Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Γιώργος Παπανδρέου

Σ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ («ΑΞΙΑ»): Κύριε Πρόεδρε αν έχετε σκεφτεί εκ νέου την απόφασή σας να μπει στους κόλπους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς το Κόμμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Ταλάτ και εξ αιτίας της ίδιας της ιδιαιτερότητας, δηλαδή ότι δεν έχει αναγνωριστεί ευρέως ως κράτος, το Κόμμα Χάτσι στο Κόσοβο. Είναι θέμα που θα το εξετάσετε ως επανεκλεγείς Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ευχαριστώ για την ερώτηση, είναι χρήσιμη. Πρώτα απ' όλα, να ξέρετε ότι άλλο τα κράτη, άλλο τα κόμματα. Άλλο η κοινωνία των πολιτών, και άλλο οι αναγνωρίσεις κρατών. Δεν υπάρχει αναγνώριση του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, όπως, ως ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον, δεν έχουμε αναγνωρίσει και την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος και η ανάδειξη από τις κοινωνίες προοδευτικών δυνάμεων, που μπορούν να συμμετέχουν, είτε ως παρατηρητές, είτε αργότερα και ως μέλη και ανάλογα βεβαίως με τη συμπεριφορά τους - διότι περνάει από μια Επιτροπή Δεοντολογίας - που θα συμβάλλουν στην ειρήνη και στην επίλυση αυτών των περιφερειακών προβλημάτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήθελα να ευχηθώ στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον κ. Χριστόφια, και στον κ. Ταλάτ, που συναντιέται μαζί του τις μέρες που ξεκινάμε εμείς τις δικές μας εργασίες, καλή επιτυχία για την προσπάθειά τους για μια βιώσιμη λύση, που σέβεται και τις διεθνείς αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και βεβαίως και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

1 σχόλιο:

spyros1000 είπε...

ΤΙ ΟΡΕΞΗ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ...
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ....