Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΠΑΣΟΚ - ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

Αθήνα, 13 Μαΐου 2008

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση, για την εκποίηση του ΟΤΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:



Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό


Ο ΟΤΕ αποτελεί την πιο διεθνοποιημένη, στρατηγικού χαρακτήρα κερδοφόρο επιχείρηση της Ελλάδας με έντονη δραστηριοποίηση και επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες, σημαντική παρουσία και πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά τηλεπικοινωνιών της ΝΑ Ευρώπης, ακίνητη περιουσία και υποδομές που ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ.

Η Κυβέρνηση, αφού πρώτα προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών που υποβάθμισαν τον ΟΤΕ, επέλεξε το Δεκέμβριο του 2006, να καταργήσει τις ρυθμίσεις που διασφάλιζαν το δημόσιο έλεγχο και προέβλεπαν αφενός ότι το Δημόσιο ΔΕΝ επιτρέπεται να κατέχει ποσοστό μικρότερο από το 1/3 του μετοχικού του κεφαλαίου του ΟΤΕ (Ν. 2843/00) και αφετέρου ότι ιδιώτης επενδυτής με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% ΔΕΝ έχει δικαίωμα παράστασης και ψήφου στη γενική συνέλευση πέραν του 5% (Ν. 2257/94). Στη συνέχεια μείωσε ακόμα περισσότερο το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ καθιστώντας τον εύκολο στόχο για κάθε επίδοξο επενδυτή.

Η Κυβέρνηση προχωρά κατά παρέκκλιση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης με αδιαφανείς διαδικασίες στην εκχώρηση της διοίκησης του ΟΤΕ στην DT, μέσω της διαμεσολάβησης ιδιώτη επενδυτή, αναλαμβάνοντας το ρόλο του εγγυητή του υπερτιμήματος που αυτός καρπώνεται από τη διαδικασία.

Η Κυβέρνηση εκποιεί τον ΟΤΕ και παραδίδει τη διοίκηση του Οργανισμού έναντι πινακίου φακής σε μια ξένη, ουσιαστικά κρατική, τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση, χωρίς να εξηγεί ούτε τους λόγους, ούτε τα πιθανά οφέλη για τον ΟΤΕ, για τους καταναλωτές, και για την ελληνική οικονομία.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

· Γιατί η Κυβέρνηση ακολούθησε τη συγκεκριμένη διαδικασία, για τη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση των Βαλκανίων με θυγατρικές και συμμετοχές σε 5 χώρες, χωρίς να προασπίζει το δημόσιο συμφέρον;

· Γιατί καταργεί με την επικείμενη συμφωνία το δημόσιο έλεγχο και υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον;



Ο Ερωτών


Γιώργος Α. Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια: