Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

Το αληθινό πρόσωπο της διαφθοράς στην Ελλάδα

Στις 24/4/2008, ανάρτησα στο blog δημοσίευμα της καθημερινής με τίτλο "Στο φως βιομηχανία πλαστών πτυχίων ΤΕΕ"

Το ξαναδημοσιεύω και παρακαλώ να το διαβάσετε προσεκτικά.

"Επί επτά χρόνια παρήγαγαν σωρηδόν αρίστους που πριμοδοτούνταν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο
Μακριά πλοκάμια είχε η «βιομηχανία» παραγωγής πλαστών πτυχίων ΤΕΕ που έχει στηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η πρώτη... βόμβα έσκασε χθες στην Αρτα όπου διαπιστώθηκε ότι δύο ιδιωτικά ΤΕΕ, έχοντας πίσω τους ένα ολόκληρο σύστημα στο οποίο συμμετείχαν από στελέχη της εκπαίδευσης έως καθηγητές και γονείς, επί επτά χρόνια παρήγαγαν σωρηδόν αρίστους. Αυτοί με τον βαθμό του πτυχίου πριμοδοτούνταν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Οσοι βρεθούν ότι έκαναν χρήση πλαστού πτυχίου για την πρόσληψη απειλούνται με απόλυση, ενώ πληθώρα ενστάσεων αναμένεται από επιλαχόντες σε σχετικούς διαγωνισμούς. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι το διάστημα αυτό της επταετίας χορηγήθηκαν επί πληρωμή περί τα 2.000 πλαστά πτυχία, με το κόστος τους να κυμαίνεται από 5.000 έως 15.000 ευρώ. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι κάτοχοι των πτυχίων δεν παρακολούθησαν ούτε μία ώρα διδασκαλίας. Το «λουκέτο» θεωρείται βέβαιο για τα δύο ιδιωτικά ΤΕΕ, «Σχολές Ευρώπη» και «Τομή». «Δεν θα ανεχθούμε κανένα φαινόμενο διαφθοράς, καμία νοσηρή κατάσταση που προσβάλει τις αρχές και τις αξίες μας και θίγει το αδιάβλητο του εκπαιδευτικού συστήματος», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Ειδικότερα, εντονότατες ήταν οι καταγγελίες -κυρίως από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ)- ότι διάφορα ιδιωτικά Τεχνολογικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια χορηγούσαν πτυχία, με τα οποία οι κάτοχοί τους μοριοδοτούνταν επιπλέον και κέρδιζαν θέσεις στην κατάταξη των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Στην Αρτα η έρευνα που έγινε με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Νίκου Πετρόπουλου επιβεβαίωσε τις καταγγελίες: Το ογκοδέστατο πόρισμα των 176 σελίδων αποδίδει ευθύνες στους ιδιοκτήτες των δύο ιδιωτικών ΤΕΕ, στις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΕ, στις επιτροπές εξετάσεων, στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στους αποφοίτους από το σχολικό έτος 1999-2000 έως και το σχολικό έτος 2005-2006 (περίοδοι που ελέγχθησαν).
Ο περιφερειακός διευθυντής παρέπεμψε στα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια κάθε εμπλεκόμενο, ενώ προτείνει την άρση των αδειών λειτουργίας των δύο ΤΕΕ. Παράλληλα, ο πλήρης φάκελος της ΕΔΕ κατετέθη στις εισαγγελικές αρχές για αναζήτηση ποινικών ευθυνών.
Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του 2007 έγινε γνωστό ότι ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ανακάλυψε ότι ιδιωτικά ΤΕΕ σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καβάλα, Αρτα και Αθήνα χορήγησαν περί τα 5.000 πτυχία με άριστα, με τα οποία οι κάτοχοί τους διορίστηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας, και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Αθήνα και αλλού. Μάλιστα, οι κάτοχοι των πτυχίων δεν φοίτησαν καθόλου. Για ποιο λόγο οι επιπλέον σπουδές; Ηθελαν το δεύτερο πτυχίο για την πρόσληψη στο Δημόσιο, καθώς πριμοδοτούνταν λόγω του «άριστου» απολυτηρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από έρευνα της ΟΙΕΛΕ που έγινε ενδεικτικά σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας αποδείχθηκε ότι το 43% των προσλαμβανόμενων νοσηλευτών προέρχεται από τα ΤΕΕ της Αρτας και των Ιωαννίνων (μία ακόμη περιοχή για την οποία υπάρχουν σχετικές καταγγελίες). Γενικά, θεωρείται ότι πολλοί κάτοχοι πλαστών πτυχίων έχουν προσληφθεί ως νοσηλευτές, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες κ.λπ. σε δημόσια νοσοκομεία όπως στα Λάρισας, Ευαγγελισμός, ΠΙΚΠΑ Βούλας, Φιλιατών, Κέντρο Υγείας Ηλείας, Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», Κέντρο Υγείας Αρτας, Ψυχιατρείο Αθηνών, Ελευσίνας κ.α. Η αποκάλυψη του σκανδάλου δημιουργεί «πονοκέφαλο» στο ΑΣΕΠ. Πηγές του Συμβουλίου ανέφεραν στην «Κ« ότι αναμένουν την ακύρωση των πτυχίων (είτε με πράξη του υπ. Παιδείας είτε με δικαστική αποφαση) για να προχωρήσουν σε ανάκληση διορισμών. Ερώτημα είναι τι θα γίνει με την πληθώρα ενστάσεων, που θα υποβάλουν υποψήφιοι που απορρίφθηκαν εξαιτίας της υπερ-μοριοδότησης άλλων.
"

Γιατί το ξαναδημοσιεύω;

Γιατί θέλω να δείξω πως 5000 (τουλάχιστο) Έλληνες, Διορίστηκαν στο Δημόσιο, με ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ.

5000 Έλληνες, διορίστηκαν, ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, παίρνοντας την θέση άλλων, που είχαν τα προσόντα.

5000 Έλληνες Δημόσιοι Υπάλληλοι, κάνανε χρήση της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στην χώρα τους, μιζάροντας, γλύφοντας, πατώντας στα πτώματα άλλων Ελλήνων, για μιά καρέκλα στο Δημόσιο.


5000 ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝ ΔΥΝΑΜΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


Η ... απάντηση της κυβέρνησης επί του θέματος ήταν... οτι θα εξετάσει... τα πλαστά πτυχία και... θα απαιτήσει απο τους... υπαλλήλους αυτούς (ως επι το πλήστον... γαλάζια παιδιά) να ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ!!!

Οχι οτι θα τους πετάξει έξω απο το Δημόσιο...

Οχι οτι θα τους ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΣΑ !!!

Οχι ότι θα πάρει στην θέση τους αυτούς που πραγματικά το άξιζαν...

Από τον Απρίλιο, έχει περάσει καιρός... και φυσικά το θέμα έχει γίνει ΓΑΡΓΑΡΑ !!!

Και τώρα μιλάμε για την Siemens !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: