσουν τους αριστεριστές φοιτητές, αλλά και χρυσαυγίτες.

Αυτή η απίστευτη σύνθεση οδήγησε σε νέο γύρο άγριων συμπλοκών μέσα στο Ίδρυμα, οι οποίες κατόπιν επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Επί περίπου μία ώρα οι δρόμοι του Πειραιά γύρω από το Πανεπιστήμιο μετατράπηκαν σε αρένα, προκαλώντας πανικό στους ανυποψίαστους περιοίκους.

Εκτοξεύτηκαν μολότοφ και αναισθητικά σπρέι και κάηκε ένα αυτοκίνητο, ενώ 4 νεαροί κατέληξαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Πάντως οι εκλογές δεν αναβλήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: