Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Υπόθεση Siemens - Οι «γκρίζες ζώνες» στα τιμολόγια του Κυριάκου

Από το Έθνος
του ΗΛΙΑ ΜΑΡΟΥΤΣΗ

Οι «γκρίζες ζώνες» στα τιμολόγια του Κυριάκου

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι το μαύρο χρήμα δεν διακινείται με τιμολόγια, όμως από τα τιμολόγια που φέρουν τον όνομά του στους φακέλους της Siemens προκύπτουν μια σειρά από γκρίζες ζώνες σχετικά με την προμήθεια του εξοπλισμού για το πολιτικό του γραφείο.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την εταιρεία ANADELTA, υπεργολάβο της Siemens, προμηθεύτηκε ο βουλευτής καλωδιώσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό έναντι 16.400 ευρώ. Μόνο που η συγκεκριμένη εταιρεία με έδρα στα Βριλήσσια εξειδικεύεται στον ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος θα ήταν μάλλον άχρηστος στο γραφείο του βουλευτή.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπεργολάβος της Siemens, Comconet, αμείφθηκε με 36.628 ευρώ για ηλεκτρολογική εγκατάσταση, καλωδίωση και οργάνωση computer room. Οπως προκύπτει από τα παραστατικά, η εγκατάσταση δεν έγινε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη αλλά στα γραφεία της εταιρείας, η οποία λίγους μήνες μετά έκλεισε.

Ενα ακόμα γκρίζο σημείο στην υπόθεση είναι ότι για τον εξοπλισμό από την εταιρεία ANADELTA για τον οποίο υπάρχει δελτίο αποστολής υπάρχει και δελτίο επιστροφής την ίδια ημέρα. Παρ όλα αυτά ο εξοπλισμός πληρώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη. Πέρα από κάθε λογιστική πρακτική και λογική είναι το πώς τιμολόγια άλλων εταιρειών βρέθηκαν στο λογιστήριο και στα βιβλία της Siemens.

Οι... συμπτώσεις

Η επιταγή με την οποία ο κ. Μητσοτάκης πλήρωσε στη Siemens στις 2 Ιουνίου 43.850 ευρώ, δεν είναι δίγραμμη όπως ορίζει ο νόμος για ποσά άνω των 15.000 ευρώ, ενώ εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι δεν είναι ονομαστική.

Μεγάλες είναι οι συμπτώσεις γύρω από τις ημερομηνίες κατά τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να εξοφλεί στη Siemens τα ποσά που χρωστάει από την προμήθεια εξοπλισμού.

Η πρώτη δόση που καταθέτει στη Siemens ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα μήνα μετά την απομάκρυνση του κ. Χριστοφοράκου από τη θέση του, ενώ η δεύτερη δόση ύψους περίπου 40.000 ευρώ κατατίθεται ένα μήνα μετά, τον Μάρτιο του 2008, όταν στη Βουλή συζητείται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα.

Η τρίτη πληρωμή γίνεται στις 2 Ιουνίου, τρεις ημέρες μετά την έφοδο του εισαγγελέα στα γραφεία της Siemens και μία μέρα πριν από την κατάθεση των τιμολογίων στον δικαστικό λειτουργό από τον υπάλληλο της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: