Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Siemens - ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Από το Εθνος
Της Μ. ΜΠΕΝΕΑ

Τρέχει για τις διώξεις ο εισαγγελέας

Σε... αγώνα δρόμου αναμένεται να αποδυθεί ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, προκειμένου να ολοκληρώσει τη δικαστική έρευνα για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens πριν από το τέλος Ιουνίου, προκειμένου στη συνέχεια να ανατεθεί η δικογραφία σε εφέτη - ανακριτή.

Οπως δήλωσαν στο «Εθνος» δικαστικές πηγές, στόχος είναι να «κλείσει» η προκαταρκτική εξέταση το συντομότερο και να ασκηθεί άμεσα η ποινική δίωξη από τον κ. Αθανασίου. Η ποινική δίωξη αναμένεται να είναι σε βαθμό κακουργήματος, θα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και θα αφορά τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο λόγος της εισαγγελικής... βιασύνης είναι τα στενά χρονικά περιθώρια για τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, που πρέπει να έχει συγκληθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς στη συνέχεια ξεκινούν τα τμήματα θερινών διακοπών.

Εάν δεν υπάρξει άλλη απρόοπτη εξέλιξη τις επόμενες ημέρες στην έρευνα του κ. Αθανασίου, όπως συνέβη με τα τιμολόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έβγαλαν εκτός προγραμματισμού τον εισαγγελέα, τότε η υπόθεση οδεύει σύντομα προς την άσκηση ποινικής δίωξης.

Νέες καταθέσεις
Κανένας, ωστόσο, δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις, όταν μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου νέοι μάρτυρες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν στην υπόθεση μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, δεν θα είναι ο μοναδικός μάρτυρας, καθώς νέα στοιχεία που κατέθεσε στον κ. Αθανασίου την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωπος του αμερικανικού γραφείου Debevoise - Plimpton, που διενεργεί ανακρίσεις για λογαριασμό της γερμανικής Siemens, προκαλούν -κατά πληροφορίες- νέες κλήσεις προσώπων με την ιδιότητα του μάρτυρα.

Ο... φόβος είναι μήπως οι καταθέσεις των νέων προσώπων προκαλέσουν ντόμινο νέων δικαστικών εξελίξεων, καθώς από τις καταθέσεις τους ενδεχομένως να προκύψουν νέοι μάρτυρες, νέα στοιχεία κ.λπ. Σε αυτή την περίπτωση, εάν δηλαδή η έρευνα τραβήξει και μετά το τέλος Ιουνίου, φαίνεται -κατά πληροφορίες- να έχει επιλεγεί άλλο... σενάριο.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα ασκηθεί η ποινική δίωξη από τον κ. Αθανασίου όποτε ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα, θα ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικό ανακριτή -όχι εφέτη - ο οποίος θα κρατήσει την έρευνα στο «ρελαντί» όλο το καλοκαίρι, προκειμένου στο μεταξύ να ανοίξουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε ξένες τράπεζες. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών τον Σεπτέμβριο και θα ανατεθεί η ανάκριση σε ειδικό εφέτη - ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: