Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Με νόμιμα παραστατικά οι «χορηγίες» της Siemens (και) σε πολιτικά πρόσωπα

Από το Πρώτο Θέμα
της Βασιλικής Κοκκαλη

Επιπλέον, διευκρινίσεις για τα περί «παροχών σε διάφορα πρόσωπα πολιτικά και μη» έδωσε σήμερα στον κ. Παναγιώτη Αθανασίου ο αρχιλογιστής της Siemens κ. Κυριάκος Μικές, ο οποίος κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση. «Είχα βάλει υπογραφές σε παροχές που δόθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση της εταιρείας (Κ. Χριστοφοράκο) σε διάφορα πρόσωπα πολιτικά και μη. Όταν μιλάω για παροχές αναφέρομαι σε μικρά δώρα για τις ονομαστικές τους εορτές, για τα Χριστούγεννα, για το Πάσχα κ.λπ.» είχε πει χαρακτηριστικά στην αρχική του κατάθεση ο κ. Μικές παραδίδοντας παράλληλα στον κ. Αθανασίου καταστάσεις δωρεών, τιμολόγια του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», παραστατικά εξόδων γενικής διεύθυνσης χρονικής περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου 2006 αλλά και μέρος τιμολογίων παροχής υπηρεσιών των εταιρειών Silvi AG Ltd και Byurakh Ltd και κάποιες εκ των εντολών πληρωμής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή κατάθεσή του ο κ. Μικές φέρεται να αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες τις «παροχές» που δίνονταν από τη Siemens με όλα τα νόμιμα παρασιτικά (τιμολόγια).Σύμφωνα, όμως, με δικαστικές πηγές, αυτό ακριβώς το γεγονός, δηλαδή η έκδοση τιμολογίων από τη Siemens δεν στοιχειοθετεί ποινική εμπλοκή των προσώπων που απολάμβαναν τις «χορηγίες» της εταιρείας, αφού η ύπαρξη παραστατικών κάθε άλλο παρά εκροή «μαύρου» χρήματος υποδηλώνει.

Εν τω μεταξύ, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ κ. Γιώργος Σκαρπέλης, που είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, ζητεί από τον κ. Αθανασίου να καλέσει νέους μάρτυρες για κατάθεση.

Πρόκειται, όπως υποστηρίζει, για πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση. Παράλληλα ζητεί να εντοπιστούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι Off-Shore εταιριών, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία που παρέδωσε στον εισαγγελέα η δικηγορική εταιρεία « Debevoise-Plimpton».

-

Κάτι μου λέει πως ασχολούμαστε με τις "τρίχες" ώστε να μπερδευτεί στη λάσπη η υπόθεση και να καλυφθούν έτσι οι... "τριχιές"

Δεν υπάρχουν σχόλια: