Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Siemens - ΠΑΣΟΚ : Ολα και για όλους στο φως

Απο το Εθνος
Του ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗ

ΠΑΣΟΚ
Ολα και για όλους στο φως

Το όργιο των φημών και των διαρροών σχετικά με τα ονόματα και τις υποθέσεις που υπάρχουν στον φάκελο της Simens επιβεβαιώνει -σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ- την ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με τις επιπτώσεις του σκανδάλου στο πολιτικό σύστημα. «Ο πολιτικός κόσμος δεν αντέχει την ισοπεδωτική και διάχυτη καχυποψία και απαξίωση», δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος, Ευ. Βενιζέλος.

Τόνισε πως «η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει αμέσως τη στάση της και να αποδεχθεί τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ», ή -έστω- να επιληφθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και αν το αφήσουμε θα δημιουργήσει ένα απόστημα μεγάλο, το οποίο θα κακοφορμίσει και θα κακοφορμίσει εις βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας», προσέθεσε ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, και εστίασε τα πυρά του στο πρόσωπο του Κ. Καραμανλή.

Είπε πως ο πρωθυπουργός απεδείχθη κατώτερος των εξαγγελιών του για διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς και ότι «επιχειρεί συστηματικά τη συγκάλυψη, ανίκανος ν αντιδράσει μπροστά στην αποκάλυψη μιας σαθρής εξουσίας».

Οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου στέκονται ιδιαίτερα στην άρνηση της ΝΔ να δεχθεί την εξεταστική επιτροπή και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καθοδηγήσει, όπως λένε, τις ενέργειες της Δικαιοσύνης.

«Η Δικαιοσύνη είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων, δεν γίνεται να υπάρχει διερεύνηση ενός τόσο μεγάλου σκανδάλου μέσα από διαρροές στον Τύπο, μέσα από επιλεκτικές διαρροές και μέσα από μια συνεργασία Δικαιοσύνης και κυβέρνησης», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη και, δυστυχώς, δικαστικοί λειτουργοί δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: