Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Γ. Παπανδρέου: Ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων

Την επιθυμία του ΠΑΣΟΚ για διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας τις τριήμερες εκδηλώσεις του ΙΣΤΑΜΕ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο που ήταν αφιερωμένες στα 40 χρόνια από το Μάη του '68.

Ο κ. Παπανδρέου διατύπωσε την πρόταση αυτή, παρουσία και του πρώην προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος μετείχε σε «στρογγυλό τραπέζι» με θέμα το μέλλον της Αριστεράς και είχε μιλήσει για την αναγκαιότητα της κυβερνητικής συνεργασίας των δύο κομμάτων. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι υπάρχει ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και αν αυτό δεν το θέλουν κάποιες πολιτικές δυνάμεις, θα το επιβάλλει ο ελληνικός λαός, όπως τόνισε.

Το βασικό μήνυμα του Μάη του '68 ήταν ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η βασική μας δύναμη είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες και οι πολίτης. Ο λαός καθημερινά κατανοεί τις προσπάθειές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη λύπη του για αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, λέγοντας πως μοιάζει με μια χώρα που άγεται και φέρεται από αδιαφανή συμφέροντα. Αναφερόμενος στην αγωγή Βγενόπουλου τη χαρακτήρισε σοβαρότατο θέμα για τη δημοκρατία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει δημιουργήσει μια αντίληψη ότι, όποιος θέλει να αυθαιρετεί, μπορεί. Κανείς δεν θα μας εμποδίσει να λέμε την αλήθεια, είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι χρειάζεται διαφορετικός τρόπος διακυβέρνησης με νέο, αναπτυξιακό μοντέλο και κράτος δικαίου και αξιοκρατίας. Θέλουμε ένα κράτος που να μπορεί να υπηρετεί τον πολίτη, είπε, προσθέτοντας ότι βασική πολιτική των δεξιών κομμάτων παγκοσμίως είναι να δημιουργούν ανασφάλεια, φόβο και έλλειψη ελπίδας στους πολίτες. «Εμείς, όμως, λέμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος». Επίσης, σημείωσε ότι η προσπάθεια απολιτικοποίησης του κόσμου είναι το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιεί ο νεοφιλελευθερισμός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι σήμερα υπάρχει συγκέντρωση εξουσίας, πλούτου, ΜΜΕ, που είναι απειλή για τη δημοκρατία και την ανθρωπότητα. Επίσης, τόνισε ότι οι συχνότητες που έχουν παραχωρηθεί στην ιδιωτική ραδιοφωνία είναι δημόσια περιουσία και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναφέρει το όνειρο στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: