Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο, 28 Ιουνίου 2008

«Τρένο του Πολιτισμού»: Ένα πρωτότυπο ταξίδι στον χώρο της τέχνης από τη Νομαρχία Έβρου

Ένα πρωτότυπο ταξίδι στον χώρο της τέχνης ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου το βράδυ από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης με όχημα το «Τρένο του Πολιτισμού» και «μηχανοδηγό» τη Νομαρχία Έβρου.

Τρία βαγόνια, μιας παλιάς εμπορικής αμαξοστοιχίας του Ο.Σ.Ε. που παραχωρήθηκαν στη Νομαρχία Έβρου μεταμορφώθηκαν σε έναν πολύχρωμο και πολυδιάστατο χώρο πολιτιστικών δράσεων, μέσα από τις οποίες μπορεί κανείς να «ταξιδέψει» στην τέχνη, την παράδοση, την ιστορία και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία του ακριτικού νομού.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο ευρωπαϊκό διασυνοριακό πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο της Κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG III Ελλάδα-Βουλγαρία με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη και προβολή των στοιχείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Αξιοποιώντας τη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σβίλενγκραντ, το Τρένο του Πολιτισμού θα ταξιδεύει από πόλη σε πόλη μεταφέροντας πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε κάθε σταθμό, δημιουργώντας με τις πλούσιες και ποιοτικές εκδηλώσεις του πολιτιστικό γεγονός για κάθε περιοχή.

Η Αλεξανδρούπολη, οι Φέρες, το Τυχερό, το Σουφλί, τα Λάβαρα, το Διδυμότειχο, η Ορεστιάδα, η Νέα Βύσσα, τα Δίκαια και το Σβίλενγκραντ της Βουλγαρίας θα είναι οι πρώτοι σταθμοί που θα το υποδεχτούν.

Πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων

Το «Τρένο του Πολιτισμού» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III,θα μεταφέρει στους Δήμους του Έβρου και από το φθινόπωρο και στο Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας, πλούσια πολιτιστικά δρώμενα και θα φιλοξενεί στα βαγόνια του ποικίλες εκθέσεις και εκδηλώσεις: Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες, θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, μπαλέτο, παραδοσιακούς χορούς, συναυλίες σύγχρονης μουσικής, παραστάσεις κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών, εργαστήρια κατασκευής κούκλας και φιγούρας καραγκιόζη, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και βιβλίου καθώς και παρουσιάσεις συγγραφέων του Έβρου.

Φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν 220 εκδηλώσεις σε όλο τον Έβρο, από τις οποίες άλλες θα γίνουν μέσα στα βαγόνια, άλλες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς των πόλεων όπου θα σταθμεύει το τρένο και άλλες μέσα στις πόλεις και στα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: