Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

ΠΑΣΟΚ - Πρόταση νόμου για τις πυρόπληκτες περιοχές

"Αποφασίσαμε να κάνουμε την καταστροφή μια νέα ευκαιρία για την Ελλάδα, μετατρέποντας την Πελοπόννησο σε κοιτίδα μιας πρωτοπόρου «πράσινης ανάπτυξης» με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στην ιστορία και στον πολιτισμό της" τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, αναφέροντας ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια στις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του, κατέθεσε πρόταση νόμου για ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης των Πυρόπληκτων Περιοχών.

Βασικός στόχος της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται, είναι όχι απλώς η παραμονή των πληγέντων στον τόπο τους αλλά η διασφάλιση της προοπτικής τους για μία καλύτερη ζωή, και η διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης για τις πυρόπληκτες περιοχές. Η Ηλεία, που υπέστη και τα περισσότερα πλήγματα, μπορεί και πρέπει να γίνει η κοιτίδα ενός νέου προτύπου «πράσινης» ανάπτυξης με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στην ιστορία και στον πολιτισμό.

Η εγγύηση του κεκτημένου ζωής, η οικιστική ανασυγκρότηση, η αναγέννηση της αγροτικής οικονομίας η παραγωγική ανασυγκρότηση και η στήριξη της απασχόλησης, η χωροταξική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η αναβάθμιση των βασικών υποδομών με την επιτάχυνση της κατασκευής των μεγάλων έργων και η προώθηση του εθελοντισμού είναι οι βασικές προτεραιότητες του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης πρέπει να εξασφαλίσει την συναίνεση, συμμετοχή και συνευθύνη όλων των ενεργών κοινωνικών δυνάμεων για την κάθε περιοχή.

Με την πρόταση νόμου που καταθέτουμε αναλαμβάνουμε με ευθύνη και ευαισθησία μια πρωτοβουλία που προωθεί εμπράκτως της αξίες της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διασφαλίζει την απασχόληση και την ποιότητα ζωής και δημιουργεί μια νέα προοπτική για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Αναλυτικά, το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:

"Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει την Ελλάδα πληγωμένη.

Οι περσινές καταστροφικές πυρκαγιές άλλαξαν τον χάρτη της χώρας.

Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, χιλιάδες οικογένειες έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, δεκάδες χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η τοπική οικονομία, ο αγροτικός τομέας, οι επιχειρήσεις, το περιβάλλον, η πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά δέχθηκαν σοβαρά πλήγματα.

Η κυβέρνηση, ούτε τα απαραίτητα μέτρα έλαβε για την άμεση ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων, ούτε μπόρεσε να δώσει ελπίδα και προοπτική στις πληγείσες περιοχές για την αναγέννησή τους.

Τα μέτρα που έλαβε είναι αναποτελεσματικά και ανεπαρκή.

Στον πέμπτο χρόνο κυβέρνησης της ΝΔ και εννέα μήνες μετά από τις πυρκαγιές, αντί να αξιοποιήσει τη διεθνή και ευρωπαϊκή συμπαράσταση για την αναγέννηση των περιοχών, κατάφερε - η κυβέρνηση αυτή, της ΝΔ - να πάρει κίτρινη κάρτα από τη Ευρώπη και από τον ΟΗΕ στα θέματα του περιβάλλοντος.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Το ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια στις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του, κατέθεσε - την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - πρόταση νόμου, για ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης των Πυρόπληκτων Περιοχών.

Η πρότασή μας αυτή, είναι η έμπρακτη απόδειξη, ότι μπορούμε.

Είναι μια πρόταση που δείχνει τον δρόμο για ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης.

Με επίκεντρο την Νέα Ολυμπία, προτείνουμε πολύ συγκεκριμένο Πρόγραμμα και μέτρα για μια ανάπτυξη που δεν θα προστατεύει μόνον το περιβάλλον, αλλά θα το αξιοποιεί ως συγκριτικό πλεονέκτημα.

Μια ανάπτυξη, που προωθεί τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, διασφαλίζει την απασχόληση, αφομοιώνει τις νέες ήπιες τεχνολογίες, δημιουργεί νέες συνέργειες με τον πολιτισμό, την παιδεία και τον αθλητισμό και εγγυάται την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πυρόπληκτες περιοχές.

Αποφασίσαμε ότι, από την καταστροφή πρέπει να γεννηθεί μια νέα ελπίδα, ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης.

Αποφασίσαμε να κάνουμε την καταστροφή μια νέα ευκαιρία για την Ελλάδα, μετατρέποντας την Πελοπόννησο σε κοιτίδα μιας πρωτοπόρου «πράσινης ανάπτυξης» με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στην ιστορία και στον πολιτισμό της.

Η πρότασή μας, που καταθέτουμε ως απτή ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες, είναι και πρόσκληση για μια «πράσινη επανάσταση». Πρόσκληση σε κάθε πολίτη, σε κάθε νέο άνθρωπο, στον καθένα μας, να κάνουμε πράξη την αλλαγή στην χώρα μας.

Η πρότασή μας, αφορά το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας και των παιδιών μας.

Η «πράσινη ανάπτυξη» θα είναι πιο ανταγωνιστική, πιο ποιοτική, πιο οικονομική.

Όλοι μαζί μπορούμε για την Ελλάδα που μας αξίζει".

Γ.Παπακωνσταντίνου για υπόθεση Siemens

Επιβεβαιωτικές των θέσεών του θεωρεί το ΠΑΣΟΚ τις χθεσινές εξελίξεις στην υπόθεση Ζήμενς και επαναφέρει το θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κάλεσε την κυβέρνηση "να δεχτεί έστω και τώρα" τη σύσταση της Επιτροπής "για όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα".

Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ήταν από την αρχή της υπόθεσης επιθετικό και απόλυτο, ζητώντας την Εξεταστική Επιτροπή, την οποία αρνήθηκε η κυβέρνηση.

Και πρόσθεσε ότι το Κίνημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, δεν χρωστάει σε κανέναν και ζητεί να έρθουν όλα στο φως, λογαριασμοί, επιταγές και πολιτικές οικογένειες.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου αμφισβήτησε τη δικαστική διαδικασία που ακολουθείται, την οποία χαρακτήρισε "διάτρητη", προσθέτοντας ότι συγκαλύπτει αντί να αποκαλύπτει και αποδίδοντας στη διαδικασία αυτή τις διαρροές που γίνονται για το θέμα.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για προσπάθεια χειραγώγησης της υπόθεσης και εναντίον "ορισμένων δικαστών" οι οποίοι "δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων".

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι από την έρευνα που ζητεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εξαιρεί στελέχη του Κινήματος, αν προκύψουν στοιχεία, και γι αυτό -όπως είπε- δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα, όπως αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, ο κ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα εμπλακεί σε μικροκομματικά παιχνίδια,ούτε ενδιαφέρεται για το αν υπάρχουν εσωκομματικές διαμάχες στη ΝΔ για το θέμα, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του Κινήματος στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής και της "μη διάτρητης διαδικασίας".

Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ εξετάζει τις επόμενες κινήσεις του, μη αποκλείοντας, μια από αυτές να είναι η υποβολή αιτήματος για τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης της μάρτυρος ή των μαρτύρων, στις οποίες βασίζονται οι κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων.

Εθνική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ

Η Εθνική Συνδιάσκεψη της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης (ΠΑΣΠ) πραγματοποιείται το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουνίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη θα συζητηθούν η Ιδρυτική Διακήρυξη της Παράταξης, οι πολιτικές θέσεις για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, το Καταστατικό και θα εκλεγούν τα Όργάνα της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Στη Συνδιασκεψη θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: