Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ για Siemens - Δικαιοσύνη

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Στην υπόθεση Siemens, δεν κρίνεται μόνο το πολιτικό σύστημα, κρίνεται και η Δικαιοσύνη. Σήμερα, μετά από μία προανάκριση δεκαοχτώ μηνών, μία προανακριτική διαδικασία η οποία ήταν καθοδηγούμενη, χειραγωγούμενη, μία διαδικασία η οποία χαρακτηρίστηκε από διαρροές σε διάφορες κατευθύνσεις, σήμερα λοιπόν, ο αρμόδιος Εισαγγελέας, κ. Αθανασίου, επιλέγει να την κλείσει άρον - άρον. Επιλέγει να την κλείσει άρον - άρον, τη στιγμή που διαφαίνονται ευθύνες για εν ενεργεία υπουργούς της κυβέρνησης.

Είναι σαφές ότι, σε όλη αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση και, δια μέσου αυτής η Δικαιοσύνη, δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια. Δεν ενδιαφέρεται για να αποκαλύψει την αλήθεια. Ενδιαφέρεται για να συγκαλύψει την αλήθεια, για να κουκουλώσει το ζήτημα.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή, έχει ζητήσει να έρθουν όλα στο φως. Επανερχόμαστε σήμερα με τον πιο εμφατικό τρόπο στην ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή στη Βουλή. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Και ακριβώς όπως, οι πολιτικοί, οι οποίοι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στο ζήτημα αυτό, θα κριθούν, έτσι θα κριθεί και η Δικαιοσύνη για τις πράξεις της και τις παραλείψεις της, που έχουν οδηγήσει μία προανακριτική διαδικασία σε έναν τραγέλαφο διαδικαστικό, ο οποίος δεν τιμά το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Θέλω να κάνω κι ένα σχόλιο σχετικά με τα χθεσινά δημοσιεύματα, που αφορούν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στην οικογένειά του. Είδαμε χθες μια σειρά ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, που επιχειρούν με τον πλέον χονδροειδή τρόπο να εμπλέξουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την οικογένειά του στην υπόθεση Siemens. Είδαμε μία υπόθεση που εκτυλίχθηκε σε δύο πράξεις, είδαμε μία σκηνοθετημένη ιστορία, η οποία επιχείρησε να βάλει στο κάδρο τον κ. Παπανδρέου.

Για την ουσία της υπόθεσης δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε, πέρα από το ότι όσα ακούσαμε δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό για το οποίο όμως θέλουμε να μιλήσουμε, είναι για την κατασκευή αυτής της υπόθεσης. Για το τι σημαίνει ακριβώς αυτό. Και να βεβαιώσουμε τους πάντες ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να μιλάνε για το ζήτημα αυτό. Θα συνεχίσουν να ζητούν ευθύνες, όπου και αν βρίσκονται. Θα συνεχίσουν να μιλάνε για την αυτονομία της πολιτικής από κάθε είδους εξαρτήσεις. Δεν πρόκειται κανένας και τίποτα να μας εμποδίσει από το να κάνουμε αυτό ακριβώς το πράγμα. Ερωτήσεις.

Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε για μια σκηνοθετημένη πράξη. Από ποιους πιστεύετε ότι έχει σκηνοθετηθεί;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει. Χθες, είδαμε δηλώσεις ενός μάρτυρα, ο οποίος επικαλείτο ανύπαρκτες συναντήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και δηλώσεις ενός αρχηγού κόμματος, ο οποίος επεχείρησε να εμπλέξει τον αδελφό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ιστορία της Siemens, μέσω τρίτων. Και τα δύο αυτά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν θα κάνω εικασίες από πού προήλθαν. Απλώς, να θυμίσουμε σε όλους ότι ήρθαν την ημέρα ακριβώς που εγκαλείτο εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης για την σχέση του με το ζήτημα της Siemens και το μεγάλο σκάνδαλο που υπάρχει πίσω απ’ αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: