Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

ΠΑΣΟΚ: Επρεπε ήδη να έχει ζητηθεί η παραίτηση του Μ. Λιάπη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση της Siemens εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις, ο κύριος Λιάπης είναι έκθετος, δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις, ούτε έχει προσκομίσει αποδείξεις για τα λεγόμενά του. Έκθετη είναι και η κυβέρνηση, που τον καλύπτει, και ο κύριος Καραμανλής που τον διατηρεί στην κυβέρνησή του. Έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει την παραίτησή του και αυτό γιατί έχει δημιουργηθεί ένα μείζον ζήτημα ηθικής τάξης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού, απάντησε: «Μας είναι αδιανόητο πώς μπορεί να είναι ακόμα μέλος της κυβέρνησης».

Πρόσθεσε δε πως «σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και την πρακτική του Γιώργου Παπανδρέου, το τεκμήριο της πολιτικής ευθύνης δεν το αντιλαμβάνονται ούτε ο κύριος Λιάπης ούτε ο πρωθυπουργός».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη πως το θέμα της Siemens θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και όταν το κόμμα είναι έτοιμο θα υπάρξουν και πρωτοβουλίες.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν μίλησε συνολικά για την Δικαιοσύνη, αλλά για μερικούς επίορκους δικαστές».

Σε ερώτηση αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει κάποιες έρευνες για τα περί εισροής χρημάτων από τη Siemens στα κομματικά του ταμεία, ο κύριος Παπακωνσταντίνου είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει στο εσωτερικό του και έχει θωρακίσει περαιτέρω την λειτουργία του» και πρόσθεσε ότι «κάθε πολίτης αναρωτιέται αν η υπόθεση Siemens εξαντλείται στον κύριο Τσουκάτο».

«Υπάρχουν 90 φάκελοι στην ελληνική Δικαιοσύνη, έχουν μεταφραστεί 30 και αναρωτιέμαι πόσους κοίταξε ο ένας εισαγγελέας με τη μία βοηθό. Είναι προφανές ότι ο τρόπος με τον οποίο διενεργήθηκε η όλη διαδικασία δεν δείχνει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση να υπάρξει φως. Εμείς αυτό ζητάμε. Φως για οποιονδήποτε, σε όποιον πολιτικό χώρο κι αν ανήκει» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: