Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

ΠΑΣΟΚ- ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ για Siemens - Δικαιοσύνη

Στο έγκλημα της SIEMENS προστέθηκε χθες ένα νέο έγκλημα, ακόμα πιο βαρύ. Μια εκτροπή. Εκτροπή πολιτική, εκτροπή δικαστική. Την αποκλειστική ευθύνη γι΄αυτό φέρει πια ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κύριος Καραμανλής, η κυβέρνησή του, αλλά και η ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Μεγάλοι απόντες; Μεγάλοι απόντες απ’ αυτή την υπόθεση είναι το φως και η αλήθεια. Κυριαρχούν το παρασκήνιο με επιλεκτικές διαρροές, τα ψεύδη, η συσκότιση, η συγκάλυψη.

Η βαριά σκιά αυτής της εκτροπής αποτελεί και κατάχρηση, κατάφορη κατάχρηση της εξουσίας και, σπάνια στα 34 χρόνια της μεταπολίτευσης, είχαμε μια παρόμοια κατάχρηση εξουσίας και υπονόμευση της Δημοκρατίας.

Είχα και είχαμε προειδοποιήσει, μην επιχειρήσετε συγκάλυψη. Χθες, με τον πιο θρασύ τρόπο, η κυβέρνηση κατέλυσε θεσμούς, θεσμούς και αξίες και έκλεισε άρον-άρον την υπόθεση. Προφανώς, γιατί είχαν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που την ενοχοποιούσαν. Και για να πετύχει την συγκάλυψη, χρησιμοποιεί απροκάλυπτα την Δικαιοσύνη. Καταρρακώνει το κύρος της.

Απευθύνομαι στην συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών, των Ελλήνων δικαστών. Μην υποκύπτετε στις πιέσεις. Έχετε το λαό μαζί σας. Θέλει να σας εμπιστευθεί. Απαιτεί ανεξάρτητη και αδέσμευτη Δικαιοσύνη. Μην αφήνετε μια μειοψηφία επίορκων δικαστών να εκτελούν ως κομματικές μαριονέτες τα σχέδια που σχεδιάζονται σε κομματικά υπόγεια. Καταρρακώνεται η αξιοπιστία της Δημοκρατίας μας.

Η υπόθεση αυτή πλήττει βαριά τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση. Δεν μπορεί να σύρεται και να διασύρεται η δημοκρατική πολιτική ζωή του τόπου μας για να συγκαλυφθούν οι αμαρτίες της Νέας Δημοκρατίας.

Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο, ζήτησα να γίνει Εξεταστική Επιτροπή. Όλα στο φως. Και πρότεινα, προτείναμε, βήματα συγκεκριμένα για να βγει η χώρα από το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο, ένα αδιέξοδο για το οποίο ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία.

Ο κύριος Καραμανλής, με τη στάση του, έδειξε ότι είναι μέρος της κρίσης και οι ευθύνες, γι΄ αυτό του αναλογούν στο ακέραιο. Αλλά η χώρα μας, η Ελλάδα, τι φταίει; Δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος αυτής της μεγάλης κρίσης. Γιατί σήμερα, είναι πια αυταπόδεικτο ότι οι Έλληνες πολίτες, η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να προσδοκάν τίποτα απ’ αυτή την κυβέρνηση.

Πώς να εμπιστευθούμε μια κυβέρνηση που επιχειρεί συστηματικά να κρύψει τις αμαρτίες της, καταπατώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας και διαφάνειας; Πώς να εμπιστευθούμε μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση Καραμανλή, να διαχειρίζεται τον δημόσιο πλούτο, τον πλούτο του Ελληνικού λαού, να διαχειρίζεται τα Ασφαλιστικά Ταμεία; Πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε την προστασία των δικαιωμάτων μας από την κυβέρνηση αυτή; Πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε την διαχείριση των λεπτών εξωτερικών μας θεμάτων από την κυβέρνηση αυτή, τα θέματα της οικονομίας, την προστασία του εισοδήματος του Ελληνικού λαού απέναντι στην ακρίβεια;

Πώς μπορούμε να την εμπιστευθούμε, όταν η ίδια η κυβέρνηση καταπατά θεσμούς, λειτουργεί με αδιαφάνεια στα παρασκήνια, ψεύδεται και εξαπατά τον Ελληνικό λαό; Και το κάνει για να προστατεύσει άνομα, αδιαφανή συμφέροντα. Πώς μπορεί λοιπόν ο Έλληνας και η Ελληνίδα να προσδοκούν δικαιοσύνη και δίκαιη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους από μια κυβέρνηση που καταπατά κάθε έννοια δικαίου;

Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες, σε όλους εσάς. Δεσμεύομαι να συνεχίσω ακατάπαυστα τον αγώνα, με όλες μου τις δυνάμεις, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, μαζί με εσάς, για να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα που πλήττουν, ταλανίζουν τη χώρα μας και τα συμφέροντα των πολλών.

Δεσμεύομαι να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό σύστημα, που θα υπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα των εργαζομένων, του Ελληνικού λαού, των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Δικαιοσύνη θα αποδοθεί, αλλά δεν αρκεί. Δεν θα κάνω πίσω και η χώρα θα απαλλαγεί, θα απαλλαγεί από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, ώστε να ανοίξουμε επιτέλους το δρόμο για ένα μέλλον που αξίζει στους Έλληνες, που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Να βγούμε, να βγει η Ελλάδα απ’ αυτή την κρίση πιο δυνατή.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: