Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΖΟΡΜΠΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για Σκοπιανό, Ζορμπά, και ΠΑΣΟΚ, είπε τα εξής.





ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο Σκοπιανό , έχουμε σήμερα επιστολή της κυρίας Μέρκελ προς τον κ. Γκρούεφσκι, στην οποία αναφέρει ότι ένα είναι το θέμα και αυτό το όνομα. Πιστεύετε ότι η τακτική του κ. Γκρούεφσκι θα αποδώσει και ποιο είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στους γειτόνους μας;

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Έχω την αίσθηση ότι η διεθνής κοινότητα ολοένα και περισσότερο θα αντιλαμβάνεται τη μετριοπάθεια και την ορθότητα των ελληνικών θέσεων. Νομίζω ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει ξεπεράσει τα όρια που είναι ανεκτά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως για τη διευθέτηση τέτοιων θεμάτων στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν έχει άλλα περιθώρια. Πρέπει να πάρει πίσω όλα τα ακραία αιτήματα τα οποία έχει εκδηλώσει τον τελευταίο καιρό και νομίζω ότι είναι η ώρα να επανέλθει στο τραπέζι του ουσιαστικού διαλόγου για τη διαμόρφωση μιας λύσης που είναι κοινά αποδεκτή και σέβεται τις γεωγραφικές, τις πολιτιστικές και τις ιστορικές ιδιαιτερότητες των δύο λαών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Κυβερνητικά στελέχη λένε ότι περιμέναμε αποκαλύψεις από τον κ. Ζορμπά, τελικά δεν έγιναν αποκαλύψεις.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Χθες απεκαλύφθη ότι υπάρχει ένα οργανωμένο κυβερνητικό παράκεντρο το οποίο έχει πρόσβαση στις απόρρητες διαδικασίες ερευνών. Ήταν επίσης προφανής ο στόχος της κυβέρνησης να εκπαραθυρώσει τον κ. Ζορμπά, να του κλείσει το στόμα, να μην αποκαλύψει τις ροές του «μαύρου» πολιτικού χρήματος και τις διαδρομές του προς τα κομματικά ταμεία της ΝΔ και στον ευρύτερο νεοδημοκρατικό περίγυρο. Επιπλέον, υπάρχει και ένας άλλος στόχος να διακοπούν οι έρευνες της Αρχής, η οποία έχει μια δικιά της ευελιξία για τις υποθέσεις Siemens και ομολόγων. Αυτό ήταν προφανές.

Χθες εξάλλου υπήρχε μια διαφορετική προσέγγιση, άλλα μας είπε ο κ. Ζορμπάς για τα ίδια θέματα, δηλαδή για τη συνεργασία του με την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη και τις υποδομές τις οποίες είχε στη διάθεσή του, άλλα μας είπε ο κ. Αλογοσκούφης. Σε κάθε περίπτωση, η Βουλή, είναι ένας χώρος , τον οποίο πρέπει όλοι να σεβόμαστε. Εάν είναι ο υπουργός ψευδόμενος, πρέπει να παραιτηθεί αμέσως. Εάν είναι ο κ. Ζορμπάς ψευδόμενος, πρέπει να του ζητηθεί αμέσως η παραίτησή του για λόγους παραδειγματισμού όσον αφορά τη λειτουργία του πολιτεύματος και το σεβασμό του κοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που είπε ότι δεν είναι ορόσημο οι ευρωεκλογές, πέταξε λευκή πετσέτα πιστεύετε; Είναι κλίμα ηττοπάθειας;

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Νομίζω ότι όσο συντηρείται αυτή η συζήτηση περί του ύψους του πήχη του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών ή των όποιων εκλογικών αναμετρήσεων στην πραγματικότητα προσφέρουμε μια καλή υποστήριξη στη ΝΔ. Εκείνο που έχει σημασία για το ΠΑΣΟΚ , για όλους μας είναι εκείνο που τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχεια, είναι η ανυποχώρητη απόφασή μας προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μία μεγάλη αλλαγή και κυρίως για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και προοδευτικής πλειοψηφίας στη χώρα. Και αυτό προϋποθέτει πανστρατιά όλων των στελεχών μας και πάνω απ όλα προϋποθέτει ψυχική ενότητα στο ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Προϋποθέτει στις ευρωεκλογές νίκη;

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Προϋποθέτει να κερδίζουμε συνεχώς και να διαμορφώνουμε τη νέα πλειοψηφία σήμερα, αύριο , μεθαύριο και ενδεχομένως σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες είναι πολύ πιθανό να φέρει η ΝΔ.

Οι ευρωεκλογές είναι πολύ μακρινός χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: