Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2008

Παπανδρέου - " Ανάπτυξη με σεβασμό στη Φύση"

"Αποφασίσαμε να κάνουμε την καταστροφή μια νέα ευκαιρία για την Ελλάδα, μετατρέποντας την Πελοπόννησο σε κοιτίδα μιας πρωτοπόρου «πράσινης ανάπτυξης» με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στην ιστορία και στον πολιτισμό της" τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, αναφέροντας ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια στις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του, κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου για ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης των Πυρόπληκτων Περιοχών.

Αναλυτικά, το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:

"Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει την Ελλάδα πληγωμένη.

Οι περσινές καταστροφικές πυρκαγιές άλλαξαν τον χάρτη της χώρας.

Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, χιλιάδες οικογένειες έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, δεκάδες χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η τοπική οικονομία, ο αγροτικός τομέας, οι επιχειρήσεις, το περιβάλλον, η πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά δέχθηκαν σοβαρά πλήγματα.

Η κυβέρνηση, ούτε τα απαραίτητα μέτρα έλαβε για την άμεση ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων, ούτε μπόρεσε να δώσει ελπίδα και προοπτική στις πληγείσες περιοχές για την αναγέννησή τους.

Τα μέτρα που έλαβε είναι αναποτελεσματικά και ανεπαρκή.

Στον πέμπτο χρόνο κυβέρνησης της ΝΔ και εννέα μήνες μετά από τις πυρκαγιές, αντί να αξιοποιήσει τη διεθνή και ευρωπαϊκή συμπαράσταση για την αναγέννηση των περιοχών, κατάφερε - η κυβέρνηση αυτή, της ΝΔ - να πάρει κίτρινη κάρτα από τη Ευρώπη και από τον ΟΗΕ στα θέματα του περιβάλλοντος.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Το ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια στις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του, κατέθεσε σήμερα - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - πρόταση νόμου, για ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης των Πυρόπληκτων Περιοχών.

Η πρότασή μας αυτή, είναι η έμπρακτη απόδειξη, ότι μπορούμε.

Είναι μια πρόταση που δείχνει τον δρόμο για ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης.

Με επίκεντρο την Νέα Ολυμπία, προτείνουμε πολύ συγκεκριμένο Πρόγραμμα και μέτρα για μια ανάπτυξη που δεν θα προστατεύει μόνον το περιβάλλον, αλλά θα το αξιοποιεί ως συγκριτικό πλεονέκτημα.

Μια ανάπτυξη, που προωθεί τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, διασφαλίζει την απασχόληση, αφομοιώνει τις νέες ήπιες τεχνολογίες, δημιουργεί νέες συνέργειες με τον πολιτισμό, την παιδεία και τον αθλητισμό και εγγυάται την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πυρόπληκτες περιοχές.

Αποφασίσαμε ότι, από την καταστροφή πρέπει να γεννηθεί μια νέα ελπίδα, ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης.

Αποφασίσαμε να κάνουμε την καταστροφή μια νέα ευκαιρία για την Ελλάδα, μετατρέποντας την Πελοπόννησο σε κοιτίδα μιας πρωτοπόρου «πράσινης ανάπτυξης» με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στην ιστορία και στον πολιτισμό της.

Η πρότασή μας, που καταθέτουμε ως απτή ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες, είναι και πρόσκληση για μια «πράσινη επανάσταση». Πρόσκληση σε κάθε πολίτη, σε κάθε νέο άνθρωπο, στον καθένα μας, να κάνουμε πράξη την αλλαγή στην χώρα μας.

Η πρότασή μας, αφορά το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας και των παιδιών μας.

Η «πράσινη ανάπτυξη» θα είναι πιο ανταγωνιστική, πιο ποιοτική, πιο οικονομική.

Όλοι μαζί μπορούμε για την Ελλάδα που μας αξίζει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: