Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Συνέντευξη τύπου του Γιώργου Παπανδρέου


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ζάππειο ο Γιώργος Παπανδρέου, με φόντο τις πολιτικές αναταράξεις που έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η εμπλοκή του Θόδωρου Τσουκάτου στην υπόθεση της Siemens.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το αίτημά του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής όχι μόνο για τη Siemens, αλλά και για τα ομόλογα, τις υποκλοπές και το Χρηματιστήριο. Ζήτησε, μάλιστα, να παραταθουν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε να μπορέσουν να συσταθούν οι εξεταστικές για τη διερεύνηση της εμπλοκής πολιτικών προσώπων στα σκάνδαλα και στη συνέχεια να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για "πρόσωπα που κηλιδώνουν την πολιτική ζωή, δεν έχουν μπέσα και πολλές φορές χρησιμοποιούν και την κομματική σημαία για να κάνουν τις δουλειές τους" και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην υπόθεση της Siemens, ενώ αντιθέτως, η ΝΔ "κωφεύει".

"Φοβάται; Δεν θέλει; Εχει 'μαλλιάσει' η γλώσσα μου από το 2004 επαναλαμβάνοντας την ανάγκη διακομματικής συναίνεσης και λήψης άμεσων μέτρων για τη διαφάνεια στη χώρα μας, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αυτονομία της πολιτικής απέναντι σε πάσης φύσεων ειδικά συμφέροντα" τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση για την εντιμότητα και την ακεραιότητα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ άφησε αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι οι απόψεις πρέπει να διατυπώνονται σε συλλογικό πλαίσιο και να μην εμφανίζονται ως "κοκορομαχία".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι "υπό ομηρία, ισχυρών συμφερόντων, είτε οικονομικών είτε εξωθεσμικών", ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη και ότι είναι υπεύθυνη για την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς για τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, κατηγορώντας τον ότι κάνει επιλεκτικές διαρροές πληροφοριών για εμπλοκή στο σκάνδαλο της Siemens, με γνώμονα την κομματική τοποθέτηση.

Περισσότερα στην συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: