Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

ΠΑΣΟΚ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

O πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για τα Δημόσια Έργα, Γιάννης Μαγκριώτης, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των δημόσιων έργων στην περιοχή. Το πρωί, παρευρέθηκε στο Συνέδριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών, με θέμα: «Το σήμερα και το αύριο στο χώρο των μελετητικών υπηρεσιών, ευκαιρίες και απειλές».

Μιλώντας στο Συνέδριο, ο Γ. Μαγκριώτης, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Η κυβέρνηση στον χώρο των Μελετών και των Δημόσιων Έργων δυστυχώς παρέμεινε στο πεδίο των προθέσεων και των μεγάλων εξαγγελιών. Η πραγματικότητα 3,5 χρόνια μετά την ψήφιση των αντίστοιχων νόμων έδειξε πως δεν έχουμε βελτίωση της παραγωγικότητας και της διαφάνειας στους κρίσιμους αυτούς τομείς. Έχουμε αντιθέτως επιδείνωση όλων των αρνητικών δεδομένων του παρελθόντος και απώλεια των θετικών. Το ΠΑΣΟΚ τόσο κατά την διάρκεια της συζήτηση των συγκεκριμένων νομοσχεδίων στη Βουλή, όσο και στην συνέχεια, με παρεμβάσεις και ερωτήσεις του, επισήμανε τις αδυναμίες του νέου νομοθετικού πλαισίου και διατύπωσε εναλλακτικές προτάσεις."

Στην συνέχεια, ο Γ. Μαγκριώτης, ως επικεφαλής Κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά του Βόλου, στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης του Κινήματος κατά της ακρίβειας. Επιπλέον, το Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το εργοτάξιο κατασκευής της Περιφερειακής Οδού στο Βόλου, το έργο της Εθνικής Οδού Λάρισας-Τρικάλων και την Νομαρχία Καρδίτσας. Ο Γιάννης Μαγκριώτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ

"Είναι αδιανόητο. Εδώ και μία διετία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί. Το έργο της Περιφερειακής Οδού Βόλου είναι ζωτικής σημασίας για την στοιχειώδη ανακούφιση από το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Βόλου, για την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, των κατοίκων του Νομού αλλά και των επισκεπτών.

Η κατασκευή του έργου σταμάτησε λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης από την κυβέρνηση, στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής πολιτικής της. Βεβαίως αν μπορούσε να βάλει και εδώ διόδια, θα αναζητούσε κάποιον ιδιώτη κατασκευαστή για να το χρηματοδοτήσει.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να χρηματοδοτήσει το έργο, να δώσει λύση στην ασφαλή ανάδειξη των αρχαιοτήτων που έχουν αποκαλυφθεί και να χρηματοδοτήσει την μελέτη και την κατασκευή των αναγκαίων ανισόπεδων κόμβων.

Το έργο πρέπει να τελειώσει γρήγορα, να είναι ολοκληρωμένο, για να παρέχει ασφάλεια τόσο στους μετακινούμενους, όσο και στους κατοίκους της περιοχής."

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ

"Είναι μοναδικό αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ τα 4 χρόνια της εξουσίας της. Λόγω παύσης της χρηματοδότησης σταμάτησαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα τα Δημόσια Έργα. Έργα τα οποία είναι αναγκαία για την ανάπτυξη των κρίσιμων αυτών περιοχών, αλλά και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών."

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

"Πέρασε πάνω από ένας χρόνος που η κυβέρνηση υπέγραψε και κύρωσε στη Βουλή τη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή του Οδικού Άξονα Ε-65. Παρ’ όλα αυτά ούτε οι μελέτες εφαρμογής έχουν ολοκληρωθεί, πολύ περισσότερο δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την κατασκευή νέων οδικών αξόνων με το καθεστώς της σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτες. Κανένα όμως από τα έργα αυτά δεν έχει ξεκινήσει γιατί όπως δείχνουν τα δεδομένα δεν είχανε μελετηθεί σωστά και φυσικά το κόστος κατασκευής τους θα είναι πολύ βαρύ για τους πολίτες που θα τα χρησιμοποιούν όταν αυτά θα ολοκληρωθούν. Οι ιδιωτικές κοινοπραξίες εισπράττουν ήδη τα αυξημένα διόδια στο ΠΑΘΕ και ακόμη κανένα έργο δεν έχει ξεκινήσει."

Δεν υπάρχουν σχόλια: