Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΒΑΛΜΗ ΗΛΕΙΑΣ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας, που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό, μετά την επίσκεψή του σε περιοχές του Νομού Αχαΐας, βρέθηκε πριν από λίγη στο Νησί του Δήμου Βουπρασίας και στη Βάλμη του Δήμου Πηνείας, στο Νομό Ηλείας.

Στη Βάλμη, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, αφού συνομίλησε με τοπικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Βρισκόμαστε εδώ στους νομούς Ηλείας και Αχαϊας και, μάλιστα, σε αυτά τα βουνά, όπου έχω ιδιαίτερους δεσμούς κι εγώ, προσωπικά. Υπάρχει μεγάλος πόνος. Υποφέρει ο κόσμος.

Και δεν χρειάζονται απλά κάποια φιλοδωρήματα και, μάλιστα φιλοδωρήματα που δίνονται, δυστυχώς όπως δόθηκαν και πέρσι, με κομματικές παρεμβάσεις, με τον α’ ή β’ τρόπο, που είναι απαράδεκτο για τη χώρα μας. Χρειάζεται ένα συστηματικό, οργανωμένο, άμεσο σχέδιο γι’ αυτό τον κόσμο, για να του δώσουμε ελπίδα.

Χρειάζεται οι δύο νομοί να κηρυχθούν σεισμόπληκτες περιοχές. Χρειάζεται ένα μεγάλο σχέδιο, ειδικό, αναπτυξιακό γι’ αυτές τις περιοχές, που είναι και πυρόπληκτες, και σεισμόπληκτες. Έχουν χτυπηθεί διπλά.

Εμείς, έχουμε καταθέσει πρόταση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει αγνοήσει και έχει εγκαταλείψει αυτές τις περιοχές. Δεν είναι μόνον κρίμα, είναι έγκλημα, γιατί αυτές οι περιοχές μπορούσαν να έχουν και ελπίδα, και ανάπτυξη, και προοπτική. Γι’ αυτό, εμείς θα παλέψουμε και θα είμαστε κοντά σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, πιστεύετε ότι χθες πράξατε το σωστό; Αναφέρομαι στα εσωκομματικά. Και το λέω γιατί σήμερα υπάρχουν πολλά στελέχη που βγαίνουν και λένε ότι δε γίνεται πολιτική με διαγραφές.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μοναδικός στόχος και μοναδική μου έγνοια, μοναδική έγνοια ολόκληρης της παράταξης, είναι να απαλλάξουμε τη χώρα από ένα άθλιο κατεστημένο συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, που έχουν ως προστάτη τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μια κυβέρνηση, που έχει κάνει την Ελλάδα, τους Έλληνες, τον πιο απαισιόδοξο λαό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα λαό που υποφέρει από την ακρίβεια, απ’ την αδιαφάνεια, απ’ την αυθαιρεσία, την ασυδοσία, την κοινωνική αναλγησία.

Μοναδικός μας στόχος είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα και να ξαναφέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα στα πρόσωπα των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Να κάνουμε την Ελλάδα χώρα δικαιοσύνης, ευημερίας, ανάπτυξης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: