Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008

Ο ΔΟΛ και το "δράμα" του ΠΑΣΟΚ

Από το blog ApoMesa.info: Παρασκήνιο, νέα & αναλύσεις από μέσα!"Το ΠαΣοΚ βυθίζεται στην κρίση. Η ρήξη του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη, που οδήγησε στην απομάκρυνση του δεύτερου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, διχάζει βαθιά το κόμμα και την παράταξη, ενώ πυροδοτεί σενάρια για απρόβλεπτες εξελίξεις, ακόμη και το εντελώς ακραίο ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος."

Αυτά γράφει η καλή συνάδελφος Δ. Κρουστάλλη στο Κυριακάτικο Βήμα.

Κι όπως ξέρουμε καλά, τέτοια άρθρα εκφράζουν 100% την γραμμή του ΔΟΛ, ειδικά στην συγκεκριμένη έκδοση.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι η σύντομη περίοδος χάριτος μεταξύ Λαμπράκη-Ψυχάρη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τελείωσε καθώς για τους εκδότες η διαγραφή του "αγαπημένου τους" Κ. Σημίτη ήταν casus belli.

Θα το πάνε όμως μακρυά;

Η εκτίμηση του apomesa -που βασίζεται σε πληροφορίες για τις οποίες έχουμε κάνει λόγο παλιότερα- λέει ως όχι, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει συρρικνωθεί επικίνδυνα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Σ. Ψυχάρη.

Ο στόχος θα είναι να τελειώσει ο Γ. Παπανδρέου το συντομότερο δυνατό.

Τα σενάρια περί ίδρυσης νέου κόμματος που αναπαράγει και το Βήμα, δεν έχουν βάση, ούτε έχει γίνει καμία σοβαρή κίνηση μέχρι τώρα παρά τα όσα έχουν γραφτεί.

Οπότε θα περιμένουμε ανάλογη συνέχεια, με την γραμμή της εφημερίδας να θυμίζει έντονα την περίοδο μετά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο Σεπτέμβρη.

Περίπου το ίδιο ισχύει και για τον Πήγασο του Γ. Μπόμπολα (κυρίως Έθνος, Πρώτο Θέμα και Ημερησία) κι ας μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή ΔΟΛ και ομίλου Μπόμπολα στον Τηλέτυπο (και άρα στο Mega) είναι αθροιστικά πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη οποιουδήποτε άλλου μετόχου...

Όσο για τον Β. Ρέστη, που πλέον ως μέτοχος τόσο του ΔΟΛ όσο και του Τηλέτυπου (άμεσα και έμμεσα), η άποψή του αποκτά βαρύνουσα σημασία, φαίνεται να συμφωνεί με την κυρίαρχη γραμμή (γέρνοντας μάλιστα προς τα δεξιά το "καράβι"), αν και επίσημα δηλώνει ότι δεν ανακατεύεται σε αυτά, καθότι βλέπει τις παραπάνω συμμετοχές του "καθαρά ως επένδυση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: