Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΠΑΣΟΚ -ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ THN ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΧΩΔΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την απάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Μετά την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, σήμερα, στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ, για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, ο κ. Σουφλιάς έσπευσε να απαντήσει με ύφος δήθεν ενοχλημένο, που όμως αδυνατεί να κρύψει τις πολιτικές του ενοχές. Φαίνεται ότι ο κ. Σουφλιάς δεν επιθυμεί να υπάρχουν άλλες γνώμες εκτός από τη δική του στο θέμα της χωροταξίας, γι’αυτό άλλωστε μεθόδευσε και τη δημόσια διαβούλευση και τη συζήτηση με τους φορείς στη Βουλή, με τρόπο ώστε να αποκλειστούν οι απόψεις όσων διαφωνούσαν.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ζητήσει την απόσυρση του σχεδίου τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας, και οι πλέον αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς αντιδρούν έντονα. Αλήθεια, ποιοι στηρίζουν τελικά την πρόταση του κ. Σουφλιά εκτός από τον ίδιο;

Θέλουμε μόνο να πούμε στον κ. Σουφλιά ότι μπορεί να εκνευρίζεται όσο θέλει, το ΠΑΣΟΚ όμως, και αντιπρόταση έχει, που ασχολείται σοβαρά με την αειφορία και το περιβάλλον, αλλά και είναι υποχρεωμένο να καταθέσει την άποψή του και να ασκήσει έντονη κριτική στην πολιτική νομιμοποίησης αυθαιρεσιών, αναπαραγωγής τραγικών λαθών και εμπορευματοποίησης της χώρας.

Ο άνθρωπος που κατάντησε την Ελλάδα, πρωταθλητή αρνητικών περιβαλλοντικών επιδόσεων, δεν μπορεί να αναφέρεται σε τιμητές του περιβάλλοντος. Ας κοιτάξει πρώτα να βάλει τάξη στα του οίκου του. Άλλωστε, όταν διαπιστώσει ότι, και πάλι κανείς δεν τον πιστεύει, θα βγάλει μια ακόμη πληρωμένη καταχώρηση, αυτή τη φορά για το χωροταξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: