Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην "Ελευθεροτυπία"

Αποφασισμένος να προχωρήσει τη σύγκρουση, για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος παπανδρέου σε συνέντευξή του στη "Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία" και σημειώνει ότι προσυπογράφει όλα όσα είπε ο κ. Παπούλιας στη δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ευθύνεται προσωπικά ο ίδιος για την κακή κατάσταση της οικονομίας και τα προβλήματα των πολιτών, όπως και για τις υποθέσεις σκανδάλων, διότι αρνείται τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, έκρυψε το πόρισμα Ζορμπά για τα ομόλογα, που ανέφερε για "μαύρο χρήμα" που "κατευθύνθηκε στα γαλάζια ταμεία", καθώς και διότι διατηρεί στη θέση της τη διοίκηση του ΟΤΕ μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της "Γερμανός". "Δεν είναι βαριές οι καταγγελίες τηςς αντιπολίτευσης", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, "ειναι βαριές οι ευθύνες της συγκάλυψης".

Ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ, με τις πρακτικές της, μας πάει πίσω στις πρακτικές του 1960 και πρόσθεσε ότι τις "μίζες" και την "προστασία των καρτέλ", την πληρώνει τελικά ο πολίτης.

Σχετικά με το αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι η συζήτηση αυτή μοιάζει με πνιγμό σε μια κουταλιά νερό, ενώ παράλληλα επιμένει ότι η ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι διαφορετική, καθώς ο πολίτης "αισθάνεται ότι δεν κρίνεται η κυβερνητική εξουσία". Ωστόσο, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα διεκδικεί τη νίκη και αυτό θα κάνει και στις ευρωεκλογές.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να δώσει πρόβλεψη για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών και περιορίσθηκε να αναφέρει ότι το κόμμα του είναι έτοιμο, ανά πάσα στιγμή, να δώσει την εκλογική μάχη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη συνοχή του Κινήματος, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ενότητα βασίζεται στο κοινό μας πρόγραμμα και όχι σε λυκοφιλίες παλαιών ομαδαρχών και αναφερόμενος στην εσωκομματική αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου, δήλωσε: "προσωπικά έχω κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν".

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι επανίδρυση του Κινήματος δεν σημαίνει αλλαγή ονόματος και συμβόλων και πρόσθεσε ότι το κόμμα αλλάζει καθημερινά.

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν εκπροσωπεί το "μικρό ΠΑΣΟΚ", το οποίο "είναι το ΠΑΣΟΚ των ομαδαρχών και των θεσιθηρών".

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν περιθώρια επαναπροσέγγισης με την κ. Σημίτη, κι αν ο τέως Πρωθυπουργός θα περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του Κινήματος, ο κ. Παπανδρέου προτίμησε να απαντήσει λέγοντας ότι το μόνο ενδιαφέρον του είναι η απαλλαγή της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση.

Σχετικά με το θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΝ ο κ. Παπανδρέου απέδωσε την άρνηση του ΣΥΝ στην επιδίωξη του συγκεκριμένου κόμματος να περιχαρακώσει τον κομματικό του χώρο. Και επισήμανε ότι "είναι η ώρα για γενναίες αποφάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδα και θα δώσουν μια προοδευτική προοπτική στην Ελλάδα".

Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, διεκδικεί τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και την αυτοδυναμία, αλλά και επιδιώκει ευρύτερες συνεργασίες. Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και έθεσε το δίλημμα "ποιό κόμμα θέλει ο λαός να πάρει την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση: το σημερινό κόμμα της ΝΔ ή το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ";

Δεν υπάρχουν σχόλια: