Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την πολιτική εκπρόσωπο για θέματα

Ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή, και την πολιτική εκπρόσωπο για θέματα

Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, αποτελούμενο από βουλευτές της Β’ Πειραιά του Κινήματος και κομματικά στελέχη της περιοχής, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Περάματος, όπου συνομίλησε με τον Δήμαρχο, Γιάννη Γλύκα.

Στη συνέχεια, τα μέλη του Κλιμακίου επισκέφθηκαν τον χώρο του δυστυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους και τις τοπικές αρχές για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περάματος, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:



Ε. ΤΣΟΥΡΗ: Κατ’ αρχήν, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και την συμπαράστασή μας προς τις οικογένειες των θυμάτων. Δυστυχώς, η ασυδοσία, η έλλειψη κανόνων και ελέγχων στην κάθε φύσεως επιχειρηματική δραστηριότητα και η παντελής απουσία του κράτους έχουν θύματα.

Αυτή τη φορά, τα θύματα δυστυχώς ήταν ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι τυχαίο και οφείλει να προβληματίσει όλους μας, ότι μέσα σε 20 μέρες, είχαμε δύο προσαράξεις πλοίων, μία σύγκρουση πλοίου και το πρόσφατο, το χθεσινό τραγικό εργατικό δυστύχημα σε πλοίο.

Και ούτε μπορεί πλέον να θεωρηθεί σύμπτωση αυτή η επαναλαμβανόμενη συχνότητα εργατικών ατυχημάτων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Η κυβέρνηση καλείται να κυβερνήσει. Πέρα από την ενδελεχή έρευνα και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη, για τον σχεδιασμό και για την ουσιαστική παρέμβαση, την αποτελεσματική παρέμβαση του κράτους σ’ αυτές τις υποθέσεις.

Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και οδύνη και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων. Ας είναι το τραγικό αυτό δυστύχημα η απαρχή μιας βαθιάς αλλαγής στους τρόπους εργασίας, στους τρόπους ελέγχου στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Θέλω να επισημάνω, ότι η κυβέρνηση έχει απαξιώσει και τους θεσμούς της Επιθεώρησης Εργασίας. Η προστασία των εργαζομένων, η υγεία και η ασφάλειά τους πρέπει να είναι μπροστά από την όποια ευκαιριακή κερδοσκοπία. Να δοθεί ένα τέρμα πια σ’ αυτού του είδους τις κερδοσκοπικές δραστηριότητες και, ασφαλώς, οι εργαζόμενοι στο μέλλον να μπορούν να ζήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.

Ας είναι αυτό το δυστύχημα η απαρχή της βαθιάς αλλαγής.

Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: Θέλω να εκφράσω, ως βουλευτής της Β’ Πειραιά, τη βαθιά μου θλίψη και οδύνη για το τραγικό αυτό δυστύχημα. Θέλω να τονίσω επίσης ότι η κυβέρνηση της μίζας και της διαφθοράς αποδεικνύεται ότι είναι και μια κυβέρνηση ανασφάλειας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι πληρώνουν με τίμημα τη ζωή τους το μεροκάματο του τρόμου στο Πέραμα.

Θέλω επίσης να καταγγείλω τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος κατά τρόπο προκλητικό αδιαφορεί στα αιτήματα και της δημοτικής αρχής και των εργαζομένων να συναντηθούν και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να βρουν μία λύση, για να είναι αυτό το τελευταίο δυστύχημα και να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές.

Δυστυχώς, ο κ. υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας απαξιώνει τους θεσμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Κοινοβούλιο, στο οποίο είχαμε δηλώσει κατ’ επανάληψη και στον τελευταίο νόμο, ότι με το νόμο που φέρνουν, δεν δίνουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα της Ζώνης του Περάματος και ότι πολύ σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα.

Θρηνήσαμε πέρσι τέτοια εποχή θύματα, δυστυχώς φέτος θρηνούμε πολλαπλάσια. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για πλήρη αδιαφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: