Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 1000 ευρώ ζητά το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή πρόταση νόμου για ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος και κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει την πρόταση.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει την σύσταση διϋπουργικής επιτροπής υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού και τη σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, με ορίζοντα οκταετίας για την παρακολούθηση του έργου ανασυγκρότησης.

Επιπλέον, η πρόταση περιέχει ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο που αφορά την «εγγύηση του κεκτημένου ζωής με ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 1000 ευρώ μηνιαίως για κάθε αγροτική οικογένεια των πυρόπληκτων περιοχών, ως το τέλος του 2012».

Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο περιλαμβάνει προτάσεις για «κάλυψη από το κράτος του κόστους των ζωοτροφών, δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων και σύσταση δικτύου ενημέρωσης και πληροφόρησης των αγροτών».

Η πρόταση νόμου σχετικά με την οικιστική ανασυγκρότηση προτείνει την πλήρη ανάληψη από το κράτος του κόστους επισκευής ή ανακατασκευής των πυρόπληκτων κατοικιών, των διατηρητέων και παραδοσιακών κτιρίων και των υποδομών. Επίσης προβλέπει την ανάληψη από το κράτος του κόστους επισκευής και αποκατάστασης επαγγελματικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού και την υπαγωγή των πυρόπληκτων περιοχών σε ειδικό καθεστώς ενίσχυσης των εταιρειών.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την εκπόνηση ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι το τέλος του 2008.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει και μακροπρόθεσμο σχέδιο για τις περιοχές όπου προτείνεται η ίδρυση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σχολής αθλητισμού, πολυπολιτισμού και πρότυπης ανάπτυξης, η δημιουργία πάρκου για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, και η δημιουργία προτύπου Ολυμπιακού Κέντρου και Κέντρου Ειρήνης και Εκεχειρίας σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή».

Από την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ δεν παραλείπονται και οι πηγές χρηματοδότησης που είναι «το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, διεθνείς πηγές χρηματοδότησης και χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: