Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Παπανδρέου - "Χρειάζεται σχέδιο μακρόπνοης ανάπτυξης"

"Μοναδικός στόχος, μοναδική μου έγνοια και μοναδική έγνοια όλης της παράταξης είναι να απαλλάξουμε τη χώρα από ένα άθλιο κατεστημένο συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, που έxoυν, ως προστάτη, τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίοι έχουν κάνει τους Ελληνες τον πιο απαισιόδοξο λαό της ΕΕ, ένα λαό που υποφέρει από την ακρίβεια, την αδιαφάνεια, την αναλγησία και την ασυδοσία", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από την πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη Βάλμη της Ηλείας, ερωτηθείς για τις εξελίξεις σχετικά με τον Κώστα Σημίτη.

Η Βάλμη ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Παπανδρέου σε Αχαΐα και Ηλεία.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από την Κάτω Αχαΐα έδωσε τα συγχαρητήριά του στην αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν.

"Είμαι εδώ και είμαστε εδώ μαζί με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ για να συμπαρασταθούμε στην περιοχή που έχει χτυπηθεί σκληρά από τις πυρκαγιές πέρυσι και τους σεισμούς", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση της κυβέρνησης, να κηρύξει τους δυο νομούς σεισμόπληκτες περιοχές στο σύνολό τους, γεγονός που θα διευκολύνει την άμεση και αποτελεσματική βοήθεια στους κατοίκους.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ''είναι απαράδεκτο να θεωρούμε ότι με ένα φιλοδώρημα όπως το τριχίλιαρο πέρυσι στις πυρκαγιές και το πεντοχίλιαρο φέτος θα επιλύσει το πρόβλημα. Χρειάζεται και σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων και σχέδιο μακρόπνοης ανάπτυξης της περιοχής", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση νόμου για την αναγέννηση της Πελοποννήσου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ πριν τους σεισμούς, επισημαίνοντας ότι με μικρές συμπληρώσεις το σχέδιο αυτό μπορεί να καλύψει και τις τωρινές από τους σεισμούς καταστροφές.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Πάτρα στο υπό εκκένωση νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας", όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Βραχνέϊκα και την Κάτω Αχαΐα. Το μεσημέρι επισκέφθηκε τις περιοχές Νησί και Βάλμη στο νομό Ηλείας.

Εξόρμηση ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια


Ενημερωτική εξόρμηση για το θέμα της ακρίβειας σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ σήμερα και αύριο, οπότε θα μοιράσει φυλλάδια στις εθνικές οδούς και τα λιμάνια, ενώ θα υπάρξουν την επόμενη εβδομάδα κλιμάκια βουλευτών και στελεχών του Κινήματος τα οποία θα κάνουν εκστρατεία ενημέρωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.


Δήλωση Γ.Παπανδρέου για το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία

«Δεν περνάνε στα κρυφά οι μεγάλες αποφάσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας το απορριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας που έγινε στην Ιρλανδία.

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι αντί να προσπαθήσουν να πείσουν τους λαούς της Ευρώπης, προτίμησαν να αποφύγουν τον σχετικό κόπο. Και πρόσθεσε ότι οι ηγεσίες έχουν καθήκον «να πείθουν και όχι να κρύβονται».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνεται της περαιτέρω ευρωπαϊκής ενοποίησης, τονίζει, όμως, ότι αυτή δεν πρόκειται να προχωρήσει αν δεν πεισθούν οι λαοί. Διότι, όπως αναφέρει, «ενημέρωση, διάλογος και γνώση, δίνουν τη δυναμική του ΝΑΙ».

Αναφέρει επίσης ότι «χωρίς ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο και ενημέρωση, για άλλη μια φορά, η Ευρώπη πέφτει θύμα μιας πολιτικής πρακτικής που φοβάται το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: