Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

ΠΑΣΟΚ: Εκστρατεία ενημέρωσης για την ακρίβεια

Kλιμάκια βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα εκστρατεία ενημέρωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας για την ακρίβεια, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Δηλώσεις Γ.Παπακωνσταντίνου

Θέλω να κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο κάτι, το έχουμε πει και το ξαναλέμε: δεν θα αφήσουμε αυτή την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί για την ακρίβεια. Είναι το μείζον ζήτημα που απασχολεί κάθε ελληνική οικογένεια, είναι το θέμα που έχει μπροστά του κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Εμείς, τόσο με δράσεις συγκεκριμένες, με ενημέρωση των πολιτών, όσο και με προτάσεις που φέρνουμε στη Βουλή, προτάσεις που φέρνουμε στην κοινωνία, θα είμαστε δίπλα στον πολίτη στο μεγάλο αυτό ζήτημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπακωνσταντίνου.

Επαναλαμβάνουμε: μπορούν να γίνουν μειώσεις τιμών και τώρα. Επαναλαμβάνουμε: η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα που έχει, μέσα από τον έλεγχο δημοσίων επιχειρήσεων, για να μειώσει κρατικά τιμολόγια και να χρησιμοποιήσει όλο το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνθήκες μη σωστού ανταγωνισμού στην αγορά, οι εναρμονισμένες πρακτικές, τα ολιγοπώλια, για να έχουμε μείωση τιμών.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ θετικές και οι πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι καταναλωτές. Πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με μποϊκοτάζ, πρωτοβουλίες που φέρνουν και τις επιχειρήσεις προ των ευθυνών τους.

Να θυμίσουμε ότι, όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατάθεσε αυτή την πρόταση στη Βουλή, ακούσαμε από την πλευρά του κ. Καραμανλή και του κ. Αλογοσκούφη θετικά πράγματα. Μας είπαν ότι «έχει κάποια θετικά στοιχεία, είναι μια καλή βάση». Είναι προφανές ότι, όλα αυτά, ήταν λόγια στον αέρα. Διότι τώρα που κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση το απορρίπτει. Θέλει να το βελτιώσει; Ας το βελτιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: