Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - Αυτός ο παπάς... όαση στην εποχή που ζούμε

«Επίθεση» Ιερώνυμου σε Ανθιμο

«Επίθεση» Ιερώνυμου σε Ανθιμο

«Χειμαρρώδης» ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την ομιλία του στις σημερινές εκλογές για τους νέους μητροπολίτες.

Ο Αρχιεπίσκοπος «επιτέθηκε» στον κ. Ανθιμο για τις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς για όλα τα ζητήματα -και κυρίως τα εθνικά- χωρίς να λογαριάζει κανέναν.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε στην ομιλία του:

«Η Εκκλησία δεν φοβήθηκε, ούτε φοβάται να υπερασπιστεί την αλήθεια Της έναντι οιουδήποτε θεσμού ή προσώπου που παρουσιάζεται να την υπονομεύει ή να την απειλεί.

Ομως οι μεμονωμένες δονκιχωτικές υπερβολές και παρεμβάσεις και οι αυτονομημένες αγωνιστικές εξάρσεις, όταν μάλιστα δεν είναι εντελώς σαφές εάν αντανακλούν κυρίως ατομικές φιλοδοξίες ή στόχους και πάντως δεν υπηρετούν εντέλει το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας, δεν συνιστούν καλά έργα.

Τέτοια φαινόμενα θέτουν σε κίνδυνο και υποσκάπτουν την εγκυρότητα και τη σοβαρότητα των θέσεών μας έναντι της σύγχρονης πραγματικότητας, α
φού συνεπάγονται τελικά τη συγκαταρίθμηση των εκκλησιαστικών απόψεων και τοποθετήσεων ανάμεσα στις ποικίλες λαϊκιστικές ή αντιδραστικές απόψεις που προσφέρουν προς κατανάλωση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Εκκλησία δεν νομιμοποιείται να λέει κούφια λόγια θορυβώντας ως κύμβαλο αλαλάζον, αλλά οφείλει να έχει λόγο ουσιαστικό, αγαπητικό και σωστικό, και πάντως όχι συνθηματολογικό, εκκοσμικευμένο και διασπαστικό.

Εν ολίγοις, έχουμε χρέος να εγκαταλείψουμε το εγώ και να κινηθούμε στο πλαίσιο του εμείς»
.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε επίσης σε όλους τους ιεράρχες:

«Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε παντογνώστες, καθώς και ότι η σύγχρονη πραγματικότητα είναι περιπλοκότερη, απαιτητικότερη και διαφορετική απ’ ό,τι γνωρίζαμε και με ό,τι διαλεγόμαστε ακόμη και στο σχεδόν πρόσφατο παρελθόν».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αναρωτιέμαι σε ποιόν άλλον ταιριάζουν αυτές οι παραινέσεις :-)