Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Τα θέματα της καθημερινότητας και διαφάνειας, με ειδική αναφορά στην Siemens, κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών για την διαφάνεια, κορύφωση του οποίου ήταν η χθεσινή επιστολή του κ. Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό.

«Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στα ζητήματα αυτά μέχρι τέλους», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει άλλοθι σε κανέναν και όπου θα κληθούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας θα το κάνουμε». Επέκρινε δε τον υπουργό Επικρατείας λέγοντας πως χρειάστηκε «μιάμιση σελίδα απάντησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να μας πει «ραντεβού τον Οκτώβριο» επειδή η μάχη κατά της διαφθοράς πάει διακοπές».

Αναφερόμενος, πάντα, στα θέματα διαφάνειας, ο εκπρόσωπος του Κινήματος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ εξετάζει όλες τις πρωτοβουλίες, νομικές ή πολιτικές, που μπορεί να πάρει, ώστε το θέμα αυτό να προχωρήσει, επανέλαβε δε ότι το Κίνημα θα είναι "παρόν" στην Διακομματική Επιτροπή του Οκτωβρίου, αλλά συμπλήρωσε ότι η πρόταση της παράταξης για μόνιμη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι θεσμικά πιο σωστή και δεν χάνεται και χρόνος.

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ σκέπτεται να «διευρύνει το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ με τα όσα προέκυψαν για την Cosmote», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κρίνει τις κινήσεις του, εν ευθέτω χρόνω, καθώς ήδη η μία υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ για τον ΟΤΕ έχει καταστεί σαφής η πρόθεση του Κινήματος να ζητήσει Προανακριτική Επιτροπή.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για το «αν το ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται για την χρονική στιγμή δημοσιοποίησης στοιχείων και αποστολής τους στην Βουλή, για τους πυραύλους TOR M1, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ πάντα προβληματίζεται για την χρονική αλληλουχία των γεγονότων", όταν, όπως ισχυρίσθηκε, "γνωρίζουμε, πως δυστυχώς ένα μέρος της Δικαιοσύνης επηρεάζεται και χειραγωγείται από την κυβέρνηση".

Σε ό,τι αφορά τα θέματα καθημερινότητας η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε σ΄ εκείνα της ακρίβειας, της πολιτικής προστασίας και της διαχείρισης υδάτων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, "υπάρχουν τεράστια ελλείμματα στην πρόληψη των πυρκαγιών" αναφέροντας ότι «μία ώρα πτήσης ενός Canadair ισοδυναμεί με τα κονδύλια πρόληψης ενός δήμου για ένα χρόνο».

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στην Πυροσβεστική υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μέσων, ενώ αναφερόμενος στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών είπε ότι έχει «περάσει ένας χρόνος και δεν έχει προχωρήσει τίποτα».

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου, επικαλούμενος δέσμευση του πρωθυπουργού ότι «ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος» είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά «τώρα την δημοσιοποίηση όλων των ψηφιακών χαρτών, ώστε να δούμε τι ήταν δάσος, τι έχει καεί, και πώς είναι η κατάσταση τώρα».

Για τους υδάτινους πόρους, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με φαινόμενα λειψυδρίας», επέρριψε ευθύνες στη ΔΕΗ για κακή διαχείριση των αποθεμάτων και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να κινηθεί με πρόγραμμα εξοικονόμησης υδάτινων πόρων, σχέδια διαχείρισης ανά υδατικό διαμέρισμα και σύσταση των αντίστοιχων φορέων διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: